Odmietanie prsníka

20. jan 2023

Som zúfalá bola som chora nevládala som z postele museli sme malej dávať UM… keď bolo lepšie odsavala som sa. No od vtedy mala odmieta cicku (kojenie cez klobučiky / ploche bradavky/ nepomohla ani laktačná).
Ako ju znova motivovať?
4M

dzulli1980
20. jan 2023

Tak pre mňa osobne by bolo dôležité, aby bolo dieťa spokojné, najedené ... keď už nechce prsník a ochutnalo UM, zostala by som pri UM ... alebo ak máš veľa mlieka, odsávaj a dávaj cez fľašku ... netráp ju.

autor
20. jan 2023

@dzulli1980 keď sa dá odsajem dá. Inak dam um, no budem musieť asi zmeniť lebo po každom papani sa pokaka

lenkadenisa
20. jan 2023

Presne, hlavné je, že bábo je spokojné. Ja každé dieťa od narodenia dokrmujem a dávam svoje mlieko cez fľašku, tiež som kojila cez klobúčiky, ale to stojí aj tak za prd. A to, že sa ti pokaka je normálne, ak bábo neboli bruško, nemá problém s vetrami a zápchou, mlieko zbytočne nemeň.

leniel
20. jan 2023

https://www.mamila.sk/sk/pre-zdravotnikov/mater...
klobúčiky preč, aj fľaša. ak potrebný dokrm, cievkou na prsníku. pôjde to, dá sa to, ale bude to prvé dni náročné, keďže toto je už silný dojčenský štrajk. Klobúčiky musia preč, cez ne sa dojčiť nedá (dlhodobo). tvar bradavky je nepodstatný, dieťa sa prisáva na celý dvorec, bradavka je hlboko v krku.

autor
20. jan 2023

@leniel bola aj laktačná a nepomohla

leniel
20. jan 2023

z mamily? ono laktačná môže naviesť, ale predsa s vami nebýva, nie je pri vás 24 hodín denne...veľa kontaktu koža na kožu, okúpať sa spolu, spať spolu, nosiť v nosiči/šatke, a prsník ponúknuť v spánku/polospánku, počas hojdania na fitlopte, počas nosenia, skúšať rôzne polohy ... mám známe, čo spracovali dieťa na dojčenie po 4 mesiacoch výlučného odsávania...dá sa to, ale žiada si to silné nervy a odhodlanie zahodiť cumlík, fľašku a obetovať pár dní fakt len a len tomuto

janulik270
20. jan 2023

Toto isto bol môj problém dcérka sa narodila mala silnú žltačku musela pod lampu ja som skončila z horúčkami 39 v nemocke,zo začiatku som odsávačka mlieko potom ju dormovali nám nepomohli ani klobúčiky práve ešte zhoršili.Dieta bolo už tak naučené na fľašu že prsník nechcelo.Nic iné neostávalo oddávať mlieko 1rok a dávať na fľašu.Casovo náročné,vkuse ohnutá ale nemusela som jej kupovať um.mlieko

autor
20. jan 2023

@janulik270 ako si to riešila
Keď ste napr niekde išli ku dokymu ?

autor
20. jan 2023

@leniel nosiť nemôžeme mám problémy s chrbtom, navyše staršieho 3 ročného syna nalepeného na mne. Ďakujem za rady

hilda08
21. jan 2023

Dostala si velmi dobre rady od @leniel ale na základe tvojich reakcii si to uz vzdala, ale na tom nie je nic zle, ty nechces malú motivovať ale chces mat odobrené, ze je v poriadku nekojit. Ano, je to v poriadku, a to ja patrím medzi tie (ako to zeny rady nazývajú) kojomaniacky, co moje deti ani nevedia ako chuti um, ako vyzera flasa. Ale ty so svojim dieťatkom rob to, co je pre vas najlepsie, ak je to pre teba náročné kojit, tak jej daj um a budete spokojne obidve 🙂 dufam, ze to nezoberieš v zlom, len zbytocne budes hladat preco sa to neda. Ja obdivujem zeny, ktoré odsávajú a davaju fľašu, fakt to musi byt neskutočná obeta. Nech sa darí.

janulik270
21. jan 2023

Doma som odsavala mlieko každé 4hod kôli zápalu Ak sme išli niekde von odsala mlieko skladovala v chladničke.Ak sme išli k našim zobrala som mlieko k našim a vo vodnom kúpeli ohriala.Ak som išla vonku bola som len po tu dobu von kým som mohla ak trebalo oddávať išla som s malou domov alebo manžel má vystriedal a ja domov oddávať.Je to časovo náročné.Boli dní keď som aj u našich odsavala.