Prečo bábätko vyžaduje prsník 24/7?
Ahojte, je tu nejaká mamička, ktorá tiež musela kojiť svoje bábätko, že stále? Mam 6 týždňové bábo a je na prsniku nonstop aj ked stale neje, skor sa len s bradavkou hra a cucla ju ako cumlik. Skúšali sme asi 5 druhov cumlikov ani jeden neprijal a stale len prsnik. Ak ho nedostane nasleduje strašný plač, niekedy až hysak, ktory sa potom nedá ukludnit. Skúšam aj dokrmovat, ale aj po dokrme sa stále pýta takže hladný byt nemôže. Práveže vzdy nieco vygrckáva.
Stretla sa nejaká mamička s tym? Prešlo to časom samé alebo ste nieco skúšali?
@maminkadeticiek, neviem či by ste nedali keby ste v takej situácii a dieta sa vam nevie nijako ukludniť len prsnikom 🙂
@123r ja som mala taku sestru, normalne to sekla dva dni sa dieta zrevalo a bum doma ine dieta, zrazu vydrzalo, najedlo, zaspalo, ziadne dudlanie, doma vsetko porobene, navarene, upratane, zena nebola ako vyzuvana zuvacka
@anonym_3d3b30 jasne 6 tyzdnove babo, ktore sa vie len kojit si robi z matky otroka. Uz som citala vsetko 😄😄 este daj tu o rozmaznani dietata 😄 absolutna neznalost vyvoja dietata a dojcenia je evidentna.
@anonym_7de597 hlavne ze ty mas v tom jasno
Ja som napisala svoj nazor
A dalej aa nemam s tebou o com bavit
@123r 6 tyzdnove babatko este kludne moze byt stale na prsniku. Ved sa este len uci regulovat. Ked sa zacne zaujimat o svet, o hracky a predmety, prestane byt na prse 24/7. Vzdy som dojcila na poziadanie a tie hluposti o „rezime“ nikdy neriesila. Dieta si ho potom prirodzene vytvorilo a prestalo byt 24 hodin na prsniku. Je tiez mozne, ze nevie efektivne sat a preto je naozaj hladne. Ak vsak pribera dobre, neries.
@123r nie, normalne to nieje, urobi si z teba otroka
A ziadne neviem ake spurty a separacie a pod bludy uz si tie matky nevedia co si maju vymysliet
V poriadku to nieje a riesila by som dalsie cumliky lebo darmo sa tu obhajujes ze davas pozor na prisatie atd, ked bude mat zuby rozhryzie ti ich na kusky a do krvi, suseda skoncila na plastickej chirurgii kvoli totalne znicenej odhryznutej bradavke svojim synom , ktory bol zavisly na nej a na prsniku az sa to vystupnovalo natolko, ze psychiku si znicila a s bradavkami musela pod noz
@anonym_3d3b30 ja inak nechápem načo ženy koja, keď v dnešnej dobe existuje už plnohodnotná náhrada - UM, ale inak súhlasím s tebou, keď chce autorka zo seba robiť otroka pre dieťa, nech si robí, načo sem vôbec písala.
@123r ja som mala taku sestru, normalne to sekla dva dni sa dieta zrevalo a bum doma ine dieta, zrazu vydrzalo, najedlo, zaspalo, ziadne dudlanie, doma vsetko porobene, navarene, upratane, zena nebola ako vyzuvana zuvacka
@anonym_30c544 no hadam nebudem platit za nieco, co mam v prsniku zadarmo. Asi to tak matka priroda vymyslela
@anonym_3d3b30 hlavne ze doma vsetko upratane, nech si decko poreve😒🤯
S oboma mojimi dcerami som prve 3 mesiace presedela na gauci. Doslova! Bud som kojila, alebo proste spali a pricucavali sa, ked potrebovali. Pri prvej to bol sok, myslela som si, ze sa zblaznim z tolkeho sedenia. Pri druhej som uz na to bola pripravena. V 4. mesiaci sa obe zacali viac zaujimat o veci okolo nich, bolo ich mozne konecne polozit na podlozku na zem, ked bdeli. Starsia si potom objavila palec, ktory si zacala cumlat (cumle vypluvala). Mladsia zas po viacerych pokusoch nakoniec cumel prijala. S muzom sme sa zhodli, ze vacsina deti proste kvoli saciemu reflexu musi nieco cumlat, okrem jedla sa tym aj ukludnuju. Takze moznosti su len 3 - cumle bud bradavky, svoj palec alebo cumel. Sme stastni, ze mladsia prijala cumel, pretoze pri starsej odnaucanie od palca bola katastrofa.
