• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Podpora dlhodobého dojčenia a prirodzeného odstavenia

27. októbra 2015 
@johanka. vitaj medzi nami :slight_smile: Ja moju 19-mesačnú dcéru dojčím vždy pred spaním a po zobudení. Cez deň málokedy. Máme stavy, keď chce cickať v kuse, ale presne ako píšeš, keď je ubolená, chorá, zúbky... vtedy nič nezje, len plače, spí, alebo cická.. :sweat_smile: Ale to sme vtedy len doma. Tak si vezmem knižku, alebo zapnem telku, ľahnem si a nech sa mladá obsluhuje. :grinning:
Mne sa nestalo, že by dožadovala mlieka na verejnosti, neviem, čím to je... ale keď bola menšia, tak som si našla skryté miestečko, kde som ju nadojčila, prehodila plienku a bolo. Viem, že je veľa "útlocitných" ľudí, ktorým dojčenie na verejnosti prekáža, tak som nechcela provokovať. Neviem, ti poradiť, ale myslím si, je už dosť veľká, dojčenie je pre ňu nie je nevyhnutné. Asi by som sa snažila to usmerniť, je to ako keď sa dieťa začne hádzať v obchode kvôli autíčku, proste určiť si hranice. Aj keď možno na druhej strane, veď na tom nič nie je zlé, však? Skús si aj v takom prípade nájsť súkromie ("nakúpime a skočíme sem do kaviarne, alebo na lavičku v parku, dám ti mliečko"), kúp si nejaké super dojčiace tričko a kľudne si cickajte. Rešpektovať a byť rešpektovaný. :dizzy_face:

Inak sme tu dávnejšie riešili uspávanie na prsníku, nám sa včera PRVÝ krát stalo, že zaspala s ocinom :dizzy_face: , som ju nadojčila a nie a nie spať (po hodine, prsia ako vechte a nič) , tak vravím mužovi, choď ku nej ty, lebo ma z nej už picne, :sweat_smile: a on išiel, voľačo mu stále vykladala - akože "tata, má, bác" a tak (zážitky)... a po 10 minútach bola tvrdá... :grinning:
Takže začínam veriť tej teórii, že skrátka na všetko treba čas a dieťa raz dozreje na to, že prsník vlastne nepotrebuje. :sweat_smile:
7. feb 2011 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@piacere no teraz neviem koľko váži - má 19 mesiacov, takých 11-12kg určite, ale keď mala 6 mesiacov vážila 7750g ... :confused: ale asi je to individuálne, pokiaľ je podľa lekárky ok, tak to netreba riešiť.
Tu je fajn článok k odmietaniu príkrmov. http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/14/ked-dieta-odmieta-prikrmy/
7. feb 2011 o 13:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my sa kojime kdekolvek a kedykolvek... v manduce :wink:
7. feb 2011 o 13:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@olifcek Závidím. :wink: Ja by som to asi nezvládla s mojimi šestkami, navyše keď dám dole podprsenku a sedím, prsia mám pomaly na stehnách... :grinning: :grinning: :grinning: :grinning: Ale zas to má výhodu keď ležím, tak malá môže cickať z oboch bez toho, aby som sa len pohla... prsia pol metra predo mnou... :grinning: :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:
7. feb 2011 o 13:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@carodejnica :grinning: :grinning: :grinning: Ty si maska :grinning: :grinning: :grinning: ja mam asi 4? fakt neviem :grinning: :grinning: ked lezime tak spodne prso pije, ja sa nemusim ani natocit, ale druhe ked chcem dat, musim sa natocit uz :wink:
7. feb 2011 o 13:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@olifcek :grinning: :grinning: :grinning: :grinning: Sranda musí byť. Hej, spodné nemusím natáčať, ale vrchné aj ja musím. :wink:
Takto nejako http://kojeni.net/vleze.php#poloha4 :slight_smile:
7. feb 2011 o 14:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@carodejnica jj taaaaak
7. feb 2011 o 14:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. my venku nekojíme, když má malej žízen, dostane vodu, když hlad, něco k jídlu... doma kojíme na požádání... Nám dost pomáhá, že kojím jen v leže, takže jindy se malej mlika moc nedožaduje, jen když je fakt hodně utahanej...
