Odstavenie či štrajk u 9 mesačného bábätka

majloo
6. jún 2018

Pred tyzdnom dostala mala teploty, u doktorky na poradni sme sa dozvedeli, ze sa jej tlacia tri zubky naraz. Z pokojneho, dojceneho dietatka sa smahom stalo urevane babatko, teploty, sople, ruky do ust a od toho dna uplne odmieta prsnik. Vidi prsnik (ponukam pri roznych prilezitostiach, v noci, pred spanim, pocas, atd..), bud zacne plakat, alebo ma po nom buchne a otoci sa, odplazi sa alebo sa tvari, ze nevidi. Vynimocne sa o neho obtrie lickom. Mlieka mam stale dost. Problem je, ze nechce nic pit, ani lyzickou, flasu ( asi 5 druhov), sosakove pohare, obyc pohar, slamka..nula bodov. Ci ju to boli neviem. Teraz uz akoby bolesti ani teploty nema. Kojit sa nechce. Ani pit. Jedine jej vsetky prikrmy riedim, ako sa len da, v tychto teplach... chcem dojcit, mala nechce ani pokus o prisatie. Skusali sme aj skin to skin, spava pri mne. Teraz ju ani uspat neviem. Mate nejake rady, skusenosti pls?


sa mi o neho obtre lickom alebo sa hra s bradavkou

pininka
6. jún 2018

Aj ja som to zazila, ked malej cokolvek bolo, prve co zacala odmietat bol prsnik, ine deti sa pri nom ukludnuju, moja ho ani vidiet nechcela. Nastastie to vzdy preslo. Len teraz je horuco, musis do nej dostat nejake tekutiny, hoci striekackou. Predpokladam ze uz papa aj ine veci, asi by som zaradila viac polievok.

katharines
6. jún 2018

@majloo ide o strajk. Dalej prikladaj skin to skin a ak nosis, tak ju maj teraz co najviac v satke, alebo nosici. Skus jej hovorit ako ju lubis. Mozno u dr. Zazila nieco zle, tak sa s nou o tom porozpravaj. Teda hovor jej co sa stalo a pripadne skus vysvetlit.

evittam
6. jún 2018

@majloo Pozri ak nechce tak nechce. Nie je to ziadna katastrofa. Mne sa deti odstavili v 10.mesiaci, proste už nechceli a teda nasilu im pchať prsnik nebudem.😉 Treba skusat, určite musí pit tekutiny a ked bude odmietať prsnik aj naďalej tak nic sa nedeje-zivot ide ďalej, dala si dieťaťu co potrebovalo a vybralo si.😉

majloo
autor
7. jún 2018

Papat jej chuti, ma kase, mas.zel. prikrmy, ovocne vyzivy, vsetko riedim do maxima. Keby uz nenabehla na prsnik tak sa haluzim, ako do nej dostanem umele mlieko, asi by este ho mala pit.

myjusiatko
7. jún 2018

Strajk. Ak pouzivas flase, cucaky, predpokladam, ze ma aj cumel - to su dovody strajku. Taktiez ma v 9m vela prikrmov - dalsi dovod odmietania prsnika.

dai
7. jún 2018

@myjusiatko v 9tich nesiacoch vela prikrmov? Ved 9mesacne uz ma mat vela prikrmov....
@majloo skus dalej ponukat alternativy - namiesto mlieka cistu vodu - pit musi... ked zacne znovu mlieko pit tak uvidos ci vezme prsnik alebo si vyberie inu alternativu... moj sa odstavil v 8mom mesiaci a pohodka, svet sa nezrutil, babo zdrave.

evittam
7. jún 2018

@myjusiatko Suhlas s
@dai .
@majloo Nedaj sa odradiť od "dojcomatiek", ktore si myslia,ze dieťa nepotrebuje nic ine len ich a ich "cecky" minimalne do 3-4rokov. Urcite neznizuj prikrmy ak chuti a pekne papa. 😉

myjusiatko
7. jún 2018

@dai v 9m staci ochutnavat par lyziciek napr formou BLW.

Otazka znela ci je to strajk. Je. Len odpovedam.

nika898
7. jún 2018

@myjusiatko viem ze dojcenie je pre dieta to najzdravsie ale suhlasim s inymi mamickami ze dieta v 9 mesiaci ma mat uz desiatu, obed, a jednu veceru ako prikrm. Mi sme teraz zacali 6 mesiac a na prvu veceru som uz zacala davat kasu maly je proste jedak a nie som z tych matiek co budu deti trapit hladom len aby boli na prsniku.

evittam
7. jún 2018

@myjusiatko Ochutnavat môže od 4-7mesiaca. Rocne dieta ma mat normalnu stravu, ak nechce mlieko sú iné alternatívy.😉 Ano ak visi matke na prsníkoch 24/7 tak je to presne tak ako pises.
Ochutnavat t.j.oliznut lyzicku.

