Môžem náhle stratiť materské mlieko?
Ahojte mam 5 týždňové bábätko dojčim ho ale aj ho dokrmujem lebo on si nevie viac vypiť ako potrebuje. Vždy pije len chvíľu keď mi mlieko fakt že tečie a potom keď ide pomalšie sa už odsúva a plače veľmi nechce sa viac prisat potom sa na druhý prsník zas normálne prisaje ale po chvíle sa zas odtiahne. Najviac odomna vypil tak 70ml a potom cez deň od 35-50ml ale dnes to bolo úplne divné ráno vypil len 50ml a potom keď som mu chcela cez deň dať papať tak stále plakal nechcel sa prisat a vypil len 5ml a to dva krát som ho tak kojila ja ho potom dokrmujem mliekom čo mi predpísal lekár. Teraz dlhšie spal tak som si chcela odsať mlieko že mu dám papať ale mlieko mi netielko 🤷♀️ šlo mi len po kvapkách odsala som 5-10ml neviem odmeria je až od 20ml. Je možné že prídem o mlieko úplne? Alebo čo mám robiť 😅😕
môže to byť prikrmovaním... bábo je šikovné, vie že cez fľašku ide lepšie - nemusí sa toľko namáhať. Takže čím sa menej kojí, tým sa menej mliečka tvorí...
treba často prikladať bábo na kojenie, popr. kúp si homeopatikum na podporu kojenia.
Bábo bude štrajkovať asi len preto, že mu z fľaše ľahko tečie. To je riziko dokrmovania fľašou, ze začne bojkotovať prsník.
Môžeš kľudne. Ja som takto z hodiny na hodinu stratila. Poobede som ešte mala a na večerné kŕmenie ani kvapka. Maly mal 4 týždne plne kojeny. Potom som ešte potiahla do cca 3,5 mesiaca kedy som už vzdala odsávanie lebo som odsala za cely deň max 40ml.
Ahoj, nemyslim si, ze si takto nahle stratila mlieko. Skor moze byt problem ten, ze odsavackou nikdy neodsajes tolko, co vytiahne dieta. Ja aktualne kojim uz takmer rok a za cely ten cas sa mi nepodarilo odsat absolutne nic, a to som skusila 3 odsavacky. Pritom viem, ze mlieko mam.
Ty babo vazis po kazdom kojeni?
@diewcatqoo áno vážim pred kojenim aj po kojeni lebo mne lekár povedal že jesť má každé 3 hodiny takže ho mám nakojit odvážiť a dokrmit UM. A tak som to robila dva týždne. Predtým som ho kojila na požiadanie ale povedal mi že z toho ho boli brucho lebo materské mlieko je sladké. Bola som hlúpa že som ho počúvala 🫤
Bábo bude štrajkovať asi len preto, že mu z fľaše ľahko tečie. To je riziko dokrmovania fľašou, ze začne bojkotovať prsník.
@mdse ale mne sa nezdá že by mu viac tieklo on má husté mlieko fakt ide iba po kvapkách cez tú fľašu aj ja som to skúšala piť a ja keď som si odsavala mlieko šlo mi troma prudami a dnes už len kvapky 🤷♀️🫤
Mne tak odišlo behom pár dní po mesiaci a pol kombinovania, mne sa malý nechcel prisat od pôrodnice, bol to boj. Platila som laktacnej za rady, brala doplnky, pila čaj, vineu, jedla, robila powe pumping a mlieko si išlo do preč aj tak. Každý ma strašil zápalom, mne nebolo absolútne nič, len zrazu už nič nebolo.
Nemáš stres? Jedla si pravidelne počas dňa a pila si dostatok tekutín?
Zo dňa na deň ti mlieko nezmizne, ale kľudne sa mohla znížiť tvorba, prípadne si mohla vypiť málo tekutín...
na 5tyzdnove babo ti aký múdry pediater povedal že musí jesť každé 3h???😂😂😂 na tvojom mieste okamžite mením pediatra, väčšiu sprostou som ešte nepocula. moja maly ma 2mes, v pôrodnici stratil 10% pôvodnej váhy pretože mal krátku uzdicku a strihli mu ju až posledný deň ale nikto mi ani raz nepovedal že ho mám kvôli tomu dokrmovat.. iba že mám kojiť na požiadanie, ako často bude chcieť. takže niekedy jedol po pol hod, niekedy po hod a pol, teraz aj po 3h, kedy ako.. a teda keď brucho boli z mm ako to že aj deti výlučne na um majú bolesti brucha? dokonca sa z um nevedia vykakať..
