icon

Prečo moje 2-mesačné dieťa nepriberá i napriek dojčeniu?

18. okt 2025

Ahojte, mám dvojmesačného chlapčeka a máme problém s priberaním … vážim si ho doma na digitálnej váhe a za posledný týždeň nabral cca 70 g... takto malo priberá už asi mesiac. Je plne kojený, ale tento týždeň som už prikrmovala, tak mi povedal doktor. On však veľa nevypije. Vážim si ho aj pred aj po kojení. Niekedy vytiahne 100 ml, niekedy 60 ml. Dnes ráno len 20 lenže nechcel potom ani UM, ledva 20 ml vypil. Nerozumiem čo sa deje, prečo proste nepriberá. Pôrodnú váhu mal 4590 g a teraz má 5890. Väčšinou mu stačí 5 minút na prsníku, mlieka mám asi dosť keďže si dokazem odsat aj 140 z jedného prsníka. Niekedy mu stačí 5 minút na prse, je vysmiaty a spi tiež dobre. S prvorodenym sme takéto problémy nemali, ten priberal aj 300 g týždenne…

pribinak
18. okt 2025

@anonym_autor dvojmesačným má skoro 6 kíl však to je pekná váha

shee11
18. okt 2025

Moja malicko pribrala a je úplne ok. V roku mala 7.3 kg. Na gastro žiadny problém zistený nebol, pribrala rovnomerne, len pomaly. Tiež potiahla max tri minúty, potom vysmiata.

beata_k
18. okt 2025

@anonym_autor Nevaz ho. Zbytocne sa stesujes. Mas spokijne vysmiate dieta tak to nechaj tak.

autor
18. okt 2025
@pribinak

@anonym_autor dvojmesačným má skoro 6 kíl však to je pekná váha

@pribinak Noo len za posledný mesiac ledva 400 g, tak neviem… doktor tvrdí že hladuje

autor
18. okt 2025
@shee11

Moja malicko pribrala a je úplne ok. V roku mala 7.3 kg. Na gastro žiadny problém zistený nebol, pribrala rovnomerne, len pomaly. Tiež potiahla max tri minúty, potom vysmiata.

@shee11 tiež si len kojila ?

anavixy
18. okt 2025

Preco si to takto komplikujes? 😕 ved to je uplne zbytocne, nema to ziadnu vypovednu hodnotu, zbytocne sa stresujes a robis xy zbytocnych krokov, mas aj druhe dieta… vykasli sa na to. Dojci na poziadanie, dokrmovanim sa ti intervaly dojcenia predlzia a tvorba mm este znizi. Prestan vazit, skusky dojcenia su nonsense aj v porodnici (a to pracujem v takej kde ich obcas robime), nieto doma 🙈 dojci ho kludne aj kazdu hodinu, dojci ho kludne hodinu.. ked mas pocit ze mu nestaci, tak ho skus dokrmit. Chapem, ze mat “tabulkoveho pediatra” je niekedy na skodu stresujuce (hlavne ked doktor je tabulkovy a dieta nie..), ale ked je dieta spokojne, tak asi tazko hladuje 🫠

pribinak
18. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak Noo len za posledný mesiac ledva 400 g, tak neviem… doktor tvrdí že hladuje

@anonym_autor ja som dojcila a syn mal v roku 8,5 kila. Ale výroku uz dávno sám chodil, všade vyliezol, bol akcny. Proste viac nepotreboval

Možno by som skúsila dlhšie dojčiť a prestriedat viac prsníky.

anonym_89f887
18. okt 2025

@anonym_autor menej ho koj a viac dávaj mu bebu abo sunar pôjde ti z váhou hore

jana_eyre_2
18. okt 2025

Dôležité je, že prosperuje - čiže pri meraní na poradni sa mu zväčšuje hlavička, predlžuje telo, hrudník.. nie je dôležité aby pribral priveľa na váhe, nestresuj sa tým.. sleduj ho samozrejme ale netráp sa, ma peknú zdravú váhu, píšeš že je pokojný a to je najlepší ukazovateľ.. niečo priberá, nemusí to byť vo vysokých číslach..

