icon

Prečo sa mi stále upchávajú mliekovody?

feketka
11. mar 2023

Vie niekto čo je dôvodom? Odsávam mm už druhý mesiac a v poslednej dobe sa mi bolestivo upchávajú mliekovody aj 2-3x do týždňa. Polku noci len sedím a odsávam a mnohokrát nejde nič. Nepomáha masáž, nahrievanie ani sprcha. Povolí to až po 6-8 hodinách, zrazu sa to odpchá a mlieko sa leje. Čítala som, že príčinou môže byť aj to, že sú nedostatočne odsaté prsia, ale ja odsávam vždy až do "dna" pokiaľ mi nič nejde, tak prečo sa to stále opakuje? Túto noc sa mi zhrčavel jeden prsník a keď aspoň minimálne povolil, tak mi začal hrčavieť ten druhý. Už som z toho na prášky, Dá sa tomu nejako predísť?

petamich
11. mar 2023

ja som mala tiez take obdobie a neprisla som na to preco, maly bol plne na MM, ja som sice neodsavala ale teda apetit mal riadny a dookola sa mi upchavali, hrozna bolest vzdy, laktacna mi odporucila lecitin, nasadila som na chvilu, preslo a viac sa to nikdy nezopakovalo - preco sa to dialo netusim

amelie2017
11. mar 2023

Aj ja som to malo, stale ten ist prsnik, to iste miesto. Rok aj 3 mesiace od ukoncenia odsavania a stale sa mi to deje. Brutalne zapaly prsnika mavam z toho kazdy mesiac 🤦‍♀️kedze uz odsat a uvolnit to nemozem.

feketka
autor
11. mar 2023

@petamich @amelie2017 tak to ste ma napotesili, skoda,ze sa tomu neda predchadzat, lebo toto zacina byt o nervy... Maly je v noci hore kazde hodiny,najprv prebalit, nakrmit, potom odsavat a 1,5 hodiny spanku mi zostane. Ale ak sa vytvoria hrcky, tak spat ani nemusim, lebo som v bolestiach nalepena na odsavacke :/

angel993
11. mar 2023

@feketka ja som pri prvom dieťati také nepoznala. A pri druhom aj 2x do týždňa. Nehovoriac o tom že to bolelo ešte ďalšie 3 dni. Ja som neodsavala, kojila som tandemovo aj staršieho, tak jeho som dávala na problematický prsník. Ak ani to nepomohlo, tak som vo vlažnej sprche masírovala a odstriekala. Po pár mesiacoch, ako sa ustálila tvorba mlieka to prestalo.

banana10
11. mar 2023

@feketka Mala som to iste, v tom case mi pomohla univerzalna mast od laktacnej. Mozno mas candidu na bradavke. Ak sa este vyraba, urcite si ju zozen.

amelie2017
11. mar 2023

No ja som bola uz aj na mamo a sone s tym, pred 2 tyzdnami mi museli robit drenaz, lebo plno hnisu zo zapalu 😭 a dr. mi vysvetlovala, ze niekedy, hlavne pri velkej tvorbe mlieka sa mliekovod roztiahne viac, ako by sa mal, nestiahne sa opat naspat a v tom mieste sa zvykne to mlieko hromadit. Mne sa to opakuje pravidlen pred ms. Dali sme tomu cas do maja, ak sa mi to neupravi, budu mi to operovat.

darina14m
11. mar 2023

@feketka a nemas na bradavke malililinku bielu bodku? Ako biela vyrazka...uplne malinka..niekedy ju zbadas az ked postlacas bradavku...treba to jemne prepichnut lek.ihlou....vobec necitit..mne sa tiez casto upchavali..malá tahala tahala-nic neslo...zakazdym som objavila mini gulicku-pichla do nej a mlieko zacalo samovolne tiect...

lubkovaandrejka
13. mar 2023

@feketka inak ja som mala to iste,nevedwla som preco,riesila som nonstop hrce hadam 4x tyzdenne,slo ma porazit. Odkedy vypijem pohar vody pred odsatim a pohar vody po odsati 5 mesiacov po hrci ani upchatom mliekovode ani stopy. Vyskusajte 🙂

feketka
autor
15. mar 2023

@lubkovaandrejka toto urcite vyskusam...uz zase sa mi upchali,po par dnoch a to oba naraz.mlieko neslo,ja nervozna a unavena.no bol to masaker.

feketka
autor
15. mar 2023

@darina14m pozerala som,ale ziadnu bodku som nevidela

lubkovaandrejka
15. mar 2023

@feketka treba treba,mne ine nic nepomohli, inak maju pravdu baby,ze vacsinou ked sa upchaju tak treba nahriat so soluxom -infralampou,ukaze sa biela bodka a tu prepichnut s ihlou. Vavsinou mi na to nic nepomohlo len ta lampa a inak pit hektolitre vody a je po probleme :D verim,ze je to masaker,je to hrozne..a ako to boli, ako svina