icon

Pomohla vám laktačná poradkyňa?

4. jan 2022

Ahojte, pomohla vam laktačná poradkyňa? Zvažujem pretože mám malo mliečka, ale neviem či to nie sú vyhodené peniaze…pripadne nemáte nejaké rady ako rozbehnúť dojčenie ? Prikladám každé 2-3 hodiny ale mlieka je malo, musím preto dokrmovat lebo jej nestačí moje, plače a je nespokojná ..

Strana
z2
lucia147852
4. jan 2022

Osobne som nemala laktacnu ale 2 kamarátky mali. Zbytočne výhodene peniaze. Techniky najdes aj na nete, videá, postupy. Senovka a benedikt niekomu možno pomôžu, niekomu nie. Mne sa chcelo vracať zo seba samej ako som po tych bylinkach smrdela, ale u mna to ani mlieko nenavysilo. Nie každá žena dokáže kojiť ako kojomantry hovoria. A podľa nich najlepšie kojiť nonstop, nonstop behať holá s holým dieťaťom a ideálne aspoň do 5 rokov a zavŕšiť to costi lebo kojiť sa musí za každú cenu. Len keď máš aj iné deti čo s nimi hmm? Asi na tych 5 rokov odložiť. No a k výsledku, jedna kamaratka kojiť prestala a druha koji stále, aj keď neurobila nič z toho čo jej laktačná radila, mlieka má na rozdávanie

diefca
4. jan 2022

Aj pomohla, aj nie. Ja som nemala cas hladat info na nete, kedze som z porodnice prisla uz s tym, ze mala sa sice pricucne, ale nesaje. A prsia mi skockateli akurat v den odchodu z porodnice, netusila som co s tym. Zufala som volala prvej laktacnej zo zoznamu na mamile, cez telefon mi poradila masaze, horucu sprchu, apod. Na druhy den nabehla k nam, ukazala polohy, cievku, co je to glg, odporucila senovku a benedikt a strihanie uzdicky. Po tyzdni som si ju zavolala znova, lebo po strihnuti uzdicky sa to vobec nezlepsilo a to uz som mala aj malo mlieka. Zase okrem dalsich tipov povedala, ze treba krmit cez cievku nonstop, ze ona sa to raz nauci. Ale to som uz nezvladla ja, kedze muz uz musel ist po dvoch tyzdnoch do prace a ja mam malo ruk na to, aby som tu cievku riadne obsluzila. Vyzeralo to u nas tak, ze hodinu sme sa snazili krmit, potom som za dalsiu hodinu ledva odsala 40 ml a ostalo mi tak 10 min na spanok. Potom sa to cele zacalo odznova. Skusala som si nastavit budik na kazde 2 hodiny na odsavanie a muz medzitym krmil cez prst a cievku ale to ma stresovalo este viac. Takze pre zachovanie psychickeho zdravia nas vsetkych sme presli na UM a odvtedy mame klud. Mrzi ma to, chcela som kojit, ale neslo to. A aj UM ma svoje vyhody.

petamich
4. jan 2022

pomohla ale s polohami a dojcenim po katastrofalnom porode a porodnych zraneniach, na to co riesis ty laktacnu nepotrebujes dopyt = ponuka, prikladaj castejsie alebo aj odsavaj, ked ti spi a podpor to senovka/benedikt, hroznova stava, kooooooopa tekutin

luna116
5. jan 2022

Nie, nepomohla. Doporučila nastrihnutie uzdičky pod jazykom konkrétnou zubárkou,čo som spravila, uzdička zrástla. Doporučila Senovku,Benedikt,Moringu - z toho malo moje dieťa tak príšerné kolíky , ešte horšie ako dovtedy,že som musela vyhľadať detskú gastoenterologičku,kt.len krútila hlavou nad tými bylinkami,nech ich okamžite synovi vysadím.Tak isto,laktačná radila,že mám každú chvíľu kojiť,koľko len dieťa chce. A že nemám dávať odgrgávať,keď zaspí... všetko celé zle . Bola som z toho v strese ja i on. Nakoniec som bylinky vysadila, kojila na doporučene gastro každé 3 hodiny + som ho vážila, bol nenásytný,vkuse len chcel piť.uzdičku som dala nastrihnúť ORL lekárom,kt.ma poučil,že treba jazyk dvíhať, aby sa nezrástla uzdička. AZa mňa vyhodené peniaze a strata času,ľutujem,že som ju navštívila.