Mne tak odišlo behom pár dní po mesiaci a pol kombinovania, mne sa malý nechcel prisat od pôrodnice, bol to boj. Platila som laktacnej za rady, brala doplnky, pila čaj, vineu, jedla, robila powe pumping a mlieko si išlo do preč aj tak. Každý ma strašil zápalom, mne nebolo absolútne nič, len zrazu už nič nebolo.
@michaela329 aj mňa strašia zápalom hlavne každý rieši či kojim a keď poviem že malo kojim tak že prečo keď mám mlieko atď... Nechápu že pre niekoho je kojenie psychicky náročné. Aj keď sa snažím kojit nieje to pre mňa krásne. Kojim ho pre to lebo viem že to je dobre pre neho a snažím sa aby mi mlieko ostalo 🤷♀️🫤
Mlieko „nestratis“ len tak, zo dna na den. Kojit 5-tyzdnove babo len kazde tri hodiny moze byt dovodom, preco sa ti tvori menej mlieka. Potom aj spustaci Reflex zacne neskor a babatko je na prsniku frustrovane. Prikladaj castejsie, nie kazde tri hodiny. Potom nebudes musiet riesit, ci babo vypilo 30ml, alebo 70. Moja dcera ma 4,5 mesiaca a kojim ju kazde 1,5-2 hodiny a v noci aj 5-6x. Tiez pije kratko, menej naraz a casto. A tiez je to v tomto veku normalne. Dieta nie je stroj, kojit ho v 5-tich tyzdnoch kazde tri hodiny je malo. Jasne, ze potom musis dokrmovat. Ak sa rychlo odtahuje, skus kojit na fit lopte, pohupkavanie niektorym babatkam pomaha. Cim castejsie budes kojit, tym viac mlieka sa ti bude tvorit. A potom je jedno, ci dieta pije 3 minuty, alebo 20.
na 5tyzdnove babo ti aký múdry pediater povedal že musí jesť každé 3h???😂😂😂 na tvojom mieste okamžite mením pediatra, väčšiu sprostou som ešte nepocula. moja maly ma 2mes, v pôrodnici stratil 10% pôvodnej váhy pretože mal krátku uzdicku a strihli mu ju až posledný deň ale nikto mi ani raz nepovedal že ho mám kvôli tomu dokrmovat.. iba že mám kojiť na požiadanie, ako často bude chcieť. takže niekedy jedol po pol hod, niekedy po hod a pol, teraz aj po 3h, kedy ako.. a teda keď brucho boli z mm ako to že aj deti výlučne na um majú bolesti brucha? dokonca sa z um nevedia vykakať..
@jvasenka no to ani môj sa nevie vykakať a má mlieko predpísané čo je na koliky a už 3 dní má také bolesti 😕😔 strašne pišti reve musím mu stále pomáhať nech sa vykaka snažila som sa najviac kojit ako sa len dalo odkedy má také problémy že som cez deň stále len kojila každu chvíľu tak ako zo začiatku ale na večer som mu už musela robiť um lebo som už mala slabo mlieka 😕🤷♀️ to mlieko som mu chcela zmeniť ale lekár mi povedal že to nemôže byť z toho mlieka že to sa ukáže až neskôr 😕🤷♀️ a ja ani neviem či môžem sama kúpiť nejaké iné či o Tom musí vediiet on 😕
A či nemá človek stres 🤣 Jasné, že je jedna žena v strese, keď sa snaží kojiť, chce kojiť, celá spoločnosť od nej čaká, že kojiť bude, celé tehotenstvo bola presvedčená, že kojiť bude...a ono to nejde. Ja som z toho mala stres ako sviňa 🤦 Paradoxne sa mi uľavilo, keď to skončilo a prešli sme plne na UM. Skúšala si aj poradenstvo? Možno nájdu dôvod, dajú radu. Mne nepomohlo, ale treba skúsiť.
Mlieko „nestratis“ len tak, zo dna na den. Kojit 5-tyzdnove babo len kazde tri hodiny moze byt dovodom, preco sa ti tvori menej mlieka. Potom aj spustaci Reflex zacne neskor a babatko je na prsniku frustrovane. Prikladaj castejsie, nie kazde tri hodiny. Potom nebudes musiet riesit, ci babo vypilo 30ml, alebo 70. Moja dcera ma 4,5 mesiaca a kojim ju kazde 1,5-2 hodiny a v noci aj 5-6x. Tiez pije kratko, menej naraz a casto. A tiez je to v tomto veku normalne. Dieta nie je stroj, kojit ho v 5-tich tyzdnoch kazde tri hodiny je malo. Jasne, ze potom musis dokrmovat. Ak sa rychlo odtahuje, skus kojit na fit lopte, pohupkavanie niektorym babatkam pomaha. Cim castejsie budes kojit, tym viac mlieka sa ti bude tvorit. A potom je jedno, ci dieta pije 3 minuty, alebo 20.
