Musí si bábätko odgrgnúť?
Ahojte , mám 6 dní staré bábätko a zaujíma ma či si musí odgrgnúť keď pije len materské mlieko ...lebo kdesi som počula že na materskom mlieku si bábätká nemusia vôbec .
Ja som na začiatku dávala po kojeni odgrgnut ale prišlo mi to časom úplne zbytočné, tak som prestala a nevšimla som si zmenu. Musíš len odskúšať čo bude bábätku vyhovovať. Ak vracká alebo je nepokojné tak by som dávala odgrgnúť.
nedavala som malu odgrgnuť bola len na materskom
Ja som na začiatku dávala po kojeni odgrgnut ale prišlo mi to časom úplne zbytočné, tak som prestala a nevšimla som si zmenu. Musíš len odskúšať čo bude bábätku vyhovovať. Ak vracká alebo je nepokojné tak by som dávala odgrgnúť.
@anonym_b5dcab nevracia vôbec , akurát sa jej vie stikutat , lenže po kojeni hneď v kľude zaspí a nechcem ju už budiť 😄
@anonym_autor je to individuálne, moje keď si neodgrglo, tak sa potom v spánku mrvilo, budilo. Keď som ho sala odgrgnúť, spalo pokojne, bez zobudenia. Musíš si to odsledovať sama. Ja som tiež počula, že kojené sa nemusí dávať odgrgnúť, no u nás to neplatilo
@anonym_autor tiez som to pocula ze nemusi, ale moj syn maval uplne bolesti bruska ked som ho odgrgnut nedala, viackrat som si to odsledovala a unho som to tak musela robit, az potom bol spokojny, inak bolo zle
Nemusi ani ked je na um
Nie nemusi, pri mojich som to vobec nesilila a v noci uz vobec nie.
@anonym_autor ne, naše si skoro nikdy neodgrglo.

Ahoj, nie, nemusi. Obe moje deti si neodgrgavali po najedeni a boli spokojne. Uvidis na babatku, ci bude nepokojne a mrvit sa. Ak ano, skusis ho nechat odgrgnut. Ak nie, tak nemusis nechavat odgrgavat. Nejde o to, ci piju UM alebo MM. Je to individualne, kazdy ma ine potreby.