Náhla strata mlieka
Ahojte mamicky....dnes som sa zaregistrovala ,nakolko by som potrebovala poradit,povzbudit ci hadam a cerpam z Vasich skusenosti....mam 4 rocnu dcerku Lauru.Bola kojena 2 a pol roka...bez akychkolvek problemov....a mam aj synacika Darrena a ten ma teraz 6 a pol mesiaca.Do siestich mesiacov bol len plne kojeny....po 6 mesiaci som muraz,ci dvakrat denne zacala podavat obcas nejake privarky.Vsetko islo v poriadku..az do chvile...kedy som ochorela....mala som vyssie teploty...bolelo ma hrdlo...hned som brala antibiotika nakolko som sa snazila z toho vyjst rychlo von....lenze vzapati ruka v ruke s chorobou..prisiel i menzes...mliecko som fakticky z jedneho dna na druhy stratila....prsia mam prazdne...ako dva vyzmychane citromy... :( vobec sa neplnim....zacala som pit velmi vela tekutin...aj 4 litre denne...maleho kazde2- 3 hodiny prikladam...ale aj s tym mam problem... :( vela musi pracovat....az mi spusti a vypije to zadne mliecko a zacne konecne prehltat...obcas to po par tahoch vzda ....proste netecie tak..ako bol zvyknuty...tak mi odmieta dalej zuzlat prazdny prsnik.....pijem caje na podporu tvorby mlieka...v noci a aj po kazdom kojeni sa snazim odsavat...no vysledok je katastrofalny :( slabych 20 ml.
Snazim sa mysliet pozitivne...vizualizujem...snivam....a snazim sa......ale uz to trva tyzden a ja tak velmi chcem kojit....co robit dalej ????? Nakolko som zijuca v zahranici....nemam moznost kontaktu s laktacnou poradkynou :(
@0silvia0 ja maleho prikladam pomaly stale a nic, robila si aj nieco ine
@l_u_b_i_c_a nie, nerobila som nič iné, len prikladala, skús kontaktovať laktačnú poradkyňu v mieste svojho bydliska.
@0silvia0 prave, ze tu v okoli ziadna nie je, za jednou sme boli v NR. Ja maleho prikladam stale a nic. Vecer mam pocit, ze uz je na prazdno. Ako dlho treba dojcit? Kolko bude maly ochotny? Dakujem
@l_u_b_i_c_a to je normalne...ze navecer je mliecka menej...po celom ubehanom dni...rano a doobeda je ho zase viac.... Pijes dost tekutin??? Ja som prve dieta kojila dva roky a 3 mesiace....druhe kojim uz 8.mesiac....prikrmujem len jednym prikrmom vecer pred spanim...nech sa dobre vyspime 🙂 inak cely den len kojim...
Mlieko som stratila pravdepodobne koli chorobe a nedostatocnemu pitnemu rezimu.Uz je to zase v poriadku....nic viac nerobim....len sa snazim dodrziavat stravu v stanovenych usekoch..cize ranajky ,obed ,veceru...a pijem 4 l vody denne....
Ja by som prikrmovala len v pripade...ze by mi mala malinko priberala...tyzdenne by to malo byt minimalne 150g...
@mirkalaura ahoj, pijem 5 l denne, len sa mi zda, ze kazdym dnom je mlieka menej. Prikladam casto a stale nic
Niekedy zdanie klame...kolko pribera tyzdenne???
@mirkalaura dnes sme boli v poradni a pribral 320 g, ale vecer zvyknem dat prikrm, lebo mliecko u mna nie je. Teraz rozmyspam na costi, ale neviem
Ocenujem snahu..a chut kojit..nevadi...
Ponukni jej prso..a ked jej bude malo...dokrm...a este mozes skusit stimulovat bradavky odsavackou...
Tak baby..ja som zase chora....mam teploty a menstruaciu...snazim sa predist laktacnej krize mnozstvom tekutin....no uz teraz mam obavy.. :(
Dakujem, snazim sa aj o odsavanie, ale je to umorne
Neboj, urcite kriza nebude, zvladnes to
A aj ty 🙂

@mirkalaura ahoj, my sme na tom podobne, len mne doktor kazal prikrm a ja som ho posluchla, trapime sa krizou okolo tyzdna, pijem, maleho prikladam na poziadanie. Dnes ma 7 tyzdnov, snazim sa prikrmovat cez cievku, mame myslis este sancu?