icon

Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?

misinka26
7. jan 2014

Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂

sardinka335
24. máj 2016

@barcelona94901 podla mna to strašne vytrhavaš z kontextu...čize LEN dojčenie mi čo zaručí? No nič...lebo na vývoj jedinca ako takeho ma vplyv x faktorov. Osobnost človeka je jednota vrodeného a získaného. Darmo bude dojčeny, ked mama sa mu nebude plnohodnotne venovat, bude mat málo podnetné prostredie, rodina bude disharmonická, rodičia sa budu hadat, nadavat si...ved to tu čitame kazdy týžden ako partneri si nerozumeju, otec na PC nahana pokecy a mamička bedaka...tento faktor je ovela ovela podstatnejší - sociálne prostredie ako nejake dojčenie. Sociálne prostredie a kognitívna stimulácia (rozvoj poznávacich procesov) celkova atmosfera rodiny, vztah medzi rodičmi...to su su klučove faktory, ktore vo vysledku utvoria osobnost dietata a nie LEN samotne dojčenie...to je fajn bonus,ktory ak je tak je fajn, ale ak nie je tak to automaticky neznamená, ze z jedinca sa stava patologicka osobnost lebo nebol dojčeny tak teraz ,,všetko márne,, ....to je uplne pritiahnute za vlasy takyto ,,nazor,, a nie je ani vedecky nijako podlozeny lebo to nikto nepodlozi...je to blbost.

calais
24. máj 2016

@barcelona94901 to si robis srandu teraz? Prevencia obezity je zdrava strava a pohyb... Ked vidim dnesné deti, cim sa napchavajú a ako vyzerajú, urcite nebudem obvinovat dojcenia a nedojcenie za ich obezitu.... A takisto nebudem obvinovat nejaku matku, ze nedojcila dieta, ked ono sa napchava samymi nezdravymi vecami... Starsia generacia je preto obezna a chora, lebo jedli same mucne jedla, mastne jedla, celkovo slovenska strava nieje zdrava.... Ved je chore stavat na piedestal dojcenie a povazovat ho za prevenciu vsetkeho.... to je snad fanatizmus, nemyslim to v zlom...

maciatkolulu
24. máj 2016

@slavciatko joooj, silne reci. preco by malo byt trapne dat trojrocnemu doma cecnut? Pre mna su to najkrajsie chvile a poviem ti, ze je celkom fajn lezat v pelechumat stulene dieta, ktore si pocickava a za chrbtom muza, ktory ta objima.... a velmi dobre viem, ze tento cas bude zalostne kratky, tak si to uzivame....a nikomu nie je nic trapne. Minimalne viem, ze svojmu dietatu neskodim a ze sa nebudem musiet klepat, ze nejaka sarza mlieka bola niecim kontaminovana a tak. Inak fajn, ze uz mas plany v 18.tyzdni, to je take chutne 😉 , predpokladam, ze porodny plan je uz na spisany. Ako nic v zlom, aj ja som mala rozne pllany, ale vies ako sa hovori, clovek mieni, zivot meni 😉 Hlavne, aby bolo babo zdrave, to je naj.

klaudy444
Odpoveď bola odstránená
klaudy444
24. máj 2016

@tobnuf nadavam? takto verejne urcite nie, no ked by som sa stretla s matkou, ako napr ty, tak jej to urcite vytmavim

maciatkolulu
24. máj 2016

@petkashop prepac na toto ti napisem, ze vela uz davno nedojcenych deti vyhrna mamam tricko a sape sa im po prsiach....

petkashop
24. máj 2016

@maciatkolulu Tak to čo je za blbosť? 😂

maciatkolulu
24. máj 2016

@petkashop a mne je zle, ked vidim ako behaju mlade baby este skoro deti so skro holymi ritami a prsiami a na verejnosti sa kludne obchytavaju a jazyky maju pomaly v mandliach a to s kludom aj na ihriskach, ale vobec ma nepohorsuje dieta, ktore mame lezie do vystrihu, kazda normalna matka, nenapadne dietatu ruku odstrci a je to, ale, zeby to malo byt nejake neprijemne, mne to napr.pripada take mile...no neviem

tobnuf
24. máj 2016

@klaudy444 hahahaha 😂😂😂 akou matkou. . ze tvrdim ze nekojaca mamina lubi tiez svoje dieta napriek tomu ze nekoji.. a ze UM nie je jed? Draha vyhladaj psychiatra. Dalej uz nejdem reagovat na labilneho cloveka ako ty. Tak poprosim o to iste..

maciatkolulu
24. máj 2016

@petkashop co ako je blbost? Ty si fakt este nevidela nedojcene dieta, ktore si vyleze metka na kolena a zacne sa tulit a liezt matke pod tricko? Tak ok, nemame sa o com bavit 😀 pekny den

mojkamojka
24. máj 2016

@klaudy444 nezavitiiiim 😀 😀 😀 (mam na to dost zavitov 😀 )

maciatkolulu
24. máj 2016

Dievcata, nehadaje sa, ved to je kazdeho vec, kto chce nech koji ako dlho chce a ten kto nechce, tak nech nekoji, jeho vec tak isto. Predpokladam, ze kazda jedna matka rovnako miluje svoje dieta. Tak snad si tu nebudete virtualne slklbat vlasy navzajom.

