Odsávanie prsníkov - pomoc ako na to
Ahojte, mam odsavačku prsníkov.
Začínam s odsavaním tretí deň. Dám si teplú sprchu a pomasírujem si prsia a idem si odsávať.
Priložím na pár sekúnd ide mlieko a potom nejde.
To mam držať a sať na jednom mieste napríklad 3 min. alebo sa premiestňovať. Ako to robíte vy? Priložiť a čakať? Ďakujem 🙂
Ja som si ani pri jednom.nevedela odsať viac ako 10ml a to som skúšala rôzne odsávačky, proste to nešlo
Takže nechať to ísť aj na prázdno? A ak dlhšie nepôjde... povedzme tie tri minúty....a dať sa na druhý, áno?
@haluta no ono nie u každého je ten spustaci reflex rovnako rýchly, cize chvíľu môžeš nechať naprázdno, aby sa mlieko spustilo ale tak, aby ťa to nebolelo. A hlavne , ak teda nekojis vôbec odsavat treba pravidelne aby sa aj mlieko tvorilo
@haluta aku mas odsavacku? Mozno treba prsia aj trochu postlacat nech to urychlis
@liliana2222 práve vôbec nekojim...malý je v inkubátore. Snažím sa odsávať každé 2-2,5 hod.
@renatka100 no tie stláčam, masírujem v sprche... čudujem 🤨 sa, že mi nejde z nich šľahačka. Mám avent elektrickú....ale musí ísť napríklad aj minútu na prázdno a potom vyjde pár kvapiek a zese nič. Stále točím a premiestnujem ju.
@takaaa ako dlho si nechávala na prázdno? Minúta? Či aj viac?
@siska53 no budem musieť asi vydržať. Mám elektrickú avent. Len ma to trošku hnevá lebo sa už trápim pár dní a podávam slabé výkony 30-40-50 ml ako kedy. :(
@haluta ja som nekojis vôbec prvé tri týždne lebo malý sa nechcel prisat, len som odsavala.na začiatok je toľko ml v poriadku, a ešte keď odsavas každé dva, také malé bábo aj tak viac nevypije, postupne sa to bude zvyšovať. Ja som odsavala každé 3 cez deň, a večer som odsala ešte okolo pol10-10 a potom o 1-2 ako drobec spal a okolo 4-5 a ráno zas každé 3 a postupne sa to rozbiehali.. ku koncu som odsavala ráno aj 180, inak 100-120 a v pohode to stačilo malému

@haluta ja som mala ručnú tak neviem či ti to pomôže, ale keď som začínala stále som mala po ruke aj niečo teple na pitie a chvíľu som pumpovala na prázdno a potom sa pustili, ale prsník som si pritom aj masírovala a stlacala, keď išlo slabšie, prešla som ja druhý, hoci po troch minútach. A zas naspäť. Zo začiatku som tak na striedačku odsavala aj 20minut dokopy oba ale potom sa to rozbehlo a išlo to rýchlejšie