luna116
5. jan 2022

@luna116 ich a áno, aj u syna radila cievku a že cumlík nie,katastrofa... Jedno čo mi pomohlo bola jedna poloha pri kojení. Nič viac. Všetko prinieslo viac škody ako úžitku. So zdravým sedliackym rozumom a po ukľudnení som si poradila sama. Kojila som ,pokiaľ som nečakala 2.bábätko ,aj to som odstavila až po ukončenom 1.trimestri po porade s gynekológom, ... Lebo laktačným nevadí kojenie počas celého tehotenstva.

mimi3008
5. jan 2022

@bafka
Presne, benedikt lekarsky a senovka grecka, matysak, potom dalej caj na podporu dojcenia, celkovo vela tekutin, vtacie mlieko, zaprazene polievky, jogurty smotanove. A laktacna v porodnici doporucovala aj tmave pivo, samozrejme nie vela, 1,5-2 dcl, ale nie pred kojenim, ale samozrejme po kojeni

ericka168
5. jan 2022

Ahoj ja som kojila prveho 2,5tyzdna nevedela som si ho prilozit maly nespolupracoval bol nervacik a ja som to mlada hlupa vzdala a presla na UM. Pri druhom som si povedala, ze to musim dat a kojila som ho 3 roky musela som prestať kvoli liekom ale najdôležitejšie bolo veeeela pit ja som pila dojcensku vodu a obcas vineu to mi odporucili a naozaj ked som mala obdobie ze som mala pocit, ze mam menej mlieka vinea pomohla samozrejme som ju nechala odstat aby neboli bublinky a je pravda, ze dost cukru tak maly bol o cosi hyperaktivnejsi ale zas na mlieko mne pomohlo.. A najst si sposob aby ti bolo pohodlne aby nebolel chrbat ja som si davala okolo brucha paplon alebo vankus a do toho maleho a tak nejak to potom uz samo prislo. Prajem Ti, aby si kojila co najviac malinke ti bude vdacne ja to citim aj na imunite urcite😊

ericka168
5. jan 2022

A zabudla som napisat, ze ja som prikladala kazdu hodinu, proste vzdy ked si o to požiadalo a ono sa to rozbehne... Detičky ked uz maju umele mliecko tak su trosku lenivejsie pretoze pri kojeni sa omnoho viac narobia kym sa napapaju ako z flasky.. Preto sa im nechce tahat.. Ja som nedávala vobec UM ked plakal stale som ho prikladala trosku pocical a zaspal a tak dokolecka a potom to uz išlo

ailiba
5. jan 2022

Mne nepomohla, ale môj syn sa nechcel prísať... Takže som mohla mať mlieka hocikolko. Možno tvoje babo zle saje a preto je hladne v tom by ti pomohla. Ale keď kojis, tak to určite skus... Mne to síce nepomohlo, ale záleží na probléme... Aspoň pre to urobíš všetko

mareri
Odpoveď bola odstránená
autor
29. jan 2022

No nakoniec som si zavolala laktacnu, prisava sa dobre, tam chyba nie je.. odporučila mi kŕmiť cez cievku, ale vôbec nám to nejako nesadlo, mala nevypije všetko, skôr zaspí na cecku a nejde ju zobudiť, a potom je len nespokojná a plače .. ale dojčím stále ale plne dojčiť sa mi asi už nepodarí ..

autor
29. jan 2022

@ericka168 to som skúšala, ale mne veru nezaspala a iba plakala..

ailiba
29. jan 2022

Je to stres, poznám to.... Ja som to radšej vzdala a všetkým sa uľavilo. Nestalo to za ten plač a nervy. Materské mlieko nie je až taký zázrak, aby som kvôli tomu týrala syna.... V každom prípade ti držím palce, akokoľvek to bude💗

hsjdudhdbd
20. aug 2022

Moja osobna skusenost je taka ze mi poradila v tom ze mam babetko velmi casto prikladat aby sa mi rozbehlo mlieko zo zacistku ho budit po dvoch hodinsch a prikladat a prikladat ˇˇˇˇ ostatne veci co mi hovorila mi prisli s prepacenim dristy a veci naucene z knihy ale realita nikde ˇˇˇ aby mi povedala ze nezalezi natom co matka prijima aku stravu ze kludne si moze dat kapustnicu kavu at vsak si dajte mamicky kapustnicu a som zvedava kolke budete do rana aspon hodinu spat co sa bude diat s vasim miminkom ˇˇˇ slebo dalsia rada od nej ze je uplne jedno ci jem vela ci malo mliecko budem mst aj takˇˇˇ prepacte ale totalne sprostost ˇˇˇ to mlieko sa ti potom vytvori z coho ? Zo vzduchu?sama na sebe som videla ze ked som menej jedla po par dnoch aj mlieka bolo menejˇˇˇˇˇ asi tolko ku skusenosti s laktacnou poradkynouˇˇˇˇ ale musim uznat psychycky ma velmi upokojila a ukludnila

Strana
z2