@rivini ale ja ho neviem v sede kojit 😕 snažila som sa a mne v nemocnici laktačná chcela ukázať ako kojit v sede ale bola som veľmi došita a 2 týždne po pôrode som si ešte nesadla. 😕
Nemáš stres? Jedla si pravidelne počas dňa a pila si dostatok tekutín?
Zo dňa na deň ti mlieko nezmizne, ale kľudne sa mohla znížiť tvorba, prípadne si mohla vypiť málo tekutín...
@jancejance jasné že som mala stres a stále stres mám veď malý keď len trochu zaplace mne je ho hneď ľúto netrápim ho kojenim dám mu fľašu. Ja chápem že veľa žien má na to silu dobojovat to tak že nakoniec budú na 100% kojit ale ja na to silu nemám a ani psychiku. Mne keď malý reve keď ho napríklad brucho boli ešte na mňa pozerá tými očami že "veď mi pomôž" a ja mu neviem pomôcť nemám ako aj keď sa snažím tak revem aj ja fakt 😕 a keď sa jeduje pri kojeni a nechce papať odomna tak mu proste dám fľašku 😕
A či nemá človek stres 🤣 Jasné, že je jedna žena v strese, keď sa snaží kojiť, chce kojiť, celá spoločnosť od nej čaká, že kojiť bude, celé tehotenstvo bola presvedčená, že kojiť bude...a ono to nejde. Ja som z toho mala stres ako sviňa 🤦 Paradoxne sa mi uľavilo, keď to skončilo a prešli sme plne na UM. Skúšala si aj poradenstvo? Možno nájdu dôvod, dajú radu. Mne nepomohlo, ale treba skúsiť.
@michaela329 neviem skúsim 😕 tiež som sa celé tehotenstvo tešila že budem kojit že kdekoľvek prídem ho nakojim ani sa hanbiť nebudem 😀 to som si myslela no... A teraz to nejde a ja to beriem ako zlyhanie. Nevedela som že to bude také ťažké 😕
Nastuduj si nieco o kojeni. Koliky dieta nema z casteho kojenia, ale preto, ze traviaci trakt nie je zrely. Ak by mi lekar povedal, ze preto, ze mlieko je sladke, zasmiala by som sa. A umele nie je sladke? Pozri si zlozenie…koliky du casto z laktozy, ak dieta pije kratko. No tiez to nie je problem a casom sa to upravi. Ak chces mat viac mlieka, musis kojit viac ako kazde tri hodiny. A je uplne normalne, ze pervertiert mesiace v podstate „len kojis cely den, aj noc“.
Tiež som sa obviňovala, ale nikam to neviedlo. Urob všetko, čo sa ponúka ako pomoc a ak to aj tak nepôjde, kľud - na tie prípady je tu to UM. Tvoje bábätko potrebuje spokojnu maminku, potom si to oveľa viac užijete. Inak aj náš mal koliky, nedavas mu nahodou ten fialový Nutrilon? Sestrinho syna tiež zapekal. My sme koliky prežili vďaka espumisanu, biogaia probiotikam, pupiku na masáže a hodne som davala na bruško, plus teplý uteracik. Mne Dr. to protikolikove mlieko moc nechcela odporúčat, že radšej skúsiť najskôr iné veci, keďže malý mi kakal pekne. A neboj sa, ono to prejde, tiež som neverila, že bude lepšie a je 🙂
A to ho teda kojis len poleziacky? Je mozne, ze mu to vadi, lebo v leziacej polohe tecie mlieko slabsie ako ked sedis
A to ho teda kojis len poleziacky? Je mozne, ze mu to vadi, lebo v leziacej polohe tecie mlieko slabsie ako ked sedis
@rivini veď ja som nadvihnuta viac a on leží nižšie tak neviem 😕🤷♀️ a hej poležiačky už som skúšala aj v polosede ale jemu sa to nepáčilo tak to asi ani nebola správna poloha na kojenie ja neviem
Nastuduj si nieco o kojeni. Koliky dieta nema z casteho kojenia, ale preto, ze traviaci trakt nie je zrely. Ak by mi lekar povedal, ze preto, ze mlieko je sladke, zasmiala by som sa. A umele nie je sladke? Pozri si zlozenie…koliky du casto z laktozy, ak dieta pije kratko. No tiez to nie je problem a casom sa to upravi. Ak chces mat viac mlieka, musis kojit viac ako kazde tri hodiny. A je uplne normalne, ze pervertiert mesiace v podstate „len kojis cely den, aj noc“.
