Odsávanie mlieka a prechod na umelé mliečko

dada7701
11. aug 2013

Ahojte, odsávam si mliečko pre moju malú, pretože kojiť sa nám nepodarilo...zatiaľ to čo odsajem tak stačí....mám niečo aj namrazené...vidím však,že tvorba mliečka sa postupne znižuje, takže čakám kedy začneme piť umelé mliečko....ako ste prešli na umelé ?...postupne alebo naraz.....nezdá sa mi to, aby som mala naraz seknúť MM a prejsť na umelé zo dňa na deň....alebo ked sa bude míňať mrazené a nebude už ani čerstvé, tak mám postupne zaradovať umelé medzi dávky MM ????

salome_82
11. aug 2013

@dada7701 A prečo odsávaš? Dieťa je najlepšia odsávačka, to najlepšie stimuluje tvorbu mliečka. Skúšala si laktačnú poradkyňu?

evka4
12. aug 2013

@dada7701 ked mas odsate MM, daj to, ked v niektory den odsajes menej, chybajucu davku doplnis zo zamrazeneho MM a ked uz nebudes mat zasoby v mraznicke a cez den odsajes menej, nez tvoje dieta bude potrebovat, chybajucu davku doplnis z UM. Urcite je lepsie zacat davat Um vtedy, kym dieta pije este MM. Co sa tyka odsavania - ak budes odsavat v pravidelnych intervaloch rovnake mnozstva, malo by sa ti podarit udrzat mliecko dlhodobo. Len musis dodrzat to odsavanie v pravidelnych intervaloch (minimalne 6xdenne) a vzdy odsat rovnake mnozstvo. Drzim palce.