Novorodenecké priberanie a vplyv dojčenia cez klobúčiky
Ahojte mam taky problém naša malá sa narodila 2930g schudla v pôrodnici na 2730g.
Pri kontrole u pediatra mala už 2825g a pediater nám povedal ze po týždni mame prísť na prevazenie. Po týždni mala 3115g čiže pribrala za týždeň 290g. Kontrola keď vážila danú váhu bola 19.2.
Dnes je 24.2 čiže prešlo 5 dní a jej váha je 3155. Takže za tých 5 dní len 40g.
Dnes nemala ani hovienko, včera mala asi 3krat a pocikane plienky ma stále, takže tých 6-8 pocikanych plienok za 24h ma.
Kojim cez klobuciky od pôrodnice a bojím sa že kvôli tomu nepribera. Prikladám na požiadanie, ale na prsníku strávi max 10min a zaspí.
Myslíte že nepribera preto lebo kojim cez klobuciky, ze jej klobucik nejako blokuje rok mlieka? Alebo prečo sa môže diať toto ze teraz nepribera?
@pribinak myslite ze klobucik nie je problém? Lebo som čítala na nete ze klobucik môže znižovať tok mlieka. Prsia jej masírujem aj keď je na prsníku ešte. A vždy ju poskrabkam keď náhodou zaspí
@pribinak skúsila som ju aj vážiť pred kŕmením a po. Tak vypila 80ml a to bola len 10min na jednom prsu a 10min na druhom
80 ml za tak krátku dobu ak vypila tak to je super ako často si pýta jesť ?
Veď keď vypije 80 ml tak to je celkom pekne. Skús ju prikladať častejšie. Určite aspoň 2-3x za noc
@angeli121212 každé 3-4hodiny premýšľam že ju budem cez deň budiť na častejšie papanie
No ak má cumlík skús jej ho nedávať a ak používaš zavinovačku skús aj tú obmedziť resp. Zrušiť na tie denné spánky aspoň.. v noci ju nebuď ak ti pekne spí ale tiež jej nepredlžuj spánok napr cumlíkom a sleduj si to ale nemusí to nič znamenať deti majú aj také, že pár dní priberajú pár dní nie... Ak ti aspoň niečo pribrala to je dobre a uvidíš ako bude
Urcite nie je problem klobucik. Dcerku som kojila 16 mesiacov s klobucikom a priberala krasne. Sice na nom 'visela' trosku dlhsie ako moje bezklobucikove deti, ale citila som, ze glga, bola spokojna. Laktacne zatracuju klobuciky ale laktacne tiez hovoria, nevážte dieta casto, ak je spokojne a takisto sa povrava, ze kojene deti nemusia kakat aj viac dni.
@angeli121212 nie cumlík nemá. Dávam na noc len do perinky. Cez deň spi len tak v hniezde/na posteli atď.. Takže v noci ju budit nemám ale cez deň môžem na častejšie prikladanie aby mi priberala?
V noci by som nebudila skôr cez deň dohnala teda môj lekár nie je zástanca nočného budenia a to mi syn najskôr chudol ale i tak som nemala v noci budiť

Klobucik nie je problém
Keď zaspí tak poskrabkat na licku potiahnuť uško aby sa zobudila a začala piť znovu
Pred dojčením rozmasirovat prsníky aby sa jej ľahšie pilo