7. feb 2011 o 14:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. ahoj :slight_smile: My jsme doma nikdy poradne na pozadani ani nekojili :sweat_smile: Jako mimco mel reflux, takze to neprichazleo v uvahu, kdyz byly rustove spruty nebo ho neco trapilo, tak jo, ale v bezne dny mel urcene doby k jidlu a tak nejak mu to vyhovovalo. Nikdy si ale poradne neuvedomuju, ze by nekdy vylozene chtel a ja bych rekla ne. Nas o to kojeni do 9m moc zajem nemel, jakoze se napil samozrejme, ale ze by to nejak prozival, to ani ne :grinning: Takze vic chtit mimo svuj cas zacal az tak kolem 10m, to jsem vetsinou vyhovela, ale nejak samo jsme dosli po zavedeni vsech prikrmu k danym intervalum a u tech jsme. Nedavno jsme zrusili i odpo kojeni, jen obcas kdyz se probudi zadkem napred, tak to chce napit, tak mu dam, ale vetsinou si nevzpomene. V noci to je teda jina, to by sveho casu cucal i co pul hodky, ale to jsem zase tvrda ja a od takovych 10m jsem kojila vzdycky max 3x za noc, ale kdy to jsem nechala na nem (nekdy byl schopen pit ve 4, o pul 5 a o pul 6 a byl spokojeny :slight_smile: ) Pak jsem stejne to posunula na 2kojo za noc, ted uz jsme to vynechali uplne. Venku uz nekojime vubec, kdyz jsem jeste kojila pres den, tak se obcas stalo, ale brala jsem to tak, ze je to jeho cas, kdy dostava, takze jsem nasla klidne misto a nakojila (naposledy to bylo v jeho tusim 12m). Nemyslim si, ze se musi kojit uplne vzdy na pozadani a okamzite (zvlast u vetsich deti), uz by mely zacinat chapat i to, ze nekdy je treba pockat a najit vhodne misto. Podle me dlouhodobe kojeni musi byt hlavne nastavene tak, aby vyhovovalo nejen diteti (at uz na pozadani nebo ne), ale taky hlavne matce :slight_smile: Kojeni je proste o 2 lidech a pro oba by to melo byt prijemne.
7. feb 2011 o 15:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. moja sa vonku teraz moc dojcit nechce, lebo nikdy nie sme tak dlho vonku aby vyhladla a navyse vonku ju to moc nezaujima... ale napriklad ked ideme niekam autom (soferuje manzel) tak nemam problem sa k nej naklonit a dat jej ked chce... uz bolo ze som kojila skoro celu cestu (cca 30 minut) ja ju este stale povazujem za male dieta ktore potrebujem mlieko ... kojit vonku je podla mna v pohode ked sa najde take miesto kde sa to da viac - menej v sukromi poriesit... ved tuto otazku by si si asi nekladla keby mala len par mesiacov no nie :wink: ja kojim este stale na poziadanie a planujem to zmenit az ked bude naozaj vacsia cca 2 roky ked bude mat a bude to uz predpriprava na odstavenie v troch rokoch :grinning:

inak musim sa pochvalit baby:slight_smile: davno som tu nebola a mala sa mi krasne rozkojila:slight_smile: co som mala obavy okolo 9teho mesiaca ze kojit sa uz nechce tak teraz zase o 106:slight_smile: a aj viacej spapa...nie ovela ale predsa:slight_smile: a uz ma 8,7kg:slight_smile: pribrala:slight_smile:
7. feb 2011 o 15:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@piacere Ja bych rekla, ze to nema spojitost s kojenim... a kupodivu zrejme ani se stravou, proste nekdo ma dispozice k tomu byt drobnej, nekdo je valibuk a vubec to nesouvisi s vahou/vyskou v dospelosti :wink:
Nas prcek je taky drobek, ted ma nejakych 9,5 kg, v roce mel 7,5 :sweat_smile: Ale manzel v jeho veku byl jeste mensi a to byl na UM a jak nakonec vyrostl :wink: V srpnovkach jsou deti na UM a taky drobci a naopak znam plne kojene do x mesicu, ktere i odmitaji prikrmy, a presto jsou to spekounci :wink:

Jinak holky ahoj, mam obavy, ze jsem privolala to, o cem jsme se bavily pred par dny... jako ten predcasny porod, ktery by kojeni mohlo vyvolat :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Rano si tak lezime, prcek pije a vtom hnusny krece jako pri MS :confounded: a ted vecer pri kojeni zase :pensive: Ja uz si nepamatuju, jak vypadali minule poslicci, ale mam dojem, ze prave takhle :unamused: a ze je vyvolalo prave to kojeni.
