icon

Odsávačka na lepší rozbeh mliečka v pôrodnici?

landrea
21. mar 2011

pri prvom syncekovi ( prilozeny bol cca po 3 hodinach) sa mi mliecko rozbehlo veeelmi pozvolna a malicko.
rada by som ten zaciatok nejako skusila lepsie nastartovat, a zaujima ma ci sa to niekomu darilo aj stimulaciou bradaviek ( pomedzi prikladanie babatka) odsavackou, (nejakou obycajnou piestovou,pripadne aj s balonikovou )podarilo rozbeh urychlit.pripadne staci len stimul odstriekavanim rukov? to som aj robila, ale nemam pocit ,ze to pomahalo. ci si zakupit odsavacku a davat prsiam najavo , aj mimo prikladanie babatka, ze uz je cas tvorit 🙂
alebo su vyslovene len na odsatie prebytocneho mliecka? a staci ked budem rucne..?

dakujem za skusenosti, odpovede

e37
21. mar 2011

mne na tento ucel velmi pomohla Avent-ka, rucna a treba pit 3,5 litra tekutin

benne
21. mar 2011

syn bol týžden po narodení na infuziách.. mlieko sa mi začalo tvoriť po 2 dnoch (pri prvom až po 4!), začala som ručným odsávaním a po dni 5ml-ových dávok kolostra, som si v pôrodnici požičala avent isis odsávačku - neuveriteľný zázrak (balonikovou mi to vonkoncom nešlo tak dobre.. skôr vôbec), do konca toho týždna, čo som si malého dokopy priložila asi 4x som odsávala na jednu dávku 60 a 100ml --- toľko ani nepotreboval, takže avent jednoznačne odporúčam (no a syn sa dokonca po tom týždni aj prisal ukážkovo, hlavne popri pitnom režime nestresovať.. sú aj horšie veci ako nekojiť 😉 .. )

bosoriak
21. mar 2011

Tiez si myslim, ze vziat si ju mozes, mozno to pomoze. Vela pit a oddychovat v ramci moznosti a hlavne nebyt posadnuta kojenim. Ak mas kojit, tak budes. Ak nie, nic strasneho sa nedeje. Hlavne ty a babo musite byt v pohode, ostatne pojde same.
Hlavne si asi vezmi mast na bradavky (Avent alebo Bepanten), ked ho budes prikladat zozaciatku, aby ti nespravil ragady.
Drzim palce.

simatko1
21. mar 2011

tak ja som si aventku do porodnice nakoniec nezobrala a poziciavala som si v porodnici balonikovu,moj drobec sa snazil tahat mliecko,islo mi kolostrum ale potom nic,tak som si aj ja zacala sama odsavat,nieco mi islo ale malinko.ked som prisla z porodnice domov tak sa mliecko pustilo,hoci som na druhy den mala taky slabsi zapal prsnikov,ale odvtedy kojim,malinky ma uz pol roka a stale mliecko mame nastastie🙂a naozaj,hlavne vela vela pittttt

evkacka
21. mar 2011

Ahoj, tak mne po porode nie a nie sa pustit mliečko ☹ Adelka bola v inkubatore, tak som si skusala len tak sama a nič ☹ museli jej davat mliečko z laktacnej banky, potom ma napadlo skusit odsavacku aj len tak na sucho a rozbehlo sa 🙂 sestre som to tiež poradila hned po porode aby si sama stale prikladala odsavacku, lebo mala sa jej narodila tiež 2 mes pred terminom a zasobovala celu laktacnu banku 🙂
takže určite ANO a aj nasucho 🙂 ona vytiahne to mliečko 🙂 prsičko nevie až tak či taha babenko alebo odsavacka 😵