icon

Pomáha oxytocín na spustenie mlieka po pôrode?

2. mar 2025

Ahojte mamičky, pomohol vám oxytocín na spustenie mliečka po pôrode? Potrebovala by som ho, ale je iba na predpis, v nemocnici ho vraj niekedy dávajú, ja som to šťastie nemala. Ďakujem

gelifil
2. mar 2025

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...
takze bud rada, ze si ho nedostala...spoj sa radsej s laktacnou poradkynou blizko teba

majlo1234
2. mar 2025

Nemam skusenost, oxytocin mi podany bol ale nlieko sa mi spustilo po prvom porode asi po tyzdni. Dovtedy som komplet krmila UM. Odvtedy som vylucne kojila. Neviem, aky mas problem, aky bol porod, ale na tvorbu mlieka plati “jednoducha rovnica”- co najmenej stresu, dobra strava a pitny rezim, a babatko co najviac pri sebe a na prsniku. Toto bsetko bsak moze byt velmi narocne pre prvorodicku, a duplom ak si porod mala narocny

krasneleto
2. mar 2025

ako vies ze si ho nedostala? ja som po sekcii ho dostala, kvoli zavinutiu maternice.. a ziadne mlieko som nemala :D

autor
2. mar 2025

@krasneleto myslím tak, že ho dávajú aj domov, na spustenie mliečka po pôrode

krasneleto
2. mar 2025

to pocujem prvy krat.. ako na domov, akoze paci sa , pichnite si? nemyslim si, ale rodila som pred 10 rokmi

autor
2. mar 2025

@krasneleto nie pichnúť, ale do nosa...

lenkakravcova
2. mar 2025

Nie nepomohol, spustilo sa mi tak ako vždy cca po 3-4 dňoch postupne. Ale teda spôsobilo mi to bolesť na hrudníku, nerovnomerný tep a strašnú bolesť pri zavinovani maternice. Takže už si to dobrovoľne nedám pichať (dávali mi to štyri dni ako tretorodicke v injekciách, vraj na zavinovanie maternice). Neodporúčam.