Zatim to neni nijak brutalni, tak to nebudu resit... koneckoncu minule jsem mela posly nekdy ve 33tt a rodila jsem v terminu. Kdy jste je mely vy?

7. feb 2011 o 21:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@majdula me teda tvrdlo bricho od 16tt, silene posly posledni mesic a rodila jsem v terminu. Ale s timhle bych si asi moc nezahravala, kazde tehu je jine a precejen se pri kojeni ten oxytocin vyleva (akorat jsem tohle procitala na kojeni.net). Jaky ma k tomu pristup tvuj gyndar? Asi bych pri opakovani skocila na kontrolu a pokud by se to porad opakovalo, nedejboze zhorsovalo, asi bych pomalu odstavila :pensive:
7. feb 2011 o 21:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@majdula já neměla poslíčky vůbec v minulým těhu, přišly až přímo kontrakce (o kterejch mi teda v porodnici tvrdili, že to jsou poslíčci :grinning: ), takže doufám, že tohle těhu nic podobnýho nebudu muset řešit :frowning2:
7. feb 2011 o 21:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@majdula no moja, davaj si pozor...ja som nemala nic, ako som pisala ani pri prvom, ani pri druhom, kontrakcie mi museli umelo vyvolat injekciou. Nasad si malinikovy cajik, je dobry, pomaha i pri zenskych problemoch, "ulahcuje porod" a mozes ho pit aj ked kojis (alchemilku bohuzial nie ak kojis). :wink:
@majdula moje dietatko plne kojene je najmensie v septembrovkach 2010...presne ako pises, je to rodinna predispozicia, moj maly bol a je tiez taky utlucky, v roku mal 6kg...
7. feb 2011 o 21:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sussanah Prave ze muj dr. mi rikal, ze kojeni v tehotenstvi neva, ani na samem zacatku, jen ze ke konci muze ten oxytocin vyvolat porod... jdu za nim za tyden a zeptam se, co dal...
Kdyby to nebylo pri tom kojeni, tak to neresim, jak jsem psala, s Radou jsem je mela od toho 8. mesice taky a v pohode... Odstavit nechci, kdyz jsme to dotahli tak daleko :sweat_smile: a hlavne by to ted byl problem, on vylozene to "míko" vyzaduje, bylo by to ted pro nej asi hodne, hodne bolavy :pensive:

@stvura Jej tak to byl fakt drobinek! Kolik vazi ted v tech 2,5 letech?
7. feb 2011 o 22:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
dakujem baby za skusenosti. Tak asi to velmi caste pytanie sa na prsnik naozaj bude zubkami. Dojcenie mi vyhovuje, akurat ak sa toho zacne dozadovat na verejnosti, tak som trochu v rozpakoch. Asi naozaj v takych obdobiach treba podla moznosti zostat doma.
@zuzkat1 to dojcenie v autosedacke doverne poznam. V podstate je to jedine, co zabera na ukludnenie. Ak s nou idem sama, tak to zo zadu vacsinou pocujem len rev, fakt prijemne soferovanie.
