icon

Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?

misinka26
7. jan 2014

Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂

zuzana76
31. máj 2016

@horana ved ja suhlasim, ale ak sa to niekomu zda nechutne a obtazujuce, aj to je problem, psychicky, to neberiem ako zlahcovanie, beriem to, ze nejaky dovod na to mali, ale mas pravdu existuju asi aj take co sa im nechce vôbec, ale take sa podla mna tym ani netrapia

miren86
31. máj 2016

@horana asi narazas na mna ked som napisala matka roka, ano napisala, ale nie v zmysle, ze jej zavidim, my tiez co sme nedojcili, nepiseme, ze je to to najlepsie a provokacne tu nevyskakujeme v kazdom fore o dojceni....ja som s tym uplne vyrovnana, ze som nedojcila, ale lezu mi na nervy take prispevky, ktore u niektorych nedojciacich vyvolavaju pocit viny!

evittam
31. máj 2016

@miren86 Úplne v pohode - všetko. Ty ešte len čakáš bábo? 😉 Nikdy sme nemali nejaký problém. Normálne som nadojčila a bolo. Tiež je fakt, že do cca 3 mesiaca večer raz, v noci možno 3-4x, no a od 3.mesiaca - večer, raz v noci a ráno do 5.mesiaca a potom už len ráno a večer....spinkali celú noc. 🙂

miren86
31. máj 2016

@evittam nieee uz mam dvojrocneho chlapa 😀 len som nekojila - asi len dva tyzdne, tak preto sa pytam na take intimne veci, lebo ja som to nezazila a ked som na to myslela, ze by sa mi mozno pri druhom dalo, tak ze ako by som to asi riesila, kedze moj chlap je na taake veci citlivy, on uz so mnou nechcel intimne zit ked som bola este len v 5-6 mesiaci...

lusswinki
31. máj 2016

@candii no asi mala malo svojich starosti, ked ju zaujima osobny zivot zakaznikov 🙂 🙂

misska22
31. máj 2016

@magic08 ano kojim len 2 mesiace no 4 dieta vsetky 3 deti som kojila skoro 3 romy

klaudy444
31. máj 2016

@tobnuf ja sa nepotrebujem s tebou bavit vobec,take trapne a primitivne nazory vobec nepotrebujem citat...

klaudy444
31. máj 2016

@moni244 aby som bola potom mastna ako ty???tak to radsej nie a k tomu taka hlupuckaaaa:D

gir
31. máj 2016

@miren86 Ako si môžeš dovoliť povedať, že ženy ktoré dojčia nevedia nič len dojčiť a dojčiť? Kto nemá argumenty, dokáže len urážať.

klaudy444
31. máj 2016

@mojkamojka clovek,s takymi nazormi toho teeeda musel dokazat:D

moni244
31. máj 2016

@klaudy444 si fakt uboha, taketo zeny by mali mat zakaz verejne komunikovat

klaudy444
31. máj 2016

@gir vies preco?Lebo ju zoziera svedomie,ze ona nekoji🙂

mima283
31. máj 2016

Preboha toto uz je chore....

miren86
31. máj 2016

@gir a preco sa ty toho chytas? Bolo to adresovane tebe? Je tu dlasich desiatok bab co kojia a to pochopili, ale zial trafena hus zagagala potom...

miren86
31. máj 2016

@klaudy444 vo vsetkej pocestnosti...ty si ta najblbsia zena (ak vobec si) ktoru som mala cest spoznat tu na MK...ze teba nezerie svedomie z tolkej primitivnosti, ktoru tu prezentujes, si velmi jednoducha a tak citatelna ze aj podpriemerne inteligentny clovek pochopi o co ti tu ide..je mi ta v podstate luto a tvojich ludi v okoli, ktori ta musia trpiet...

mojkamojka
31. máj 2016

Ludska blbost je vecnejsia ako Lenin houg

petra7777
31. máj 2016

@janulabb Túto diskusiu otvorila len preto, aby ju @misinka26 všetci velebili ☹ Takýchto diskusií je tu strašne veľa a vždy skončia urážaním... ponižovaním...osočovaním.....Mimochodom, je to z roku 2014 🙂

candii
31. máj 2016

@klaudy444 suhlasim s @miren86 si nablbsia zena na MK .. bud rada mas titul 😂😂😂

miren86
31. máj 2016

@candii rozdavam dnes tituly, tak do mna este 😀 😀 😀

mojkamojka
31. máj 2016

@candii to je asi jediny, ktory ma 😀

bluka2
31. máj 2016

@evittam A to sa deje podla Teba len tak, ze zena nema mlieko? proste ze smola iba, bez priciny?

marcelatje
31. máj 2016

"milujem" diskusie v style minuli sa rozumne argumenty huraaa podme urazat, pripadne tie kde sa z nedostatku iq, eq a empatie hned vynechava prvy z dvoch vyssie uvedenych krokov 🙄

tobnuf
31. máj 2016

@klaudy444 .. primitivna si ty cela .. a nemyslim si to len ja .. 😂 taky clovek ako ty ma nikdy nedokaze urazit .. si na smiech 😂😂😂😂 nic co si napisala nebolo normalne.. 😂 si narusena osoba 😂😂

petra7777
31. máj 2016

@calais Pobavila si ma 😀 To skôr dnešné mladé dievčatá a adolescenti sú obézni ☹

gir
31. máj 2016

@miren86 Ľutujem ale neznížim sa k tomu aby som urážala 🙂

mojkamojka
31. máj 2016

@mirkatb najmä tie zdravotne dovody a nie je ich malo, ci uz zo strany mamicky alebo dietatka. Napriklad taka vrodena intolerancia laktozy u dietatka ako som spominala par stran dozadu...

misicka27
31. máj 2016

@misska22 ja lutujem zeny co maju 4 deti :D

miren86
31. máj 2016

@gir ja som ta niekde urazila??? najdi mi koment kde som ta menovite urazila a verejne sa tu ospravedlnim 🙂

gir
31. máj 2016

Neurazila, len som musela reagovať na tvoj príspevok,že ženy ktoré koja vedia len dojčiť a dojčiť. Podľa teba koja len blbé ženy? Odpísala si mi, že trafená hus zagágala. Fakt mi to prišlo, že došli argumenty tak ... Škoda že sa táto diskusia zvrtla iným smerom. Čakala som baby ktoré koja, nekoja a nechcú kojiť a sú v pohode. Prišlo mi zle pri príspevkoch "sunarová hlava", "ceckatá hlava", preboha ženy spamätajte sa, hovoríte o deťoch. Zistila som že okrem mlieka dokáže udrieť na mozog aj Sunar 😀

miren86
31. máj 2016

@gir ja som to pisala na margo tych dvoch, co pisali, ze jedine nedojci ta, co nechce, nie na teba, precitaj si to este raz, pisala som to o nich, lebo napisat vedia, ale odpovedat a agrumentovat, preco tak vlastne pisu, nenapisali, preto...kazda jedna normalna zena co koji, by sa v tom nenasla, tak nechapem, preco ty sa v tom hladas, ved medzi ne nepatris, tak nechapem tvoje reakcie, a napisala som trafena hus zagagala POTOM--to znamena, ze ked ta to urazilo a ozvala si sa, ze teda to patrilo tebe, ale nepatrilo 🙂 a nikde som nenapisala, ze zeny ktore dojcia su sproste! preco si taka vztahovacna, kebyze citas vsetko co som napisala, toto mi nenapises preboha....moje kamaratky, zname, moja mama dojcili a su pre mna sproste??? a momentalne si si aj ty rypla s tym sunarom, mam sa akoze tiez urazit??? 😀