icon

Prečo bábätko vyžaduje prsník 24/7?

123r
23. nov 2025

Ahojte, je tu nejaká mamička, ktorá tiež musela kojiť svoje bábätko, že stále? Mam 6 týždňové bábo a je na prsniku nonstop aj ked stale neje, skor sa len s bradavkou hra a cucla ju ako cumlik. Skúšali sme asi 5 druhov cumlikov ani jeden neprijal a stale len prsnik. Ak ho nedostane nasleduje strašný plač, niekedy až hysak, ktory sa potom nedá ukludnit. Skúšam aj dokrmovat, ale aj po dokrme sa stále pýta takže hladný byt nemôže. Práveže vzdy nieco vygrckáva.
Stretla sa nejaká mamička s tym? Prešlo to časom samé alebo ste nieco skúšali?

Strana
z2
anonym_369df8
23. nov 2025

@123r skúšala by som ďalšie cumle, do kočíka a von, aj tri krát denne, hádam ti tam zaspí. Cumeľ mu nerob, znicis si bradavky. Ak priberá, nie je dôvod na dokazovanie. Častým prikladanim zvýšis produkciu mlieka, ale cumel mu nerob. Keď bude väčší, vytiahne si naraz viac, bude to lepsie. Skus na cumel kvapnut mlieko, možno ho vezme na milost

123r
autor
23. nov 2025
@anonym_369df8

@123r skúšala by som ďalšie cumle, do kočíka a von, aj tri krát denne, hádam ti tam zaspí. Cumeľ mu nerob, znicis si bradavky. Ak priberá, nie je dôvod na dokazovanie. Častým prikladanim zvýšis produkciu mlieka, ale cumel mu nerob. Keď bude väčší, vytiahne si naraz viac, bude to lepsie. Skus na cumel kvapnut mlieko, možno ho vezme na milost

@anonym_369df8, áno prespi cez deň len v kočari, to sa chodí 2x do dňa kočíkovat aby mi potom aj spal v noci, cumlik bohužiaľ úspech nemá, skusala som uz aj do mlieka namáčať, ale výsledok je stále rovnaký. On ked je naozaj hladný tak on sa pekne napapá, dávam pozor na správne prisatie aby sa mi neznicili bradavky. Ale som už mierne zúfala lebo skoro stále len doma a prsník 🙉 nemam žiadne v mamičky v okolí takze neviem ako to mávajú, moji známy co raz uz deti mali povedali, ze to normálne nie je, ale ja s tym neviem nic spraviť, len čakám, ze to obdobie prejde

a0
23. nov 2025

@123r áno, prešla som si týmto 2x. Pri druhom som už bola poučená a dojčila aj v nosiči. Ale je to úplne prirodzené. Vždy som sa snažila vybrať prsník, keď sa dalo 🙂

anonym_e0a50a
23. nov 2025

Upokojuje sa tak, zábava sa
Jednoducho musí si nájsť iný sposob pocitu bezpečia
Dieťa som tak dlho nenehavala pokial nebolo ,, treba,,

123r
autor
23. nov 2025
@anonym_e0a50a

Upokojuje sa tak, zábava sa
Jednoducho musí si nájsť iný sposob pocitu bezpečia
Dieťa som tak dlho nenehavala pokial nebolo ,, treba,,

@anonym_e0a50a , a ako si ho ma nájsť keď ešte nic poriadne nepozna?

anonym_369df8
23. nov 2025
@123r

@anonym_e0a50a , a ako si ho ma nájsť keď ešte nic poriadne nepozna?

@123r časom to bude lepšie, začne sa viac zaujímať o okolie

martinka13
23. nov 2025

Dieťa malo prsník len ked jedlo. Inak nie.

123r
autor
23. nov 2025
@martinka13

Dieťa malo prsník len ked jedlo. Inak nie.

@martinka13, mali ste dieťa, ktoré stále plakalo a pýtalo sa na prsnik? Co ste robili teda ked nejedlo a plakalo? Ako ste ho ukludňovali?

kiki68
23. nov 2025

@123r ano, ja a je to normalne, rastove spurty/ cluster feeding

anonym_3d3b30
23. nov 2025
@123r

@anonym_369df8, áno prespi cez deň len v kočari, to sa chodí 2x do dňa kočíkovat aby mi potom aj spal v noci, cumlik bohužiaľ úspech nemá, skusala som uz aj do mlieka namáčať, ale výsledok je stále rovnaký. On ked je naozaj hladný tak on sa pekne napapá, dávam pozor na správne prisatie aby sa mi neznicili bradavky. Ale som už mierne zúfala lebo skoro stále len doma a prsník 🙉 nemam žiadne v mamičky v okolí takze neviem ako to mávajú, moji známy co raz uz deti mali povedali, ze to normálne nie je, ale ja s tym neviem nic spraviť, len čakám, ze to obdobie prejde