7. feb 2011 o 22:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@carodejnica @olifcek k tym poloham pri dojceni, tak sa som nejaku dobu dojcila, ze som sedela na zemi a ona sa mi zohla k prsniku, ale to bol zazitok... Najprv v predklone, poskakovala, potom zacala preliezat cez jednu nohu, cez druhu a naspat (ustami stale prisata), robit lastovicky a na zaver sa tocit dookola, takze sa dostala do akehosi mostika... stale prisata... potom sa jej smyklo a posledne coho sa pred padom na zem pustila bol prsnik :rolling_eyes: Potom mi manzel vystruzlikal nizky stolcek, na ktorom spravidla sedim pri dojceni, a ten ma idealnu vysku, Miska sa nemusi zohybat, takze ani tolko gymnastiky nevymysla. A jej sa tiez ten stolcek velmi paci, casto ma k nemu zavedie, ked chce mlieko :grinning:
7. feb 2011 o 22:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. joooo, my ked sme zacali stvornozkovat, papala v tej polohe, potom postojacky a teraz veru tiez vsemozne polohy hadze, ked si chce cucnut popri hre :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:
7. feb 2011 o 23:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@majdula no teraz ma 12.5kg...moja mala v 4 mesiacoch troska cez pat...obe drobne deticky...
@olifcek no moj starsi je uz "vybity", ten pride aj ked si sedim, odhali, cucne a fici dalej....moze pit fur...najviac sa smejem, ze ked kojim malu po leziacky na boku na mna vylezie a on sa dozaduje druheho prsa.
8. feb 2011 o 06:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. ahoj, ja M. stale dojcim, stale na poziadanie (a zatial nevyzera, ze by sa toho mienil vzdat :grinning: ) - je pravda, ze ked sme vonku, tak ho mliecko nejako moc netrapi, nosim so sebou vodu a nieco na zahryznutie, takze vonku sa moc nedojcime (teraz v zime by sa mi ani nechcelo, radsej by som bezala domov), ale v nakupnom centre nemam problem sadnut na lavicku a dat mu cucnut, ved ma viacmenej zakryje svojou hlavou :grinning: a ci sa niekto pozera neriesim
este nosis? M. sa uz moc nechce nosit, len ked je unaveny, ale do takeho 1,5r som dojcila v manduci v pohode aj trebars v Kauflande pri nakupovani :grinning:
a to dozadovanie sa mlieko co polhodinu suvisi urcite so zubkami :wink: my mame tiez fazy, kedy chce skoro stale - ked ma nejaky problem, zubky, alebo sa buchne a fazy ked nepotrebuje (chodim do prace, takze ked ma nevidi, tak si na mlieko ani moc nespomenie); dojcim aj vecer pri zaspavani a v noci tiez 2-3x
8. feb 2011 o 06:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sranda.našu malú snad nikdy nenapadlo,aby si pýtala mliečko inde.skor máme problém ked sa náhodou doma zvalím,hoc len na koberec,okamžite je pri mne,lahá si a chce "dudunu". :grinning: netuším,ako ju odstavím..keby sa mi v noci nebudila,kojím ju aj do 3rokov,ale už by som sa konečne rada vyspala :confounded:
8. feb 2011 o 06:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@bertica.h ja spim tak, aby mal krpec volny pristup a mohol sa sam obsluzit, maximalne som ochotna sa natocit tak, aby aj on pri tom mohol lezat :grinning:
8. feb 2011 o 07:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tyjo, ja jsem asi fakt drsna matka, protoze kdyz muj maly zkousel u kojeni delat skopiciny, tak jsem ho velmi rychle utla (jeho oblibene bylo natahovani prsa asi tak na metr daleko :confounded:) Takze on uz davno vi, ze pokud chce mlicko, tak si musi v klidu lehnout a pekne pit. Jakmile zacne vymyslet, tak mliko balim a je konec :grinning:


@majdula uvidis, co ti povi dr, pokud by to ale melo byt ted nejak silnejsi, tak byt tebou tam skocim driv. Precejen takove 4t by se jeste mimc v brisku sikly :wink:
Budu drzet palce, at je vse ok a at nemusite ani omezovat ani odstavovat :slight_smile:
8. feb 2011 o 07:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@johanka. no ja kojim cez den este asi 8x a v noci sme v priemere 6x hore, papa 4x tuhu stravu ale moc tomu neda.... a v tej autosedacke presne ako pises - ja sice nikdy nesoferujem, ale ked je uz unavena alebo mrzuta tak len kojenie pomaha inak totalny rev... doma mi cez den zaspi uz aj bez kojenie ale v aute nie...