Ja viem že pri prvom dieťati to človek sleduje a boji sa ale naozaj nestresuj sa tým..

pribinak
18. okt 2025
@anonym_89f887

@anonym_89f887 prečo? Veď má takmer 6 kíl. On nehlasuje, ona má mlieka dosť. Zo nie je o tom, že má malo mlieka. Ale o tom že má dosť dobrú váhu a viac nepotrebuje

januska12323
18. okt 2025

Priberá a je spokojný, načo seba aj jeho stresuješ?

jana_eyre_2
18. okt 2025

A teda prepáč až teraz čítam že už je to druhé dieťa . Ale každé je iné.. moja dcéra tiež čo sa narodila Veľká mala nad 4200 a priberala pomalšie ako ostatne moje deti.. len ja mám takú realistickú pediatricku, nikdy ma nestresovala tabuľkami.. dôležity je celkový rast a to určite rastie..

anonym_02ffc3
18. okt 2025
@pribinak

@anonym_autor ja som dojcila a syn mal v roku 8,5 kila. Ale výroku uz dávno sám chodil, všade vyliezol, bol akcny. Proste viac nepotreboval

Možno by som skúsila dlhšie dojčiť a prestriedat viac prsníky.

@pribinak a my sme na UM má 6 mesiacov a má skoro 10 kíl. Pôrodná váha bola tiež skoro 4,5 ale chcem povedať to , že je lenivsia na pohyb a naopak deti čo nepriberaju raketovo su presne ako píše pani akcnejsie. Nie každé samozrejme ale v skupine to vidím. Proste chápem vás že vás štve že nepriberá. Ale nebojte sa keby je hladný tak také revy spusti že by ste mu šli ohriať aj krabicove. Proste mu to stačí tam ako to je. Skôr ma zaujímajú plienky? Má ich dosť a pomocene? Lebo ak áno naozaj sa nestresujte.

anavixy
18. okt 2025
@anonym_89f887

@anonym_89f887 tak toto je rada nad zlato 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️neskutocne 😡

deti95060810
18. okt 2025
@anavixy

@anavixy tiež sa mi nezdá tá rada dobrá.

anonym_ba07c7
18. okt 2025

@anonym_autor Ja mam tiez aktualne 2 mesacne dieta. Kojim ho na poziadanie. Svoje 3 deti som nikdy nevazila. Stacilo mi v porodnici. Odporucam tiez nevazit a kojit na poziadanie. Lebo cim viac budes podavat UM tym menej sa ti bude tvorit mlieko. A materske mlieko je nenahraditelne.

deti95060810
18. okt 2025

moje dieťa nie že málo pribralo, ono aj chudlo. takže to máš ešte ako tak v pohode.
musíš počúvať rady lekára.

pribinak
18. okt 2025
@anonym_02ffc3

@pribinak a my sme na UM má 6 mesiacov a má skoro 10 kíl. Pôrodná váha bola tiež skoro 4,5 ale chcem povedať to , že je lenivsia na pohyb a naopak deti čo nepriberaju raketovo su presne ako píše pani akcnejsie. Nie každé samozrejme ale v skupine to vidím. Proste chápem vás že vás štve že nepriberá. Ale nebojte sa keby je hladný tak také revy spusti že by ste mu šli ohriať aj krabicove. Proste mu to stačí tam ako to je. Skôr ma zaujímajú plienky? Má ich dosť a pomocene? Lebo ak áno naozaj sa nestresujte.

@anonym_02ffc3 toto smeruj na autorku…fakt neviem koľko má pocikanych plienok

reela
18. okt 2025

5890g na 2 mesacneho vychadza 75.percentil... t.j. len 25% deti v jeho veku je tazsich... vela to hrotis, mas doma normalne decko...

anonym_12b732
18. okt 2025
@reela

5890g na 2 mesacneho vychadza 75.percentil... t.j. len 25% deti v jeho veku je tazsich... vela to hrotis, mas doma normalne decko...

@reela ale nenarodia sa 4,60 kg
@anonym_autor place?neciika?ak nie, tak koj.Nepises kolko narástol.Ja by som neprikrmovala máš svoje mlieka

svetlonos
18. okt 2025
@anonym_89f887

@anonym_89f887
prepana a naco?? Ved odsaje z jedneho prsnika 140ml, neexistuje aby hladoval!

anonym_89f887
18. okt 2025
@anavixy

@anavixy tak dieťa nechaj nech ide s váhou dole 🙄 vidno že nemáš ani páru o tom .Za prvé to ti navrhne aj lekár v nemocnici ti asi neležalo dieťa koli tomu .Nenapadlo ta že nie vždy dieťa nie je dobré tako trápiť a nie vždy materské mlieko obsahuje dosť tuku. Načo potom vyrábajú tie umelé mliečka asi zbytočne 🤔🤔🤔 podľa teba že? 🤦

anavixy
18. okt 2025
@anonym_89f887

@anavixy tak dieťa nechaj nech ide s váhou dole 🙄 vidno že nemáš ani páru o tom .Za prvé to ti navrhne aj lekár v nemocnici ti asi neležalo dieťa koli tomu .Nenapadlo ta že nie vždy dieťa nie je dobré tako trápiť a nie vždy materské mlieko obsahuje dosť tuku. Načo potom vyrábajú tie umelé mliečka asi zbytočne 🤔🤔🤔 podľa teba že? 🤦

