Poraďte s dojčením a dokrmovaním
Ahojte , sme v nemocnici, malinky išiel cisárskym rezom a vážil 2890g potom schudol na 2650 a teraz váži ešte menej 2630g
Mlieko sa mi iba teraz rozbehlo, čiže sme dokrmovali ubehlo 3 tri čo ho mám u seba . To že schudol mám z toho obavy. Doktorka kázala dokrm. Ale ako to mám robiť podľa vás? Že najprv ho nakojim prsnikmi 15 a 15 minút a potom mu mám zarobiť UM? Odporúčaná dávka je max 30ml
@andrejka1974 dakjjem pekne za podporu ❤️
Predpokladam ze vies, ze po porode je vahovy ubytok bezny a normalny, do 10%. Tak sa upokoj a zbytocne nestresuj a nepanikar, zatial nie je dovod. Drzte sa.
@colsami Ano viem, lenže sestričky ma postrašili
Ďakujem❤️
Mala som to s malou podobne, išla aj pod lampu, potom bolo dobré, tak som ju kojila a na ďalší deň opäť vahovo rapídne dole, čomu nerozumiem, lebo ja som ju vazila a cez deň jedla dobre, v noci som už nemohla odvážiť, lebo sa vrtela na váhe, tak tam bol asi problém. Na ďalší deň laktačná zistila dôvod: kojiť som mohla len cez klobúčiky,ona nestihla ťahať, zaspavala v kuse, musela som ju budiť, bola schopná zaspať po dvoch minútach na prsníku 😖 čiže nepotiahla čo mala ani za dve hodiny. A prisávala sa aj tak zle (nie na dvorec). Nevedeli sme to odstrániť ani v pôrodnici, ani doma, a to som opäť dala šancu laktacnej, nezávisle od seba dve povedali, že fakt sa nedá s tými prsiami bez klobucikov, tak som to nechala celé tak a odsavam (nestačí) a dokrmujem.
Čo ale skúsiť môžeš, aby si videla, koľko zje: ak máte v nemocnici váhu, odvaz ju oblečenu, pred a potom po, nič nedávaj navyše, žiadny cumlík, ani nemen plienku. Alebo popros na novorodeneckom, nech ti ju odvážia. Potom budeš vedieť a vidieť, koľko zje (rozdiel vo váhe) a koľko treba dokrmit. Ja som sa tam aj rozplakala, keď mi opäť schudla po tej žltačke (hormóny, žiadny spánok, bolesti po sekcii a opäť stroskotane dojčenie, rovnako ako pri synovi), ale bude to v poriadku, neboj sa, takýto úbytok je normálny. Niektoré sestričky vedia podporiť a podržať, sú ale aj také, čo urobia presný opak a poriadne vystrašia.. ale naozaj to bude v poriadku, nestresuj sa 🙂
Moja dcéra mala takú váhu a ešte išla dole po pôrode to je normálne.Ked sa ti teraz rozbehlo mlieko ja by som kojila a kojila.Spytaj sa doktorky ako dokrmovať, keď ti radila....
Mna porodnica extremne vydeptala, a kedze som tam nechcela byt ani pri jednom dietati ani o minutu dlhsie, pchala som im obom umele mlieko, kazde tri hodiny😆🫣 doma som sa normalne rozkojía plnohodnotne, ziadne dokrmy na vecer, takze sa vobec nestresuj, ked das babatku v porodnici dokrm. Oni su brutal prisni a zbytocne stresuju obcas

Ano presne tak aj ja som si s tímto prešla dokrmovala som od prvého mesiaca a takto nám to fungovalo do 6 mesiacov , samozrejme že sa dávka umelého mliečka zvyšovala aké začali mi deti krásne priberať neboj sa všetko bude ok aj dieťatko aj ty budete v klude