8. feb 2011 o 08:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja to asi nechapu, jakoze kojite, kdyz je dite v autosedacce za jizdy? A to jako jak, nejak si to nedokazu prakticky predstavit :sweat_smile:
8. feb 2011 o 08:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak to já jsem nechtěla kojení v autě avádět, nedávno jsme jeli a malej řval a řval a řval, není zvyklej jezdit, brácha řídil a naštěstí mu to nevadilo, malej byl hrozně utahanej, ale sápal se ze sedačky po mně a chtěl mlíko. Ale vzhledem k tomu, že za chvíli budou prcci dva a já si budu dělat řidičák a jezdit s něma sama, tak si prostě musel zvyknout, že v autě mlíko nedostane, s jiným jídlem a pitím házel a nechtěl ho... :-/
Pomohlo, když jsme si s manželem přesedli na benzínce, já seděla hned u malýho a ukecávala ho v té sedačce, za chvíli vytuhnul a byl klid... Ale můj brácha teda zaslouží metál, protože říkal, že ho ten řev nijak neznervózňuje :slight_smile:
8. feb 2011 o 09:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@emjee teraz nechápem,ty spávaš s malým v posteli?nám anetka spí ešte v postielke,ale chystáme sa kupit velku postel,baby su až skoro rok spolu v izbe spolu
8. feb 2011 o 09:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@k.ate len k tomu soferovaniu - z vlastnej skusenosti - ak soferujem a vrieska v aute cudzie dieta a je tam s nim mama, ktora sa snazi ho ukludnit, tak to neznervoznuje ani mna. ale ked je to moje a nema ho kto ukludnit - tak to je ine kafe. to stojim aj na kazdom odpocivadle :wink:

@sussanah no kojenie v aute som zazila - ale jedine tak, ze sme zastali na volnom parkovisku, presadla som od volantu dozadu a kojila. ale pocas jazdy este nikdy, ani ked soferoval muz. pretoze aj v zadu musi byt dospely priputany a nikdy nevies, aky somar ti prave vleti do cesty a niekedy fakt staci malo. a to nehovorim o blbosti, vybrat dieta z autosedacky ...
8. feb 2011 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@bubelko o kojeni v aute, to jo, to mam taky nakojeno svoje, to neni problem, ale ja jsem pochopila, ze snad holky koji za jizdy? :confused:
Jakoze ja jsem v tohle asi sileny strasak, ale nepripoutaneho nevezu v aute proste nikoho. Kdyz chce nekdo riskovat tak prosim, ale ja u toho nemusim byt.
@k.ate Vsak on si zvykne. Maly to v sedacce taky nemival rad, jeste ted obcas chytne nerva, ale kdyz ridim, tak ma proste smulu. Nastesti vetsinou zabere, kdyz mu zpivam vceli medvidky. On je spokojeny, za to me skoro hrabe :grinning: A hlavne je dost dulezite vetsi cesty planovat na spanky. Jezdime za rodicema, to je cca 2h a to jezdime jen na noc nebo na odpo spanek. Kratsi cesty zvladne jen tak do 45min, pak potrebuje alespon chvili pauzu a i tak po tech 30min uz zacina vyvadet. Ale proste v tomhle to mam srovnane, bezpeci ditete je pro me dulezitejsi nez to, ze se chvili povzteka :slight_smile:
8. feb 2011 o 09:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sussanah tiez som to pochopila tak, ze kojenie za jazdy :wink: a nepriputanych tiez nevozim - jednak mi to vpredu sialene pipa a ja to nemienim vypinat a ak niekto sedi vzadu, nerada by som ho pri prudsom brzdeni mala na volante :wink:
8. feb 2011 o 09:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok