Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?
Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂
@moni244 Ešte, že ja to už nepotrebujem - síce sa tiež zdravo stravujem a cvičím a športujem, dokonca sa starám o 2 deti a väčšinou 5 týždňov sama - no NENORMÁLNE - a vôbec sa tým chváliť nemusím....Ale ak mám chuť tak si tiež tu klobásu dám - mňam,mňam - chute si mi zbytočne narobila... 😀
@horana 1. nemam traumy 2. zeny ktore kojit nechu nepresvedcis!!! PREMYSLAJ !! 🙂))))
@evittam moj maly mi vynahradza cele fitness centrum, svaly mam uz ako Stalone 😀 vazi 15 kilov a my nemame vytah, ani nasi...nehovoriac, ze je hyperaktivny, neposedi ani minutu, takze cely cas vonku za nim beham 🙂 ale baby to sa nerata, musis lapit vo fitku a mat osobneho trenera a jest len travu a aj to len udusenu 😀 😀 😀 a pane boze len nieeee ziadny cukor 😀 😀 ( ale to aj na nej vidno, kocka asi nevie, ze cukor vyzivuje aj mozgove bunky)
@tina2014konik to je pravda, že ženy ktoré nechcu nikto nepresvedčí... ale zasa na druhej strane by si mohli uvedomiť, že pokým nestratia mlieko a môžu kojiť... a nekoja... tak svojím dieťatká ubližujú 😖
@evittam ona skor pisala, o tych co sa rozhodli nedojcit aj ked mohli, ale co ju boha po tom!!! uz mi to lezie na nervy, co sa stale montuju do inych zien a potom sem napise este stupiditu, ze ked nedojci tak ublizuje??? ja toto nedokazem pochopit, co koho po tom co si zena robi vo svojom sukromi...

baby ona si asi naozaj mysli, ze je jedina na svete co dojci 😀 a samozrejme jedina co sportuje a zdravo sa stravuje a vlastne si mysli, ze je jedina na svete 😀 😀 😀 a my jej mame zavidiet....