@123r nie, normalne to nieje, urobi si z teba otroka
A ziadne neviem ake spurty a separacie a pod bludy uz si tie matky nevedia co si maju vymysliet
V poriadku to nieje a riesila by som dalsie cumliky lebo darmo sa tu obhajujes ze davas pozor na prisatie atd, ked bude mat zuby rozhryzie ti ich na kusky a do krvi, suseda skoncila na plastickej chirurgii kvoli totalne znicenej odhryznutej bradavke svojim synom , ktory bol zavisly na nej a na prsniku az sa to vystupnovalo natolko, ze psychiku si znicila a s bradavkami musela pod noz

majlo1234
23. nov 2025

Ja som mala take, ciˇi stale plakalo, a prsnik nechcelo. Tak som ho proste vkuse nosila na rukach/v nosici. Vsetky denne spank sme mali v kociari a nocne uspavanie toez v nosici. Trvalo to asi rok, od roka sa pomaly zlepsuje. Prsnik ke za mna este celkom dobra alternativa

majlo1234
23. nov 2025
@anonym_3d3b30

@123r nie, normalne to nieje, urobi si z teba otroka
A ziadne neviem ake spurty a separacie a pod bludy uz si tie matky nevedia co si maju vymysliet
V poriadku to nieje a riesila by som dalsie cumliky lebo darmo sa tu obhajujes ze davas pozor na prisatie atd, ked bude mat zuby rozhryzie ti ich na kusky a do krvi, suseda skoncila na plastickej chirurgii kvoli totalne znicenej odhryznutej bradavke svojim synom , ktory bol zavisly na nej a na prsniku az sa to vystupnovalo natolko, ze psychiku si znicila a s bradavkami musela pod noz

@anonym_3d3b30 obe moje deti som dojcila, teraz uz dokopy 4 a pol roka a ani raz som nemala do kevi zahryznuti bradavku. Zbytocne strasis.

svokrinjazykmonika
23. nov 2025

@123r asi celé prvé tri mesiace som len preležala s malou v posteli, iba som sa otáčala zľava do prava. Potom už začala viac byť hore, viac vnímať, dudlík konečne vzala na milosť...

petronellla87
23. nov 2025

@123r ved je este malicke🥰 podla mna to prejde same, mozno by som skusila dojcit v satke alebo v nosici.

selena_luna
23. nov 2025

Presne ako pisu baby, babatko proste chce byt pri tebe. Nie je hladne, chce byt s mamou. Urcite ti nedohryze bradavky do krvi, ani si z teba nerobi otroka, detsky mozog nie je schopny takej zlozitej operacie.... proste teraz si matka, tvojou ulohou je naplnat jeho potreby a potreba je aj byt pri tebe, aj ked nie je hladne. Na prsniku su utrieduje pocity, nie si len mliecny bar, ale aj terapeut.
Odporucam ti precitat Psychologia pre milujucich rodicov od kolektivu slovenskych autoriek, vela ti pomoze pochopit aj o nastrojoch sebaregulacie, ktore je take male dieta schopne pouzit.

maryetta
23. nov 2025

Moj prvy bol taky.
On ani flasu nechcel takze prikrmova nehrozilo.
Len dojcit.
Ono to ze prsnik nemaju len ako zdroj potravy. Ale prsnik maju ako ukludnovak. Ako pocit bezpecia. Teplo. Istota.
Inac neviem ci si skusala ale cumle lovi. To boli jedine ktore moje deti cucali.
Teda 2 zo 4 deti. Dve absolutne ziaden.

anonym_3d3b30
23. nov 2025
@majlo1234

@anonym_3d3b30 obe moje deti som dojcila, teraz uz dokopy 4 a pol roka a ani raz som nemala do kevi zahryznuti bradavku. Zbytocne strasis.

@majlo1234 ze ty si to nemala a odkojila si 4 roky z teba prepac odbornika nerobi takze sa nemame my dve o com dalej bavit

maminkadeticiek
23. nov 2025

Sorry,ale za mna odtial potial.Nedala by som.
Materstvo nie je o nonstop zuzlani pranika.To zena vydrzi chvilu a potom jej hrabne.

123r
autor
23. nov 2025
@maminkadeticiek

Sorry,ale za mna odtial potial.Nedala by som.
Materstvo nie je o nonstop zuzlani pranika.To zena vydrzi chvilu a potom jej hrabne.

@maminkadeticiek, neviem či by ste nedali keby ste v takej situácii a dieta sa vam nevie nijako ukludniť len prsnikom 🙂

maminkadeticiek
23. nov 2025
@123r

@maminkadeticiek, neviem či by ste nedali keby ste v takej situácii a dieta sa vam nevie nijako ukludniť len prsnikom 🙂

@123r To je logicky nezmysel.Nedala.Ma iny problem a kym neprides na to aky budes mat problem ty.Materstvo je velmi narocne a vycerpavajuce,zatial to trva iba 6 tyzdnov.A ked je to podla teba ok potom neviem na co tu hladas radu.

ankare
23. nov 2025

@123r je to normálne a prirodzené. Vydrz, je to len obdobie. Držím palce a veľa síl! ❤️

zltalienka
23. nov 2025
@123r

@123r kolko krat spi do dna? 2x chodite kocikovat po kolko hodin? Ako spi cez noc? Predpokladam, ze nie na prsniku cely cas.

