icon

Nočné dojčenie

Dnes o 10:13

Ahojte , dnes sme boli u dr na preváženie a zabudla som sa jej opýtať ...prvý týždeň malá pribrala len 40g , teraz ďalší týždeň už 220g. Doteraz som ju budila aj v noci každé 2 a pol hod aby pribrala , myslíte že mám pokračovať alebo ju už v noci nechať spinkať aj dlhšie

anonym_5ace2c
Dnes o 10:16

kolko mesačne ?

autor
Dnes o 10:34
@anonym_5ace2c

kolko mesačne ?

@anonym_5ace2c 15 dní

sajmi
Dnes o 11:05

@anonym_autor a inak ti spinká celú noc?

autor
Dnes o 11:09
@sajmi

@anonym_autor a inak ti spinká celú noc?

@sajmi no to ešte neviem 😄 doteraz som ju budila

cyneric
Dnes o 12:15

Váhu prvý týždeň by som nebrala do úvahy, tam dochádza k dehydratácií organizmu [bežný fyziologický proces ktorý prebehne po narodení]. Keďže telo novorodenca je tvorené z väčšej % vodou [oproti batoľatám, deťom či dospelým], tak dochádza dočasnému úbytku na váhe okolo tých 10%. To že si dieťa nie iba udržalo váhu ale pribralo pár g je dobrý výkon. 😇

Keď sa samé nebudí na hlad/nepokoj, môžeš ho nechať spať - avšak je fajn na začiatku buď kojiť alebo pumpovať cez noc aby sa nastavila tvorba mlieka (to že sa tvorí, nie koľko sa ho tvorí - to sa upravuje časom). Záleží ako to TEBE vyhovuje, až neskôr (rozumej, týždne/mesiace) by sa z toho mohol vyvinúť zvyk kedy sa dieťa začne budiť pretože už sa to stane rutina.

sasesoe
Dnes o 12:20

Ak nema novorodenecku zltacku (nejake ine problemy), tak netreba budit. Nedavaj cumlik, zavinovacka predlzuje spanok - oddialuje dojcenie, ja som cez den nepouzivala, na noc ako niekedy. Neupinaj sa na vahu, ale celkove prospievanie babatka a pripadne pocet pocikanych plienok za den

anonym_28e90d
Dnes o 12:35

Moje zdravé dieťa som ani raz nebudila na kojenie. Uži si spánok, lebo mne ako novorodenec spal a potom to až pomaly do roka bolo každú hodinu hore. Ak ti lekár nepovie inak tak nevidím dôvod dieťa budiť.

tinka3435
Dnes o 12:54

Ja som deti nebudila ak boli hladné zobudili sa samé .Niekto vraví budiť niekto nie

martinka13
Dnes o 14:12

Nikdy som deti nebudila.

momo00
Dnes o 18:40

Moja bola ako hodinky. Každé tri hodiny si pýtala.

lacibo
Dnes o 22:49

@anonym_autor urcite nebud.. od narodenia som ucila ze je den a noc.. v noci nastastie moje deti spali.. nikdy nepili ani caj, ani som neprebalovala ak nebolo nutne.. zdrave a múdre sú, takže neškodí to😂