icon

Nezvyčajné zloženie materského mlieka po dojčení

5. sep 2025

Ahojte
Bio mamičky a zásadne len tie čo sú za kojenie prosím rovno to vypnite nebude táto téma pre Vás (nepotrebujem Vaše ponaučenia)
Ale poďme k téme.
Malá ma čo chvíľa 4mesiace
Kojila som 1,5m a odsávala ďalší mesiac
Kojenie-čistá katastrofa nechcela sa pridať,nestačilo jej , ja psychicky zložená dieťa nespokojné,prešli sme na UM
Prestala som si mlieko aj odsávať že teda nech sa stratí
No ale mlieko v prsiach stále je ..nieje z toho nič max 10kvapiek som dnes vytlačila po mesiaci nič nerobia snimy (cháp tomu že som neodsávala,neodstriekavala)
A dnes som si teda chcela pozrieť,či sa mlieko "stratilo"
A vyšlo mi z prs nie celkom husté ale bolo to hustejšie mlieko žltej farby a úplne také mazlavé neviem to celkom opísať ale mastné a husté to teda bolo a na prst keď som si vytlačila ostalo to stať na jednom mieste,aj keď som otočila prst vôbec sa kvapka mlieka nepohla.
Na servítku som vytlačila a bolo vidno tiez ze je zlte mastné mazlave
Mala ste to niektorá?
Co by ste mi odporúčali?
Ďakujem.

martul
5. sep 2025

@anonym_autor nič netreba odporúčať, ja som prestala kojiť po 3 týždňoch a ešte dlho som mala nejaký výtok - zvyšky z pŕs. Podľa mňa je to ok.
Možno baby napíšu inú skúsenosť...

autor
5. sep 2025
@martul

@anonym_autor nič netreba odporúčať, ja som prestala kojiť po 3 týždňoch a ešte dlho som mala nejaký výtok - zvyšky z pŕs. Podľa mňa je to ok.

@anonym_autor ešte dodám že prsia nemám boľavé

autor
5. sep 2025
@martul

@martul
@martul toto že ono samovoľne mi nevyteká nič,až keď ja som stačila prsia vtedy🙂 ale každopádne ďakujem za odpoveď a vašu skúsenost🙂

anavixy
5. sep 2025

Nic, je to uplne normalne, to mlieko tam mozes mat aj o rok a je to absolutne v poriadku. Prsia nedrazdit, nestimulovat bradavky zbytocnym vytlacanim mlieka, ono sa raz strati uplne.

martul
5. sep 2025
@anonym_autor

@martul
@martul toto že ono samovoľne mi nevyteká nič,až keď ja som stačila prsia vtedy🙂 ale každopádne ďakujem za odpoveď a vašu skúsenost🙂

@anonym_autor no veď mne tiež keď som si to stlačila, alebo keď som sa dlho sprchovala v horúcej vode /to ja milujem/ tak asi to vtedy vždy povolilo

diewcatqoo
5. sep 2025

Ja som mala mlieko v prsiach snad aj 2 roky po odstaveni. Tiez mi netieklo, neboleli ma prsia, ale ked som stlacila prsnik, tak par kvapiek vyslo. Na preventivke som to spomenula gynekologicke a povedala mi, ze je to ok.
Ty si este len kratko po odstaveni, takze si myslim, ze je to ok. Ale ak sa ti to fakt nezda, ta konzistencia a tak alebo by to zacalo zapachat, porad sa s lekarom.

anonym_2b6272
6. sep 2025

@anonym_autor mlieko v prsiach budeš mať aj pol roka po kojeni pri mačkani. Niektoré ženy aj dlhšie. Ak nemáš hrčky, naliate prsia, teploty, odíde to samé. Ešte mi napadlo, či nechceš skúsiť pre malú tie klobúčiky na bradavky, ak je problém s prisavanim, ak nechceš kojit už, tak je to bezpredmetné 🙂

senta_sofia
6. sep 2025

@anonym_autor tiez som mala aj dva roky po odstaveni, sono v poriadku

zuzanaam
6. sep 2025
@diewcatqoo

Ja som mala mlieko v prsiach snad aj 2 roky po odstaveni. Tiez mi netieklo, neboleli ma prsia, ale ked som stlacila prsnik, tak par kvapiek vyslo. Na preventivke som to spomenula gynekologicke a povedala mi, ze je to ok.
Ty si este len kratko po odstaveni, takze si myslim, ze je to ok. Ale ak sa ti to fakt nezda, ta konzistencia a tak alebo by to zacalo zapachat, porad sa s lekarom.

@diewcatqoo keby dva, ja som si vedela vytlačiť kvapku mlieka ešte po 7 rokoch od pôrodu, čiže cca 4 roky od odstavenia.

autor
6. sep 2025
@anonym_2b6272

@anonym_autor mlieko v prsiach budeš mať aj pol roka po kojeni pri mačkani. Niektoré ženy aj dlhšie. Ak nemáš hrčky, naliate prsia, teploty, odíde to samé. Ešte mi napadlo, či nechceš skúsiť pre malú tie klobúčiky na bradavky, ak je problém s prisavanim, ak nechceš kojit už, tak je to bezpredmetné 🙂

@anonym_2b6272 Áno my sme skúšali aj klobúčiky,bolo to dobre na týždeň

diewcatqoo
6. sep 2025
@zuzanaam

@diewcatqoo keby dva, ja som si vedela vytlačiť kvapku mlieka ešte po 7 rokoch od pôrodu, čiže cca 4 roky od odstavenia.

@zuzanaam popravde, ja som potom, co mi lekarka povedala, ze je to ok, uz ani neskusala vytlacit mlieko. Ktovie, ako dlho tam nakoniec nejake bolo.