Odstavenie od nočného mlieka
Ahojte, chcela som sa poradit. Mam doma syna kt. ma rok a 2 mesiace. V noci sa dost casto budi aj 3x 4x za noc a upokoji ho ked mu dam mlieko. V podstate ho vypije cele naraz len raz okolo 4 rano. Podla mna by mu stacilo aj ten raz dat ale ked mu nedam pocas budenia skor velmi place. Voda, caj a pod. odskusane 🙂. Neviem vyskusala by som aj nejakych par dni ,,pretrpiet,, a nedat mu nech si zvykne len ci ma s tym niekto skusenost ci to zaberie. Pripadne ine rady ako na to. Alebo len pockat kym to prejde. . Nie je to nic strasnne ale mohol by uz prespat celu noc 🙂. A hladny tiez nie je kedze cez den papaa velmi dobre aj denny spanok ma raz a 3 hodky pospi super. Len ta noc je taka aka je 🙂. Dakujem za rady.
Ja som napriklad mojmu synovi vecer davala uz do UM 2-3 lyzicky kase a to mliecko bolo hustejsie takze ho aj viac zasytilo...mne spava celu noc asi od 10.mesiacov ale ked sa aj v noci nahodou zobudil tak UM som mu uz nedavala, max cajik alebo vodu 😊 a zas to co najviac dopomohlo k tomu aby mi prespal celu noc tak bolo to ze zacal spavat v svojej izbicke sam...
@lely1234 nebolo to príjemné no.
Ja som celkom imúnna voci detskemu plaču, muz tie dve noci znášal horšie. Ale vyslovene to bolo o tom ze plakal z polospánku po leziacky na bruchu so zatvorenými očami, alebo zhypnotizovany v sede v postieľke a zo sekundy prestal a funel dalej do vankúša. Nemohla som ho ani na ruky pomojkat ani pohladkat nic, vadilo mu všetko az tak ze sa prebral a nechcel zaspať bez mlieka uz vôbec.
Cize u nás len pretrpieť a nechať ho vyplakať. Spi sam v izbe takmer od narodenia, chce mať svoj kľud a pokoj a da sa do pohody sam.
@zuvelyn ano ano to iste. Zavrete oci a plac ani ruky, hladkanie, spev apod. Proste riesiela som to vzdy nakoniec tym mliekom. Tak len sa nejako obrnit a par dni zvladnut. 🙂 ked to zaberie tak tych par dni je nakoniec nic. Len som chcela vediet ci sa to niekomu tak aj podarilo.
Hmm... Kazde dieta je ine. Starsi sa budil max 4x. Postupne 2x...az to bolo len po polnoci a aj to pil vodu. Doteraz ma vodu pri sebe... Ma 2r a 4m. Pred 2 rokom za naucil spat bez prebudzania. Spi sam v izbe. Za to mladsia... ta sa budila aj kazdu hodinu. Malokedy sa budi 3x. Je od roka na kravskom.. a noci ma fakt rozne..od 3x do 8x... Myslim...ze niektore deti dozreju na to skor,ine neskor. ;) Znizila som davku mlieka ale oba si tiez len cucne a spi... nevypije vsetko. Myslim...ze mozno este v 3r sa bude budit. xDD
@lely1234 u nás odstavenie a ,,pretrpenie” nezabralo. Skúšala som všetko až som to na radu svokry vzdala. Povedala, že s tým nič nenarobím lebo môj muž ziapal niekoľko krát za noc do 4!!! rokov 🤭 takze moja dcéra bola do 20 mesiacov tak 3-4x za noc hore (a zakaždým teda vypije plnú fľašu 180ml) a teraz má 22 mesiacov a už vstáva len 1-2x za noc. Pre mna je to úspech 🤣 a žiadna voda/čaj a pod. nezaberá.... proste to musíme len pretrpieť kým to skončí 🤞🤞🤷🏻♀️
a to si dojčila, alebo si dávala umele mliečko?
neviem poradit, lebo od 4 mesiaca mi spinkal celu noc. Zase ale dovtedy sa na mliečko budil max 2x v noci a nad ranom okolo 5-6.hod už nespal a bol hore

UM? Moj toto robil na 10 mesiacov po tom co mu išli zuby, zvykol si ze ked sa zobudí dostane mlieko a začal sa budiť 2-3 krát (do vtedy len raz nadránom). Voda čaj plač, ruky plač, mlieko cucol mozno 30ml a do sekundy spal ďalej. U nás pomohlo pretrpieť dve prerevane noci. Nič iné. Od vtedy opäť spi celú noc a vstáva az o 5na mlieko a spi dalej este do pol 7-7.