@anonym_89f887 hej nemam ani paru o tom 😂 autorkino dieta NEJDE S VAHOU DOLU, ono pribera, je spokojne, nehladuje… pises hluposti, nerad zenam, ked nevies co, zbytocne ich deptas. Nic take ako ze materske mlieko neobsahuje dost tuku neexistuje. Jedine ho moze byt malo, ale nizkotucne mm este nevymysleli… Rada menej dojci a daj UM je proste absolutna sprostost. To ti pisem ako novorodenecka sestra, ktora svoje dieta krmila cisto odsatym MM len niekolko tyznov - dieta priberalo nadstadardne, len mlieka neskor nebolo dost (teda za mna akoby som ani nedojcila), takze ti garantujem, ze sa vyznam v problematike nie len dojcenia a (ne)priberania ale aj vo vyzname umelych mliek 😆 🤦🏻‍♀️
A nie, UM nevyrabaju preto, aby tabulkovy doktor alebo nejaky laik deptal matku, ze ho musi dietatu davat, ked uz existuje, aj ked ho realne v tomto case nepotrebuje…

anonym_89f887
18. okt 2025
@anavixy

@anonym_89f887 hej nemam ani paru o tom 😂 autorkino dieta NEJDE S VAHOU DOLU, ono pribera, je spokojne, nehladuje… pises hluposti, nerad zenam, ked nevies co, zbytocne ich deptas. Nic take ako ze materske mlieko neobsahuje dost tuku neexistuje. Jedine ho moze byt malo, ale nizkotucne mm este nevymysleli… Rada menej dojci a daj UM je proste absolutna sprostost. To ti pisem ako novorodenecka sestra, ktora svoje dieta krmila cisto odsatym MM len niekolko tyznov - dieta priberalo nadstadardne, len mlieka neskor nebolo dost (teda za mna akoby som ani nedojcila), takze ti garantujem, ze sa vyznam v problematike nie len dojcenia a (ne)priberania ale aj vo vyzname umelych mliek 😆 🤦🏻‍♀️
A nie, UM nevyrabaju preto, aby tabulkovy doktor alebo nejaky laik deptal matku, ze ho musi dietatu davat, ked uz existuje, aj ked ho realne v tomto case nepotrebuje…

@anavixy 🤔 hmmm zaujímavé a kde presne pracuješ? Cudo lebo v 2 naj neonatologickych speci pracoviskách mi tvrdili iné 😄 ale ty buď kým chceš a hovor si svoje mňa to nezaujíma lebo ja som si s malým prešla týmto. Mňa nemusíš poučovať 😂🫡🫡😏

anavixy
19. okt 2025
@anonym_89f887

@anavixy 🤔 hmmm zaujímavé a kde presne pracuješ? Cudo lebo v 2 naj neonatologickych speci pracoviskách mi tvrdili iné 😄 ale ty buď kým chceš a hovor si svoje mňa to nezaujíma lebo ja som si s malým prešla týmto. Mňa nemusíš poučovať 😂🫡🫡😏

@anonym_89f887 opakujem: autorkine dieta nechudne

dianka3
Autor odpoveď zmazal
dianka3
19. okt 2025
@anonym_89f887

Moje deti boli predčasne narodene a s váhou išli hore len ich to rýchlo unavilo keďže som ich dojčila vytiahli si málo a tým pádom som stratila aj mlieko po čase a museli sme prejsť na umele

autor
19. okt 2025

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂 už dokrmujeme, váha išla hore a ja som konečne kludnejsia 🙂 mame bebu ar keďže mám podozrenie, že ma tichý reflux. Keď dostal moje odsaté vo fľaši tak dosť plakal, tak neviem kde bol problém či sa mu moje mlieko ľahšie vracalo ..

mtn112233
20. okt 2025

@anonym_autor no neviem či by hladujuce dieťa bolo vysmiate, spokojne a dobre spalo.. čo chce tvoj doktor aby priberalo dieta kilo mesačne.. moja 3 mesačná pribrala za mesiac tiež okolo pol kila a doktorka nasa že super, spocitala kolko ma briadok a faldikov na stehnach a nič viac neriešila.. mas dost mlieka a dávaš umelé to je tvoj začiatok konca s dojčenim.
Ak ma dosť pocikanych plienok za deň tak je všetko ok
A prosím ta, neváž pred a po kojeni to ta len vystresuje.. uz ani v pôrodnici to odomna nechceli.. staci ze dieťa na vahe pohne rukoi nohou a tak vaha tam skáče hore dole aj o 100g hlavne na digitálnych