V tomto veku je to úplne normálne. Ja som prvé nekojila vôbec, druhé sa dalo len tri mesiace s ťažkosťami a v kombinácii s odsávaním, tak takéto stavy síce osobne nepoznám, ale predstaviť si to viem, lebo náš syn síce bol na UM, za to prvé tri mesiace života prevrieskal tak, že nám nepomohlo nič, len sa pri ňom striedať a nosiť (na rukách či v aute), eventuálne tlačiť v kočíku, ó áno, aj počas hlbokej noci :D
Závisí to ale najmä od teba, či si s tým v pohode, alebo ani veľmi nie. Osobne by som išla do toho, že pri šesť týždňovom by som bola proste k dispozícii, ale postupne by som to snažila korigovať - keby som vedela, že jedol a je najedený (ja viem, to ťažko zistíš, nemáš na prsiach odmerku a vážiť ho v kuse sa tiež nedá) a vidím, že po ponúknutí prsníka si robí zo mňa iba cumeľ, tak jemne by som dieťa odpojila, vtedy možno v polospánku rýchlo strčila do úst cumlík, alebo proste nosila chvíľu a potom do postielky. Každé dieťa je iné, každá matka je iná, uvidíš časom, teraz je to naozaj ešte brutálne skoro to nejak riešiť.. ako píšem, jemne, postupne.. no uvidíš. Ono o pár týždňov už nebude na tebe takto non stop. Bude postupne objavovať svet. Teraz si mu celým svetom prakticky stále ty.
A keď už na tom budeš že veľmi zle a veľmi mimo, vždy máš možnosti ďalšie - odsávanie, UM... čo netvrdím, že ti dieťa utíši a uspí, ale je tam väčšia štatistická pravdepodobnosť.
Ale keď si OK s dojčením a nie je ti to nepríjemné a dieťa je najedené a spokojné - no spokojné pri tebe evidentne je, tak len si dopraj čas pre bábätko a užívaj si spoločnú chvíľu ;)
@123r dieta si z teba jednoducho urobilo cumel. A to dobre nie je. Nech ti tu iné píšu co len chcú. Treba to rýchlo stopnúť, lebo inak tu budeš o chvíľku vypisovat, ako nemôžeš ísť ani na wc. Jedna vec je cítiť blizkost, to áno. Druhá vec nie zase s bradavkou non stop v ústach.
@anonym_3d3b30 to dieta rezignovalo. Mozno keby si sestra precitala, co to robi s mozgom, tak by aj tu upratanu domacnost obetovala....
@maminkadeticiek, neviem či by ste nedali keby ste v takej situácii a dieta sa vam nevie nijako ukludniť len prsnikom 🙂
@123r Aj moja dcera taka to bola, kojila som ju od hlady, smadu aj ukludnivala, ribia to emocionalne inteligentne deti, ktore maju potrebu velkeho kontaktu s matkou.
Je to narocne, ale skuste to vydrzat,a vzdy ked sa da vytishnut prsnik, pomaly zvykat.Postupne sa nam podarilo dat dceru na dudel, ale kontaktna boka stale. Mne ani soavat nechcela. Len na prsniku a potom ked zaspala na rikach, alebo v baby vaku.
Vydrzte, casim to bude lepsie...
Nedat a nechat revat dieta do hysaku nerobre, ako jedna psychologicka povedala utvrdite vase dieta v tom ze vas nezaujimaju jeho potreby a to je velky problem do buducna ( skolsky vek, puberta)...
Zazila som, dcera bola na mne zavesena dlho, ale aj teraz ked uz ma skoro 18 mame krasny vztah lebo som reflektovala na jej potreby aj ked to nebolo lahke a bolo vela treba obetovat ...
Drzte sa, xasom to bude lepsie. Intuitivne robite to najlepsie a nepocuvajte tych co hovoria aby ste s tym sekla. Je to vase dieta a potrebuje teraz najma vas - mamu...
@martinka13, mali ste dieťa, ktoré stále plakalo a pýtalo sa na prsnik? Co ste robili teda ked nejedlo a plakalo? Ako ste ho ukludňovali?
@123r nosila na rukách, spievala mu, hojdala na fit lopte..... Prsia sú na dojčenie. Nie na hranie.
@123r nosila na rukách, spievala mu, hojdala na fit lopte..... Prsia sú na dojčenie. Nie na hranie.
@martinka13 fit lopta je na cvičenie, nie na uspavanie. Asi takú to ma logiku, prsia sú na to, na čo ich dieťa a matka chcú. Ak mám nástroj na okamzite ukludnenie svojho dieťaťa, tak ho použijem. Su deti co sa len nejedia, su deti co sa potrebujú aj ukludnit. Ja fakt nechápem tie tie reči, ze matka je otrok, cumel, ked sa bavíme o malých babatkach. Akoby vedeli co robia.
@anonym_3d3b30 ja inak nechápem načo ženy koja, keď v dnešnej dobe existuje už plnohodnotná náhrada - UM, ale inak súhlasím s tebou, keď chce autorka zo seba robiť otroka pre dieťa, nech si robí, načo sem vôbec písala.
@anonym_30c544 suhlasim
Lebo ked nekoji zena tak uz hned cez prsty na nu pozeraju co to je za matku
Keby si kazdy pred svojim prahom poupratoval , na grc
@anonym_30c544 no hadam nebudem platit za nieco, co mam v prsniku zadarmo. Asi to tak matka priroda vymyslela
@anonym_3d3b30 hlavne ze doma vsetko upratane, nech si decko poreve😒🤯
@majlo1234 no predstav si, odvtedy bezproblemove dieta, matka kludna dieta kludne poma pokoj
Vies da sa to aj lepsie ako vylihovat 24/7 na posteli ako mrochta s holymi prsiami a vyhovarat sa na dieta
@anonym_3d3b30 to dieta rezignovalo. Mozno keby si sestra precitala, co to robi s mozgom, tak by aj tu upratanu domacnost obetovala....
