icon

Plne dojčené dieťa nevie piť z fľaše

sasikes
12. nov 2025

Ahojte,
Chcela by som sa opýtať či mi neviete niektorá poradiť.
Mame 2 mesačnú dcérku plne dojčenú, ale nevie sa dobre napapat z fľaše.
Potrebovala som ísť k dr a zostala doma. Nechala som im samozrejme mlieko, vypila 90ml, viac nechcela a za pol hodinu krik a znovu hladná. Keď sa naje odomna tak vydrží 3 hodiny bez problémov. Za pár dni sme to vyskúšali znovu že sme jej vymenili aj cumel s vyšším prietokom. Nepomohlo, znovu cca 90ml a onedlho som ju musela dojčiť lebo hladná 🤷‍♀️
Ďakujem za rady.

anonym_057aed
12. nov 2025

Normálne 🙂je to úplne rozdielne pitie
Ked malý bol taký malý vždy musel ísť somnou všade lebo fľašu ani za svet
Aj keď už mi odchadzalo mlieko radšej nepil ako piť z fľaše az časom si zvykol
Zas ked čoskoro priucis na fľašu potom môže mať problem s dojčením
No je to na zváženie

mane01
12. nov 2025

@sasikes u nás to bolo tak isto.. nonstop pri mne, do 2 rokov, keď som išla k lekárovi, musel ísť so mnou a muž bol s ním vonku. Ak bolo treba, nadojcila som. Inak moji fľašu vôbec nemali, nevedeli z nej piť. Pili z pohára vodu snáď od 1 roka… možno aj skôr.

ika02
12. nov 2025

Ahoj, moje obe deti boli dojčené a cumeľ aj fľašu odmietali. Napínalo ich, ešte len som im strčila cumeľ do pusy. Pili len z prsníka, vodu a neskôr príkrmy som podávala z plastovej lyžičky.

beata_k
12. nov 2025

@sasikes Ide o uuuplne inu techniku sania. Dojcene deti nevedia automaticky pit z flase. Musia sa to naucit. Ale pozor, obcas sa stane, ze potom odmietaju dojcenie. Z flase to tecie same, pri dojceni treba tahat a to sa im potom nechce.

anonym_85120d
13. nov 2025

6 mesiacov som malú nosila všade so sebou. Zatiaľ bola s mužom. Úplne odmietala fľašku, čaj aj vodu. Neviem či si skúšala fľašku Lovi, ale naša sa nakoniec napila jedine z nej.

cimage
13. nov 2025

Moj syn vobec nemal flasu, radsej hned z pohara. Niektorym dojcenym detom neide pitie z flase, je to ine sanie. Radsej zober dieta, aj dozor so sebou a ked bude treba, tak nakojis.

sasikes
autor
13. nov 2025

Dievčatá ďakujem pekne za vaše skúsenosti. Je to naše prvé tak som sa radšej opýtala či ja robím niekde chybu alebo je to bežne že flaska nieje kamoska 😅nebudem ju vôbec zaťažovať tou fľašou, nebýva takmer nikdy bezomna len fskt výnimočne prípady 😊