Nočné dojčenie
Ahojte , dnes sme boli u dr na preváženie a zabudla som sa jej opýtať ...prvý týždeň malá pribrala len 40g , teraz ďalší týždeň už 220g. Doteraz som ju budila aj v noci každé 2 a pol hod aby pribrala , myslíte že mám pokračovať alebo ju už v noci nechať spinkať aj dlhšie
kolko mesačne ?
@anonym_5ace2c 15 dní
@anonym_autor a inak ti spinká celú noc?
@anonym_autor a inak ti spinká celú noc?
@sajmi no to ešte neviem 😄 doteraz som ju budila
Váhu prvý týždeň by som nebrala do úvahy, tam dochádza k dehydratácií organizmu [bežný fyziologický proces ktorý prebehne po narodení]. Keďže telo novorodenca je tvorené z väčšej % vodou [oproti batoľatám, deťom či dospelým], tak dochádza dočasnému úbytku na váhe okolo tých 10%. To že si dieťa nie iba udržalo váhu ale pribralo pár g je dobrý výkon. 😇
Keď sa samé nebudí na hlad/nepokoj, môžeš ho nechať spať - avšak je fajn na začiatku buď kojiť alebo pumpovať cez noc aby sa nastavila tvorba mlieka (to že sa tvorí, nie koľko sa ho tvorí - to sa upravuje časom). Záleží ako to TEBE vyhovuje, až neskôr (rozumej, týždne/mesiace) by sa z toho mohol vyvinúť zvyk kedy sa dieťa začne budiť pretože už sa to stane rutina.
Ak nema novorodenecku zltacku (nejake ine problemy), tak netreba budit. Nedavaj cumlik, zavinovacka predlzuje spanok - oddialuje dojcenie, ja som cez den nepouzivala, na noc ako niekedy. Neupinaj sa na vahu, ale celkove prospievanie babatka a pripadne pocet pocikanych plienok za den
Moje zdravé dieťa som ani raz nebudila na kojenie. Uži si spánok, lebo mne ako novorodenec spal a potom to až pomaly do roka bolo každú hodinu hore. Ak ti lekár nepovie inak tak nevidím dôvod dieťa budiť.
Ja som deti nebudila ak boli hladné zobudili sa samé .Niekto vraví budiť niekto nie
Nikdy som deti nebudila.
Moja bola ako hodinky. Každé tri hodiny si pýtala.
@anonym_autor urcite nebud.. od narodenia som ucila ze je den a noc.. v noci nastastie moje deti spali.. nikdy nepili ani caj, ani som neprebalovala ak nebolo nutne.. zdrave a múdre sú, takže neškodí to😂

kolko mesačne ?