@rivini hej ale on mi tvrdil že on nemá kolíky že ho bolí brucho z toho že ho často kojim a vraj aj veľa pribral tak som mu mala medzi tými 3 hodinami ak by bol hladný dať len vodu. Ale to som samozrejme nerobila dala som mu mlieko aj keď bol skôr hladný 😕🤷♀️
Tiež som sa obviňovala, ale nikam to neviedlo. Urob všetko, čo sa ponúka ako pomoc a ak to aj tak nepôjde, kľud - na tie prípady je tu to UM. Tvoje bábätko potrebuje spokojnu maminku, potom si to oveľa viac užijete. Inak aj náš mal koliky, nedavas mu nahodou ten fialový Nutrilon? Sestrinho syna tiež zapekal. My sme koliky prežili vďaka espumisanu, biogaia probiotikam, pupiku na masáže a hodne som davala na bruško, plus teplý uteracik. Mne Dr. to protikolikove mlieko moc nechcela odporúčat, že radšej skúsiť najskôr iné veci, keďže malý mi kakal pekne. A neboj sa, ono to prejde, tiež som neverila, že bude lepšie a je 🙂
@michaela329 ja mám bebu to je podľa mňa najhoršie mlieko. Nevedela som keď mi to lekár predpísal až potom som začala čítať čo ľudia píšu na to mlieko a len som sa modlila nech to malému nerobí zle.... Ale robí. Nevieš či sa nedá predpísať HiPP to je tiež aj kolikove. Pred 7 rokmi to mal môj brat na koliky ale ja neviem ako to je teraz po toľkých rokoch 🤷♀️😅
Vodu 5-mesacnemu dietatu????? To co mas za pediatra. Si naozaj nastuduj nieco o kojeni. Dojcene dieta vodu nepotrebuje a dieta na UM az tak od 3. mesiaca vodu. A nie, koliky nie su z casteho dojcenia, to je absolutna hlupost, vedecky vyvratene.
@michaela329 ja mu dávam sabsimplex a tiež má biogaia probiotiká aj pupik mu natierame na bruško a stále mu hladkam brucho on už ani inak nezaspí no a teraz pri tej zápche používame teplomer (namiesto tej rúrky) lebo on ma taku zápchu že má veľké tvrdé bobky ale tak tvrdé že to je ako kameň minule sme mu to nevedeli ani teplomerom vybrať a mal tam aj krv. Volala som to aj lekárovi a dúfala som že mi predpíše iné mlieko ale vraj nie lebo ho má ešte krátko a není to z toho mlieka 🤷♀️ to je somarina podľa mňa úplne
Ja som mala mlieka na rozdávanie, vkuse plné prsia, musela som odstriekavať, ale odsávačkou som nikdy neodsala viac ako 10-15ml, nech som čo robila. Takže to ,že neodsaješ ešte neznamená, že si prišla o mlieko. Inak je dosť pravdepodobné, že dieťa tým, že je dokrmované "zlenivelo". Z fľaše to tečie samé, zatiaľ čo pri kojeni sa bábo "narobí". Švagriná presne takto musela prestať kojiť. Malá jednoducho prso po čase úplne odmietala.
Vodu 5-mesacnemu dietatu????? To co mas za pediatra. Si naozaj nastuduj nieco o kojeni. Dojcene dieta vodu nepotrebuje a dieta na UM az tak od 3. mesiaca vodu. A nie, koliky nie su z casteho dojcenia, to je absolutna hlupost, vedecky vyvratene.
@rivini on má 5 týždňov nie mesiacov a viac som mu dávala UM ako MM. Tak preto vodu mal piť. Ale ja som mu vodu nedávala
Asi áno, ja davam HiPP bio combiotik - mne pekne kaká, aj tie koliky prešli, keď dozrel, pekne priberá. S tým mliekom našťastie problém nemal, sestra musela veru vyskúšať viac. Môj je na tomto jednom. Ale na tie antikolikove som počula od viacerých, že zapekaju. Mne ešte laktačná radila mať malého čo najviac na sebe - na koži, to nám vlastne zostalo, je to taký môj cecok 😅 Vodu mne pediatrička dovolila až teraz s prikrmom.