@vreckovka2 dieta ma uz 7 rokov a je to nadpriemerne sikovne dieta bez traum a neviem coho, nic sa mu nestalo
Svet a vesmir sa netoci len okolo novorodenca
@majlo1234 no predstav si, odvtedy bezproblemove dieta, matka kludna dieta kludne poma pokoj
Vies da sa to aj lepsie ako vylihovat 24/7 na posteli ako mrochta s holymi prsiami a vyhovarat sa na dieta
@anonym_3d3b30 ako povies, s tebou sa ozaj neda debatovat. Hned sklznes k nadradovaniu a urazkam, hoavne ako odvazny anonym
@anonym_3d3b30 ako povies, s tebou sa ozaj neda debatovat. Hned sklznes k nadradovaniu a urazkam, hoavne ako odvazny anonym
@majlo1234 ako hovorim
Ja nechápem baby, čo to tu obhajujete, to nonstop kojenie. Akože, to by moja domácnosť vyzerala ako? Staršie dieťa čo? Nech sa postará samé o seba? Hlavne že ja nonstop sedím a dieťa žužle prsník, hoci neje?
Ja nechápem baby, čo to tu obhajujete, to nonstop kojenie. Akože, to by moja domácnosť vyzerala ako? Staršie dieťa čo? Nech sa postará samé o seba? Hlavne že ja nonstop sedím a dieťa žužle prsník, hoci neje?
@drahomirrra ze to tak ale je s niektorymi detmi. A tie mini babatka to proste neodnaucis, lwn tym, ze ich nechas vyrevat, alebo im das cumel, alebo ich aspon mas na rukach v nosici. Niektore babatka su proste take. U nas to tiez bolo to mladsie, a preto uz ziadne dalsie deti nechcem🤣
@drahomirrra ze to tak ale je s niektorymi detmi. A tie mini babatka to proste neodnaucis, lwn tym, ze ich nechas vyrevat, alebo im das cumel, alebo ich aspon mas na rukach v nosici. Niektore babatka su proste take. U nas to tiez bolo to mladsie, a preto uz ziadne dalsie deti nechcem🤣
@majlo1234 ano nosic je super vec. Mini babatko citi blizkost matky a matka ma 2 volne ruky a 2 nohy, moze fungovat.
@majlo1234 Neviem teda, pre mna je toto neuveritelne, vsak necham babo najest a hotovo, prsnik von. Nasledne satka, nosic…. Kazda to mame inak, ale teda ja by som nebola ochotna sediet 4 m na gauci s vytasenymi prsnikmi nonstop. Ty vole.
@majlo1234 Neviem teda, pre mna je toto neuveritelne, vsak necham babo najest a hotovo, prsnik von. Nasledne satka, nosic…. Kazda to mame inak, ale teda ja by som nebola ochotna sediet 4 m na gauci s vytasenymi prsnikmi nonstop. Ty vole.
@drahomirrra akoze tak som to myslela, ze som nakojila, ale nemohla som najedene dietatko polozit do postielky. Vkuse na rukach, vkuse v nosici, alebo kocari🫣otrasne to bolo pre vsetkych zicastnenych🤣
@martinka13 fit lopta je na cvičenie, nie na uspavanie. Asi takú to ma logiku, prsia sú na to, na čo ich dieťa a matka chcú. Ak mám nástroj na okamzite ukludnenie svojho dieťaťa, tak ho použijem. Su deti co sa len nejedia, su deti co sa potrebujú aj ukludnit. Ja fakt nechápem tie tie reči, ze matka je otrok, cumel, ked sa bavíme o malých babatkach. Akoby vedeli co robia.
@domak2 fit lopta je aj na sedenie. Veď nech si každý robí čo chce, ale potom nech sa tu v X príspevkoch nečudujú, že si z nich dieťa robí cumel a má hysterické záchvaty keď ho chcú v 3 rokoch odstaviť. Každému, ako vyhovuje.

@123r nie, normalne to nieje, urobi si z teba otroka
A ziadne neviem ake spurty a separacie a pod bludy uz si tie matky nevedia co si maju vymysliet
V poriadku to nieje a riesila by som dalsie cumliky lebo darmo sa tu obhajujes ze davas pozor na prisatie atd, ked bude mat zuby rozhryzie ti ich na kusky a do krvi, suseda skoncila na plastickej chirurgii kvoli totalne znicenej odhryznutej bradavke svojim synom , ktory bol zavisly na nej a na prsniku az sa to vystupnovalo natolko, ze psychiku si znicila a s bradavkami musela pod noz
@anonym_3d3b30 jasne 6 tyzdnove babo, ktore sa vie len kojit si robi z matky otroka. Uz som citala vsetko 😄😄 este daj tu o rozmaznani dietata 😄 absolutna neznalost vyvoja dietata a dojcenia je evidentna.