Názor na nádobky na zachytávanie materského mlieka?

auroruska
10. feb 2011

Chcela by som sa spýtať či ste niektorá mala nadobky na zachytávanie materského mlieka. Oplatí sa do toho investovať?

danielik79
10. feb 2011

no ja som žiadnu nemala mlieko som odkladala do druhéj flašky .

bejca01
11. feb 2011

...chodím na vysokú školu a malého som ešte kojila. Keďže individuálne štúdium som nedostala, mliečko som musela malému odsávať. Ja som ho odkladala do sáčkov, špeciálnych na odkladanie materského mlieka. Bolo to super, lebo tieto sáčky sa dali odložiť aj do mrazničky. Ani nevieš, kedy ho budeš potrebovať. Dostať ich aj v Tescu, aj v lekáňach. Podľa mňa to nie je zbytočná investícia. Simona

sue
11. feb 2011

@auroruska myslíš nádobky - tie "mušličky" ktoré máš na prsníkoch, alebo nádobky v ktorých uskladníš odsaté materské mlieko?

tweetinkapp
11. feb 2011

ja som pouzivala obycajne sklenene flasticky od vyzivy a stacili 😉

mikadooo
11. okt 2011

Ja ich pouzivam a som velmi spokojna. Predtym ked som kojila, tak mi druhe prso tieklo, aj ked som mala vlozku, ta mi pretiekla a prudik mi veselo tiekol do gati 🙂. Kupila som si ich hlavne preto, aby som nemusela stale kontrolovat, ci si mam dat dalsiu vlozku alebo "este" netreba. Mam vzdy prichystany aj skleneny pohar, do ktoreho mliecko ku koncu kojenia alebo po kojeni - ked mala odgrgava, prelejem. Niekde som dokonca citala, ze jedna mamicka to po ukonceni kojenia da dcerke hned vypit. Moja to nedokaze z toho vypit, vacsina skonci mimo pusy 🙂. Takze ja to v pohari chladim a potom do mrazaku s celou dennou davkou. Alebo vyliat {ked som mimo domu, tak vylievam}.

Na zaciatku ked som si ich kupila, som zabudala tu nadobku po kojeni vyliat a ako som malu davala do postielky, tak som sa nahla a mi to cez tie dierky vytieklo do postielky :D. Ale casom som si zvykla takze teraz uz fungujem bez problemov.

alinka76
11. okt 2011

ja som uskladňovala v sklenených fľašiach od výživy, zmestila som ich do šuflíčkov dosť a mohla som tam pekne na vrch napísať dátum. zbytočne som nechcela do ďalších fľaštičiek vrážať keď aj tieto poslúžili a doma ich bolo dosť.

nibiru
11. okt 2011

no ja som mušle vyuzivala boli super hlavne pri kojeni a dakedy sa mi tam napusitlo aj 30-40ml. na uskladnenie som pouzivala z tesca sacky na mrazenie mlieka my baby 40ks stali 3.99€ kazdy den som odsaala cca 300ml. napisala datum,mnozstvo polozila v mrazaku na plastovy krit aby bol sacok rovny ked zmrzol krasne som ich naukladala vedla seba podla datumov neskor som vzdy starsi vybrala a novy dala na koniec rady. krasne prehladne ked som rozmrazovala len som sacok dala na 2-3h. do ladnicic a bolo potom v o vodnom kupeli ohrievala 🙂

manila421
14. okt 2011

Ahojte
Ktora odsavacka je lepsia, manualna alebo elektricka? Neviem ktoru kupit.

lucia20
18. okt 2011

ja som pochopila inak otazku. myslim, ze sa nepytas na nadobky na uskladnenie mlieka ale na tzv. zberace mliecka. ked jeden prsnik odsavas, z druheho ti vyteka mliecko a zberac ho zachytava. ak myslis to, tak ti to vrelo odporucam. ja ked som odsavala pri vsetkych troch z jedneho prsnika mliecko, tak z druheho mi priam tieklo a ja som bola cela mokra. bolo mi luto toho "vyhodeneho" mliecka. mozem ti povedat, ze prve dni som takto usetrila pri jednom kojeni alebo odsavani cca 50ml mliecka. pridavam foto, aby sme sa pochopili. ak myslis toto, tak mozem za seba povedat, ze to bola vyborna investicia. ani kvapka mliecka nepadla zbytocne vedla.