Ja som mala mlieka na rozdávanie, vkuse plné prsia, musela som odstriekavať, ale odsávačkou som nikdy neodsala viac ako 10-15ml, nech som čo robila. Takže to ,že neodsaješ ešte neznamená, že si prišla o mlieko. Inak je dosť pravdepodobné, že dieťa tým, že je dokrmované "zlenivelo". Z fľaše to tečie samé, zatiaľ čo pri kojeni sa bábo "narobí". Švagriná presne takto musela prestať kojiť. Malá jednoducho prso po čase úplne odmietala.
@weleda123 ach jaj, tak už mi to je jedno len nech je malú spokojný 🤷♀️😕 len u nás doslova aj starý sused rieši či kojim. A keď minule videla nejaká stará babka že mu dávam z fľašky mlieko (moje odsate) keď sme boli na prechádzke tak mi začala dávať rozumy že mám kojiť že prečo mu dávam takú otravu. A kvôli tomu som sa snažila kojit aj keď mi to nerobilo psychický dobre 🤷♀️😅 len nech mám pokoj od bláznov. Veď aj ja by som bola rada keby som kojila ale keby to šlo tak ako by to malo ísť a nie tak že stále pri kojeni plače 🤷♀️😅😕
@weleda123 ach jaj, tak už mi to je jedno len nech je malú spokojný 🤷♀️😕 len u nás doslova aj starý sused rieši či kojim. A keď minule videla nejaká stará babka že mu dávam z fľašky mlieko (moje odsate) keď sme boli na prechádzke tak mi začala dávať rozumy že mám kojiť že prečo mu dávam takú otravu. A kvôli tomu som sa snažila kojit aj keď mi to nerobilo psychický dobre 🤷♀️😅 len nech mám pokoj od bláznov. Veď aj ja by som bola rada keby som kojila ale keby to šlo tak ako by to malo ísť a nie tak že stále pri kojeni plače 🤷♀️😅😕
@autorka, nepočúvaj druhých ľudí. Ak ti kojenie robí problémy, tak sa vykašli na to a dávaj UM. Ja som kojila dcéru 2 roky, z toho posledný pol rok bolo pre mňa utrpenie, len som sa bála ju odstaviť, že ako to vezme... 10 tonový kameň mi padol zo srdca, keď bola konečne odstavená.
Ja som síce za kojenie, ma to benefity pre dieťa obrovské, ale zase nie za každú cenu. Švagriná sa tiež dlho trápila a aj ju to kopec peňazí stálo a videla som aj na nej, že sa im uľavilo, keď prešli plne na UM.
Cudzích si fakt nevšímaj. Záleží len na vás s bábätkom a vašej pohode.
Asi áno, ja davam HiPP bio combiotik - mne pekne kaká, aj tie koliky prešli, keď dozrel, pekne priberá. S tým mliekom našťastie problém nemal, sestra musela veru vyskúšať viac. Môj je na tomto jednom. Ale na tie antikolikove som počula od viacerých, že zapekaju. Mne ešte laktačná radila mať malého čo najviac na sebe - na koži, to nám vlastne zostalo, je to taký môj cecok 😅 Vodu mne pediatrička dovolila až teraz s prikrmom.
@michaela329 a ty máš to mlieko na predpis? Dúfam že mi to mlieko predpíše lebo ak ho zas tak zapecie tak ja neviem čo budem robiť. Včera mi s ním svokra musela pomáhať keď som videla ako plače že mu až slzy šli až sa nadýchnuť od plaču nemohol tak som odišla od nich a revala som v druhej izbe. Ako je proste možné že ja som jeho mama a nedokážem mu pomôcť 😕😔 našťastie mám super svokru 😅 hneď mi povedala že nemám revat že sa mu nič nestane ale ja sa o neho aj tak strašne bojím 😕

Ahoj, nemyslim si, ze si takto nahle stratila mlieko. Skor moze byt problem ten, ze odsavackou nikdy neodsajes tolko, co vytiahne dieta. Ja aktualne kojim uz takmer rok a za cely ten cas sa mi nepodarilo odsat absolutne nic, a to som skusila 3 odsavacky. Pritom viem, ze mlieko mam.
Ty babo vazis po kazdom kojeni?