Nestačí jej materské mliečko?
Ahojte mamicky.....prosim.o radu...Vas nazor...skusenosti 😉 mam troj tyzdnovu dcerku,ktoru plne kojim. Doteraz sme pekne spinkavali a v pravidelnych dvoj hodinovych ibtervaloch sme kojili. No posledne dni malinka spinka tak max. hodinu a to cez den aj noc a ked jej ponuknem prsnik aby sa napapala tak len chvilku pocuca a potom zaspinka. Budim ju aby papala ale malokedy sa mi.to.podari. Neviem ci mam malo mlieka....k zadnemu mliecku sa asi ani nedostane lebo nechce pit...potom mrnci a je mrzuta. Prosim poradte co robit aby sa to napravilo....nakolko velmi chcem pokracovat v kojeni.
sme kojili..predpokladám,že kojíš iba ty,dcéra zrejme nekojí nikoho.takže si kojila.v troch týždňoch to môže byť prvá laktačná kríza.odporúča sa často prikladať a piť vineu,celkovo veľa tekutín.
@malinkaaninka jedna koji, druha sa koji=sa kojime...nebudme detailisti 😉 Laktacna kriza? V obdobi, ked sa tvorba mlieka este len rozbieha? No way!
@sharlotta no,bijeme sa do prs akí sme hrdí Slováci,tak sa vyjadrujme správne.laktačná kríza býva v troch týždňoch.
@malinkaaninka "laktacna kriza" urcite v 3 tyz. nebyva, najskor v 3 mes. tvorba mlieka sa prave poriadne rozbieha 😉
@malinkaaninka tak potom, ked uz sme pri tom, tak na Slovensku sa dojci, nie koji...
@sharlotta
máš pravdu 🙂
@saska.t mne povedali v troch týždňoch,že mám laktačnú krízu.píšem akú mám skúsenosť.nabudúce si prisadnem prsty radšej 😉
@malinkaaninka a to kto ti taku "mudrost" povedal?
Určite treba vydržať a prikladať babo tak často, ako si pýta. Tiez sme si tým prešli, každú hodinu na prsniku, aj v noci, ale prešlo to a po takých troch mesiacoch uz cez deň vydržala aj 4 hodiny a v noci aj 6 bez prsniku. Moja malá má teraz 20 mesiacov a stále sa pekne kojime alebo dojcime( nech si maminky výberu🙂 ), chce to len trpezlivosť, veľa piť a kľud.
Spávaj s malinkou vždy keď aj ona, robota počká nie je zajac🙂
@evastejskalova, u nas sa zacal v tomto obdobi prejavovat reflux. Mala bola pri kojeni nervozna, trhala sa, plakala.... mlieka som mala pre 4 deti. Ako 7 tyzdnova spavala 30 minut za den a noc, nonstop plakala. Vydrzadili sme jej brusko kvapkami na koliku (fenikel, aniz, mata - bylinky nevhodne pre refluxove dieta). Nepokojne babatko nemusi byt nepokojne z hladu ale moze mat koliky, palenie zahy, reflux.... a v tomto obdobi byva vacsinou mlieka nadbytok. Asi by si mala problem popisat viac, aby ti kocky vedeli poradit.
Dakujem Vam vsetkym za Vase nazory. Je to moje prve dieta a tak ma chyta panika pri kazdej zmene, ale je super ked mi niekto poradi a ukludni ma 😉 Podrobnejsie som citala o refluxe a zatial to pasuje aj na moju malu. Od narodenia si nechce vobec po papani odgrgnut (a to som ju drzala vo zvysenej polohe aj pol hodiny). Namiesto toho si vzdy potom odgrcla...niekedy viac inokedy menej. Pri dojceni mrnci a boli ju brusko (pravidelne masirujeme). Zajtra ideme na poradnu, tak uvidime co nam povie doktorka. Mala som len velky strach ze nemam dostatok mlieka, nakolko sme presli roznymi problemami pri dojceni (od tvrdnutia az po velmi.bolestive ranky na bradavkach) a nechcela som sa dojcenia vzdat a zacat prikrmovat. Tak dufam ze to vsetko prejde a napravi sa to, a ja budem dojcit malinku este dlho 😉
@sharlotta kamarátka skúsená dojka..a len tak námatkou som zaggooglila,aj na nete píšu o laktačnej kríze v 3 týždňoch.nejdem to tu rozoberať,otázka bola iná.chcela som poradiť,ako píšem,nabudúce si sadnem na palce 🙂
@evastejskalova nebojsa urcite sak zadnemu mliecku dostane, lebo nevies po akej dobe prechadza z predneho na zadne ci po 1, 2 alebo 5 minutach. Dieta si potiahne tolko kolko potrebuje. Ja som kojila do pol roka kazdu 1-2 hod a podvecer aj kazdu polhodinu a cez den sme skoro vobec nespavali, mali sme reflux, ovracany cely byt, na zemi boli polmetrove mlaky a mesacne sme priberali kilecko :D, revala stale jak pavian, pomahalo len satkovanie, bola som jak zombiee 🙂 ale vydrzala som a oplatilo 🙂 neboj sa ono sa to casm urcite zlepsi ked prejdete na nejaky svoj rezim tak to uz bude super 🙂 a ked buvka tak ju nemusis budit nechaj ju radsej spinkat 🙂
@malinkaaninka tak toto som dost nepochopila 😝 ak my mamicky piseme v mnoznom cisle ako dojcime sa, spime, nosime sa atd tak len preto ze, to vsetko robime spolu naraz a vsetko to co preziva babo prezvame aj my 🙂
@evastejskalova neboj, je to normalny vyvoj. ci mas dost mlieka mozes posudit aj podla toho, kolko cika a kaka (pocet plienok). ja som prvy a druhy mesiac kojila tiez furt (aj kazdu hodinu, pod vecer urcite, doobedu trosku menej). v noci sa nad ranom tiez casto budil. nam pomohlo spat spolu a neukladat do postielky (iba prvu polovicku noci, vtedy spal "lepsie"), lebo som sa inak nevyspala. moznoze sa budi, ze nie si pri nej? uz si skusila satkovat/nosit v nosici? moznoze by bola kludnejsia. ak nechces tak dlhu ju mat pri sebe, tak mozes dat spat a ked sa po hodine cez den zobudi tak ju skus dat do satky a moznoze tam bude spat dalej. myslim ze to nie je mliekom, ale celkove rezimom dietata 🙂 . ten sa fuuurt meni, ked si konecne zvyknes, tak sa nieco zmeni 🙂

@evastejskalova neboj sa, vsetko je v poridaku. K zadnemu mliecku sa dostane, zadne a predne je tak trochu tiez mytus. Rezim takeho maleho dietatka sa casto meni, necakaj, ze to bude rovnake, o tyzden to mozno bude vsetko zasa uplne inak. Dietatko sa este len zacina orientovat vo svete. Tak male babatka este nemavaju rezim. Nestresuj sa, vsetko je v poriadku. Sleduj pocikane plienky, ak je ich 6 denne, tak ma mliecka dost. Ked je mrzuta, skus ponosit, porozpravat sa s nou. Mozno vobec nie je hladna, len je v zlej polohe, nieco ju tlaci...