majloo
autor
7. jún 2018

@myjusiatko cumel nikdy nemala, z flase, sosakov a pod nikdy nepila, kupila som az teraz, nech daco pije cez to, ze poskusame, ale nechce. Prikrmov nema vela. Ked sa dojcila, tak na poziadanie plus viackrat v noci, rano mlieko, doobeda nejake ovocie, obed mas.zel. prikrm, podvecer kasa, vecer mlieko na zaspavanie. Medzito si sosla, kedy chcela. Teraz ma mliecnu kasu aj na ranajky, aj veceru, bo je hladna a smadna, ma ju nariesenu, kedze mlieka nechce a potrebuje vapnik atd. To ono naozaj vyzeralo, ze prisatie ju bolelo, na dasnach, po nurofene sa skludnila, inak revy a hukoty. A to dovtedy takmer vobec neplakala, teraz mame uzlik nervov. Zabu, aftu a pod nemala.

majloo
autor
7. jún 2018

@dai a nabehlo ti dietatko na umele mliecko? Ci si nedavala? Naucilo sa z flasky pit?

ikissedagirl
7. jún 2018

@majloo nas ked sa naucil riadne papat prikrmy,dojcit sa uz nechcel. ani z flase,lyzickou atd. ani UM. ani zamaakovane v prikrme. chvilu som ho este trapila a pašovala UM do vsetkych jedal a potom som to vzdala. prikrmy pekne papa, stravu ma pestru,vyzera zdravo, tak naco silit a stresovat vsetkych ;) dojcit je naj, ale urcite nie za kazdu cenu.
aspon nemusim neskor riesit dilemu okolo odstavovania a odcumlovania a uspavania a nocneho papania ;)

myjusiatko
7. jún 2018

@majloo tak jedine preckat a koza na kozu ponukat nadalej. Moze to byt naozaj tymi zubami. Nechyti sa ani v noci? Skuste spolocny kupel.

majloo
autor
7. jún 2018

@ikissedagirl a ako si ho uspavala? Ja doteraz len na prse a teraz v naruci, len moj chrbat uz protestuje

dai
7. jún 2018

@majloo ano, davala som UM az do 3och rokov - to neodmietal, k prsniku sa spraval rovnako ako ty popisujes v tych 8mich mesiacoch - rev, krik, nechcel sa prisat... Moj sa naucil pit z flase ale rychlo sme presli na poharik - on bol papkac a papat chcel, takze nebol problem - akurat chvilu trvalo pokial sa naucil z flasky pit...
tiez inak odporucam krmit v noci - moj teraz cez den tiez trochu strajkuje - ale v noci sa krmi krasne, mam pocit ze aj dobieha den - on ale pekne pije cez den cistu vodu - bude mat 5 mesiacov...

ikissedagirl
7. jún 2018

@majloo
nastastie je maly taky samozaspavac. dcera nebola a riadila som sa knizkou Kazde dieta sa vie naucit spat (pripadne Estevilova metoda). Nie je to lahke, ale obcas v zivote prichadzaju zmeny, na ktore si trosku tazsie privykame. Neznamena to ale, ze matka ma obetovat svoj chrbat a zdravie. Treba sa chranit, aj v zaujme v dietata! Par minut placu dnes stoji za vela buducich dni so zdravou fit matkou.

petrakl
7. jún 2018

Môj malý pri soplikoch toto robil...ale skôr to bolo tým.. že mal plný nosik.
Samozrejme som mu ho vyčistila...no prvý deň veľmi zle.Cicikala som ho na rukách a vytlačil a mlieko keď zaspávam a prisal sa..A aj v noci keď sa prebral som ho na rukách povedala a keď sa ukľudni a zaspávam opäť som mu dala prsnik.Chce to trpezlivosť.. ale teraz tvoje mlueclo potrebuje..ma v ňom všetko.. Nevzdávajú to..mi bojíme už 2 roky a 9 mesiacov..A starších 2.5 a 2.7
Hlavne nestresuj.Malinka ťa potrebuje aj tvoje mliecko tiež.Drzim palce..

jajavargova
7. jún 2018

@majloo ahoj, ja mam tiez 9mes. borca doma a boli sme na tom rovnako asi cca dva mesiace dozadu. Tlacili sa mu oba spodne a presne toto mi robil. Nastastie s flasou nemal problem lebo na zaciatku sme boli na UM tak sa naucil na flasu ale krasne sa rozbehlo kojenie takze normalne kojim. Akurat ze niekedy ked ma zly den tak bud chce stale prso alebo vobec. Zalezi od naladky. Uz sme mali aj dni kedy nezjedol skoro vobec nic. To som bola inak zufala. Ale mojkali sme sa ukludnovali a dal to.A co sa papania tyka. Pomalicky mu davam zo vsetkeho. Ked robim sebe nieco, dam bokom trocha prenho. Ranajkuje so mnou, desiatu ma, obed, ked ma chut tak si da este pred vecernou kasou daco. Je to papkac vsetko mu chuti s nicim nema problem. Ja som aj dr povedala ze ja sa tabuliek ziadnych nechcem drzat. Ked si pyta z mojho taniera dam mu ochutnat. Varenie sa prisposobuje jemu momentalne.