icon

Odsávanie prsníkov - pomoc ako na to

haluta
30. nov 2018

Ahojte, mam odsavačku prsníkov.
Začínam s odsavaním tretí deň. Dám si teplú sprchu a pomasírujem si prsia a idem si odsávať.
Priložím na pár sekúnd ide mlieko a potom nejde.
To mam držať a sať na jednom mieste napríklad 3 min. alebo sa premiestňovať. Ako to robíte vy? Priložiť a čakať? Ďakujem 🙂

liliana2222
30. nov 2018

@haluta ja som mala ručnú tak neviem či ti to pomôže, ale keď som začínala stále som mala po ruke aj niečo teple na pitie a chvíľu som pumpovala na prázdno a potom sa pustili, ale prsník som si pritom aj masírovala a stlacala, keď išlo slabšie, prešla som ja druhý, hoci po troch minútach. A zas naspäť. Zo začiatku som tak na striedačku odsavala aj 20minut dokopy oba ale potom sa to rozbehlo a išlo to rýchlejšie

pininka
30. nov 2018

Ja som si ani pri jednom.nevedela odsať viac ako 10ml a to som skúšala rôzne odsávačky, proste to nešlo

haluta
autor
30. nov 2018

Takže nechať to ísť aj na prázdno? A ak dlhšie nepôjde... povedzme tie tri minúty....a dať sa na druhý, áno?

liliana2222
30. nov 2018

@haluta no ono nie u každého je ten spustaci reflex rovnako rýchly, cize chvíľu môžeš nechať naprázdno, aby sa mlieko spustilo ale tak, aby ťa to nebolelo. A hlavne , ak teda nekojis vôbec odsavat treba pravidelne aby sa aj mlieko tvorilo

renatka100
30. nov 2018

@haluta aku mas odsavacku? Mozno treba prsia aj trochu postlacat nech to urychlis

takaaa
30. nov 2018

@haluta urcite nechaj ist aj na prazdno. Ja som tiez tak zacinala. Laktacna mi poradila odsavat bez ohladu nato, ci ide mlieko ci nie. Ono sa to spusti. Tym davas aj telu signal o dopyte. Cim vyssi dopyt tym vyssia produkcia.

siska53
2. dec 2018

@haluta mas elektricku? Treba aj vydrzat, niekedy to chvilu trva, odsavacka nikdy nema ten sposb,ako bábätko,vzdy ten tah je pomalsi oproti saniu babatka.

haluta
autor
2. dec 2018

@liliana2222 práve vôbec nekojim...malý je v inkubátore. Snažím sa odsávať každé 2-2,5 hod.
@renatka100 no tie stláčam, masírujem v sprche... čudujem 🤨 sa, že mi nejde z nich šľahačka. Mám avent elektrickú....ale musí ísť napríklad aj minútu na prázdno a potom vyjde pár kvapiek a zese nič. Stále točím a premiestnujem ju.
@takaaa ako dlho si nechávala na prázdno? Minúta? Či aj viac?
@siska53 no budem musieť asi vydržať. Mám elektrickú avent. Len ma to trošku hnevá lebo sa už trápim pár dní a podávam slabé výkony 30-40-50 ml ako kedy. :(

liliana2222
2. dec 2018

@haluta ja som nekojis vôbec prvé tri týždne lebo malý sa nechcel prisat, len som odsavala.na začiatok je toľko ml v poriadku, a ešte keď odsavas každé dva, také malé bábo aj tak viac nevypije, postupne sa to bude zvyšovať. Ja som odsavala každé 3 cez deň, a večer som odsala ešte okolo pol10-10 a potom o 1-2 ako drobec spal a okolo 4-5 a ráno zas každé 3 a postupne sa to rozbiehali.. ku koncu som odsavala ráno aj 180, inak 100-120 a v pohode to stačilo malému

takaaa
2. dec 2018

@haluta ja som odsavala 15 minut kazdy prsnik, bez ohladu nato, ci nieco slo, ci nie.