123r
autor
23. nov 2025
@maminkadeticiek

@123r To je logicky nezmysel.Nedala.Ma iny problem a kym neprides na to aky budes mat problem ty.Materstvo je velmi narocne a vycerpavajuce,zatial to trva iba 6 tyzdnov.A ked je to podla teba ok potom neviem na co tu hladas radu.

@maminkadeticiek, vy ste mi žiadnu radu nedala 😆 len ste mali potrebu komentovať 🤷🏻‍♀️

123r
autor
23. nov 2025
@zltalienka

@123r kolko krat spi do dna? 2x chodite kocikovat po kolko hodin? Ako spi cez noc? Predpokladam, ze nie na prsniku cely cas.

@zltalienka, v kociku vydrží aj 2 hodiny doobeda a poobede niekedy aj 3, v noci si klopem sa na jedenie zobudi 2-3 krát inak väčšinu noci prespí, aj v autosedače ked ideme tam prespi celý čas, len ked sme doma a je hore tak obzerať vydrží tak 20 minút a potom prsník

vreckovka2
23. nov 2025

Je to len obdobie. Po tretom mesiaci sa to u nas zacalo vyrazne zlepsovat. Myslela som prve 3 mesiace, ze vysedim dieru do gauca. Nase nechcelo byt ani v kociku, takze len nosic, ruky, alebo spalo po dojceni na mne na dojciacom vankusi...a stale sa dojcilo a dojcilo. Fakt to preslo samo od seba. Vyplakat by som rozhodne nenechala. Tiez som sa napocuvaka od okolia ake je to nenormalne. Ako si zvykne a uz ho neodnaucime. Nic sa z toho nesplnilo. Potom ma muzova kamoska upokojila, ze aj ona to tak mala, mam vydrzat. A tak aj bolo. Odvtedy uz vsetky strasenia pustam jednym uchom dnu a druhym von...

zltalienka
23. nov 2025
@123r

@zltalienka, v kociku vydrží aj 2 hodiny doobeda a poobede niekedy aj 3, v noci si klopem sa na jedenie zobudi 2-3 krát inak väčšinu noci prespí, aj v autosedače ked ideme tam prespi celý čas, len ked sme doma a je hore tak obzerať vydrží tak 20 minút a potom prsník

@123r tak to je potom fajn. Ono take male dieta viac ako 20 minut nevydrzi "len tak". Ak sa da, ulozila by som ho znova spat, hoci aj do kocika (ak ho toleruje) a nech spi aj vo vnutri v byte.
Dalsia moznost je nosic, ci uz s prsnikom v ustach alebo bez. Mne nosic velmi pomohol.
Tie casy kolko vydrzi "len tak" sa zabavit same sa budu vekom predlzovat.
O 2 tyzdne to moze byt uplne inak.
Vela trpezlivosti prajem.

veronicka88
23. nov 2025
@123r

@123r ako vieš že vyžaduje prsník keď plače?za to že sa ukľudní po prisatí?akú len pomojkat,ponosit či to nepomôže. Nedala by som vkuse...ale áno starší bol na prsníku každú hodinu a pol a spal 20min spánky. Ale mal cumlík.je maličké bábätko ešte.skor si myslím že je mu malo tie dva spánku čo píšeš....v 6 týždňoch dieťa vydrI Max 45min hore...nemyslím že dlhšie. Bude skôr preunaveny

veronicka88
23. nov 2025
@123r

@123r obzarat vydrží 20min a pomaly prichádza únava. Má 6 týždňov.viac ako 30-45 min nevydrží hore. Malo spí cez deň.

domak2
23. nov 2025
@123r

@maminkadeticiek, vy ste mi žiadnu radu nedala 😆 len ste mali potrebu komentovať 🤷🏻‍♀️

@123r tak to tu vidis, máš si proste urobiť podla seba 😅 ak ti to nerobí problém a nemáš dotrhane bradavky ako tuto niekoho známa (zle prisatie), a nechceš nechať malé bábätko plakat, tak proste často prikladaj a ono sa to po čase naozaj zlepší. 🙂 Tiez som mala dve prisavky, hlavne pri prvej som nejak nemala nič lepsie na robote ako s ňou byt ked to potrebovala.

123r
autor
23. nov 2025
@veronicka88

@123r obzarat vydrží 20min a pomaly prichádza únava. Má 6 týždňov.viac ako 30-45 min nevydrží hore. Malo spí cez deň.

@veronicka88, on cez deň spávať moc nechce, v kociku prespi ale musí sa s nim chodiť, doma prispi popri praniku viac krat na 20 minut možno, uspavame vzdy ked vidíme prvé signály unavy ale neda sa ked nechce a áno plače keď chce prsník, mojkanie, nosenie nepomáha, skúšali sme. Stalo sa že niekdy plače aj na prsniku vtedy viem, že má iný problem a väčšinou to je bruško, keby mal inaksi problém tak si myslim ze by plakal aj v kočari, aj na prsníku

Strana
z2