icon

Musí si bábätko odgrgnúť?

Dnes o 11:40

Ahojte , mám 6 dní staré bábätko a zaujíma ma či si musí odgrgnúť keď pije len materské mlieko ...lebo kdesi som počula že na materskom mlieku si bábätká nemusia vôbec .

anonym_222819
Dnes o 11:44

Ahoj, nie, nemusi. Obe moje deti si neodgrgavali po najedeni a boli spokojne. Uvidis na babatku, ci bude nepokojne a mrvit sa. Ak ano, skusis ho nechat odgrgnut. Ak nie, tak nemusis nechavat odgrgavat. Nejde o to, ci piju UM alebo MM. Je to individualne, kazdy ma ine potreby.

anonym_b5dcab
Dnes o 11:45

Ja som na začiatku dávala po kojeni odgrgnut ale prišlo mi to časom úplne zbytočné, tak som prestala a nevšimla som si zmenu. Musíš len odskúšať čo bude bábätku vyhovovať. Ak vracká alebo je nepokojné tak by som dávala odgrgnúť.

natalia328
Dnes o 11:54

nedavala som malu odgrgnuť bola len na materskom

autor
Dnes o 12:01
@anonym_b5dcab

Ja som na začiatku dávala po kojeni odgrgnut ale prišlo mi to časom úplne zbytočné, tak som prestala a nevšimla som si zmenu. Musíš len odskúšať čo bude bábätku vyhovovať. Ak vracká alebo je nepokojné tak by som dávala odgrgnúť.

@anonym_b5dcab nevracia vôbec , akurát sa jej vie stikutat , lenže po kojeni hneď v kľude zaspí a nechcem ju už budiť 😄

anonym_301f89
Dnes o 12:06

@anonym_autor je to individuálne, moje keď si neodgrglo, tak sa potom v spánku mrvilo, budilo. Keď som ho sala odgrgnúť, spalo pokojne, bez zobudenia. Musíš si to odsledovať sama. Ja som tiež počula, že kojené sa nemusí dávať odgrgnúť, no u nás to neplatilo

veronika27991
Dnes o 12:11

@anonym_autor tiez som to pocula ze nemusi, ale moj syn maval uplne bolesti bruska ked som ho odgrgnut nedala, viackrat som si to odsledovala a unho som to tak musela robit, az potom bol spokojny, inak bolo zle

anonym_0b0d91
Dnes o 12:38

Nemusi ani ked je na um

anonym_e1bc83
Dnes o 13:11

Nie nemusi, pri mojich som to vobec nesilila a v noci uz vobec nie.

btus
Dnes o 13:37

@anonym_autor ne, naše si skoro nikdy neodgrglo.