evittam
24. máj 2016

@sardinka335 Maximálne s tebou súhlasím - a ešte vyťahovať článok z "bulváru" typu topky, pluska,zoznam a spol. 😀 😀 😀 - zase jeden reportér-ka nemali čo robiť. Tieto články majú naozaj podloženú a hlavne vedeckú hodnotu.....
@barcelona94901

mysga
24. máj 2016

Ženy, vždy som bola za to, že nech si každý robí čo chce, ak tým dieťa nejako vyslovene netrpí... A tieto hádky mi pripadali vždy ako hádka, čo bolo skôr - vajce, alebo sliepka. Ale keď čítam niektoré tie dôvody, prečo nekojiť :D :D To vyzerá sem-tam až na psychológa.

sardinka335
24. máj 2016

@mojkamojka ona je z New Castle - rozumej Nové Zámky ........tak to ,,hápem,,
Rehocem sa ako kon...dajte ešte niečo 😀 😀 😀 😀

mysga
24. máj 2016

A pre doplnenie môjho predošlého príspevku, aj niektoré "prečo kojiť"príspevky sú hodné psychológa. :D

klaudy444
24. máj 2016

@tobnuf ty si fakt dement alebo nevies citat??? to, ze matka nekoji dieta aj ked moze, je pre mna odpad, nie matka...no ty si asi jedna z nich, podla vsetkeho... je smutne, ze su ti ine veci prednejsie, ako dieta...psychiatra potrebujes ty... a takym by som normalne deti brala... uvedom sa moja

klaudy444
24. máj 2016

@mysga super myslienka 🙂

tobnuf
24. máj 2016

@klaudy444 .. kiez bybsa tvoja zloba obratila proti tebe.. a dieta zobrali tebe .. 😙

slavciatko
24. máj 2016

@maciatkolulu nemam žiadne porodne plány, ani neviem čo to je, neviem ani aký kočík budem mať, ale že sa nenechám vyciciavať 3 ročnému dieťaťu viem aj teraz. Ja som nikde nepísala že to má byť ženám trápne, ja píšem SAMA ZA SEBA!!, že MNE SAMEJ by to bolo trápne!! tak najprv čítam potom komentujem!! Btw...ja som nikde nenapísala že nebudem dieťa kŕmiť materským mliekom, ja píšem že nebudem kojiť dieťa viac ako pol roka!! Tieto trapošiny aké je to milé a pod. si nechajte pre nejakú 18tku, ja už som dosť veľká aby som vedela robiť rozhodnutia sama. Takéto komenty možu mať iba matky ktoré porodia, oblečú si zásteru, zabijú na hlavu natačky a postavia sa ku sporáku, a samozrejme na každý cecok si zakvačia dieťa, jedno hoci má aj 5 rokov, druhé tri, nevadí, nech len cicajú, ja plánujem ešte žiť, chodiť do spoločnosti,do práce, nie sedieť doma pri dieťati non stop 24hodín

klaudy444
24. máj 2016

@mojkamojka este tam bol preklep ze nepchapu, namiesto nepchaju, hahahaaaaaaaaaaaa, boze, ako 10 rocna....jezis, si traaaapna.... ja robim milion dalsich veci popri pisani, nekvasi mi rit pri PC ako tebe moja.... a uz sa radsej venuj dietatu, strc mu flasu a dalej vypisuj hluposti

sardinka335
24. máj 2016

@tobnuf nerieš .....ja sa smejem, zabava graduje, graduje...... nema chlapa preto je taka nervozna... 😀 😀 😀

slavciatko
24. máj 2016

Ako celý koník je jedna veľká somarina, keby tu neboli matky fanatičky dalo by sa tu celkom dobre prebaviť ale toto vážne nie je pre mňa asi, moja mama porodila a vychovala sama 4deti aj bez modrého koníka, myslím že to zvládnem bez neho tiež 🙂

klaudy444
24. máj 2016

@tobnuf ja sa staram o dieta a aby som mohla kojit, som urobila pre to aj nemozne, lebo som sa bala, aby som nahodou nemala mlieko a nemusela dieta odbit flaskou... preto sa mi to vratilo a kojila som 3,8 roka🙂 pekny dnik

tobnuf
24. máj 2016

@sardinka335 ved tak aspon nie je nuda 😂😂 ale vraj na postihnutych sa nema smiat tak asi uz prestanem 😂😂😂

tobnuf
24. máj 2016

@klaudy444 no to si mala aspon do 6r.. lebo to sa ani nerata tak kratko..

zuzana76
24. máj 2016

@klaudy444 ty sa bud velmi nudis, alebo mas evidentne psychicky problem, tvoje deti tym mliekom prijimaju aj tvoju zlobu a to ich moze tiez otravit, sa ukludni uz, lebo to posobi fakt neinteligentne

sylvia20
24. máj 2016

boze baby, ze Vas to bavi, takto si tu dvihat tlak 🙂 🙂 🙂 🙂

wieruska1
24. máj 2016

Baby ja som nekojila, lebo som nechcela. A dokonca som v 6 mesiacoch nastupila do prace. A teraz sup do mna. PS: mala jaslickova este nebola chora
PS 2: ani druhe nebudem kojit a do prace pravdepodobne nastupim este skor.

tobnuf
24. máj 2016

@wieruska1 bolo to tvoje rozhodnutie. Do nho ti nema co kto vraviet