Posledné dni dojčenia a dieťa odmieta piť z fľaše
zeny co by ste robili v situacii ked odpocitavate posledne dni kojenia pretoze mlieko sa uz uplne straca a 11 mesacne dieta ab so lu tne odmieta pit z flase umele mlieko, vlastne aj materske odstriekane odmietalo proste vidi flasu spusti rev krik odstrkuje flasu a ja ako matka som uz zufala
@lienka9 11 mesacne dieta sa tazko napije z pohara tak aby vypilo cez 200ml mlieka😭 a pohariky mame kadejake do vsetkeho hryze no hotova som uz
Je nespokojne pri dojčení? Keď tvrdíte, ze sa mlieko stráca? Ani môj nechcel um, trvalo mu vyše týždňa ho akceptovať, a keď sa to podarilo, zas sme sa vrátili k dojčeniu. A tiež by som skúsila pohárik, veď ak už začalo jesť, tak postupne aj tak s mliekom skončite, ja by som ešte skúšala pár mesiacov dojčenie, a potom odstavila. Zbytočne už teraz učiť na um, keď má prechádzať na normálnu stravu
@janka_266
prave toho sa bojim co uz teraz vystraja ze za par mesiacov aj keby kojim tak uz ma bude aj nahanat a tricko davat dole ked teraz tlieska ked ma vidi, proste cim mam nahradit ranne poobedne/doobedne a vecerne kojenie akou tuhou stravou ked flasu s mliekom odmieta?
Môj už v tom čase jedol raňajky, obed, večere, a mlieko mal len na spánok a v noci, takze ja by som to tak zredukovala. Ale teda predtým dostal najesť, potom to už bolo len take rýchle kojenie na upokojenie, a následne sme to vymenili už len za mojkanie pri zaspávaní. Pred spánkom by som ešte nechala kojenie, ale zvyšok dať jedlo, chlieb s maslom, nátierkou, kase podľa toho, čo je
"11 mesacne dieta sa tazko napije z pohara tak aby vypilo cez 200ml mlieka"
samozrejme ze ano. Bud z poharika alebo zo slamky. Chce to trening ale ide to a bez problemov.
no nahradit jedlom, kasou, rano nejaky popuceny banan, jablko, vecer zelenina,.. skoro rocne dieta - to uz nie je plnohodnotne kojenie, ved uz ma davno zavedeny kompletny prikrm nie?
@autorka nerozumiem, preco by sa dieta malo "naucit" na flasku, ked kojis. V com je problem? Mozni to bude iba tvojim pocitom, ak neprechadzate dojcenskou krizou, vsetko je v pohode. A este jedna vec. Mam 2 deti, dojcene kazde tak do 2,5 roka, jedno ja v tehotenstve. Nikdy sme nemali doma flasu s cumlom, so slamkou, proste ziadnu takuto somariinu. Ucili sa pit z pohara od 6 mesiaxov. Von som nosila termoskus poharikom. Uplne v pohode to zvladne. A to dojcwnie v 11tich mesiacoch ani nemusi byt o jedle, ale o skvelom pocite, upokujucom, naplnajucom jeho potreby pre spokojne a stastne dieta
ahoj, prvy syn bol odstaveny kompletne v 14mesiaci ( v noci uz nebol kojeny od roka) , flasku s cumlikom sme ani nemali, rovno som supla slamku 😉 priznam sa mna to ani nanapadlo davat s cumlikom ked uz bol chodec a nie mimi... Kupili sme flasku so slamkou a aj slamku do poharika, uplne bez problemov vzdy scucol kolko chcel.
Druhy syn kojeny do 13,5 mesiaca, rovnaky postup dali sme flasku so slamkou ale mlieko z nej nevypil, ani z poharika ani z nicoho. On mlieko skratka od 13.5 mesiaca nepil 😅 , mlieko zacal pit uz normalne z pohara az okolo 2 rokov a aj to skor vynimocne, doteraz nieje mliekovy a popravde uz ani prvy syn. Maju 4 a 7 a su uplne fit. A jaj este mi neda nenapisat...hoci to uz neni o mlieku, ale moje obe deti ani kasicky nechceli 😀 hned rozpucene kusky, polievky... a ak by neexistovalo pecivo tak by zomreli od hladu 😀 u nas bolo vsetko naopak ako inde veru... ako na truc 😂
Su deti, ktore odmietaju iny zdroj mlieka ako prsnik. Potom uz len mlieko v kasi, ine mliecne vyrobky... nasa ma skoro 11 uz velmi pekne pije z poharika, ale iba vodu. Inu tekutinu, caj, mlieko, odmieta.
Toto sme mali so 14mesacnou, s flasou ma poslala do kelu, uplne ju napinalo na zvracanie. Vzdy som odsudzovala matky, co tvrdili, ze po 12.mes. uz mlieko "netreba" a stacia mliecne vyrobky, no ale dcerka mi dokazala, ze do nej mlieko nedostanem. Dodnes ho odmieta, aj Granko. Syr, jogurt, smotanu zje, tvaroh nie.
Ako ste to prosím vyriešili,máme to tak isto

A z poharika si neskusala,alebo nema flasku na vodu,ze do takej davat?