icon

Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?

misinka26
7. jan 2014

Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂

mojkamojka
4. jún 2016

@mirkatb kedze ako sama uvadzas, ze na IQ (a z mojho pohladu aj na sebavedomie a nezavislost) vplyvaju viacere faktory, pisat, ze " Je dokázané, že dlhodobo dojčené deti sú zo psychologického hľadiska sebavedomejšie, nezávislejšie", je len zboznym prianim dojciacich matiek. Vzhladom k tomu, ze na osobnost dietata vplyva naozaj vela faktorov, neverim, ze existuje odborny dokaz, ze dojcene deti su v tomto smere na to lepsie, nakplko nie je mozne taketo veci presne urcit. Svoje deti som uviedla ako priklad, kedze jedno bolo dojcene a jedno nie.

klaudy444
4. jún 2016

@miren86 tak to mu gratulujem a obdivujem:D

klaudy444
4. jún 2016

@tobnuf daj fotku ty,potom dam ja... a dobre si seba opisala, co:D pri tych vedomostiach, co je zdrave, co skodlive by som sa ani necudovala, keby si presne vypadala ako prasnica:DDD

miren86
4. jún 2016

@klaudy444 ale ale kto nam to tu zavital 😀 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@klaudy444 jej, nevyliezas len za tmy 😀 gratulujem

klaudy444
4. jún 2016

@moni244 vies, ja nesedim na riti, ako ty, ze jedine, co vies urobit, tak prelustrovat MK... venujem sa zdravej vyzive,poradenstvu, fitness plus k tomu druha zivnost ohladom bankovnictva a samozrejme, nasej dcerke, takze na konika zavitam len sem tam... nie je to zmysel mojho zivota, ako vid priklad TVOJ, no co uz aj take puťky musia byt aj ked take zeny by som kopala do zadku:D

miren86
4. jún 2016

No a tu mate skvely priklad, doslova ukazkovy, ze naozaj nejakej mamicke moze udriet mliecko na mozocek 😀 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@klaudy444 jaj moja, ty mas riadne nudny zivot 😀 ale uz chapem, z coho vyplyva tvoja nevrazivost 😀 si hladnucka, chudatko

miren86
4. jún 2016

@klaudy444 od teba si da aj niekto poradit???? WTF???????? 😀 😀 😀

miren86
4. jún 2016

@moni244 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 1000000 bodov

klaudy444
4. jún 2016

@kvietocek92 haha dobre vyjadrovanie, mas romske korene predpokladam...ale vlastne aj biele zeny su niektore take primitivky,tak nechcem urazat

klaudy444
4. jún 2016

@miren86 ale ale, ktoze tu je nonstop a nic ine okrem vypisovania blbovin nerobi??? ides dobrym prikladom vo vasej domacnosti:D

miren86
4. jún 2016

@klaudy444 mam dobreho chlapa 😉 vie sa postarat 😀

klaudy444
4. jún 2016

@miren86 mozem aj tebe a hned viem, kde by som zacala:DDD

evittam
4. jún 2016

@klaudy444 No ako čítam tvoje príspevky - všetky sme tu sprosté len ty si lietadlo - no gratulujem. 😀

miren86
4. jún 2016

@klaudy444 co mi uz len ty poradis 😀 😀 😀 ako opisat o co vsetko sa zaujimas a na poslednom mieste je dcera!!!???

klaudy444
4. jún 2016

@moni244 vidiet, ze si uboha laznicka a nevies o svete.... to, ze sa niekto zdravo stravuje, sportuje a cvici, znamena byt hladny??? pane boze, to kde sme... vyskusaj to aj ty a uvidis nie len zmeny vizualne,ale aj ine...no predpokladam, ze ti je dobre aj takto 😀

klaudy444
4. jún 2016

@miren86 to je moja praca, moja zlata... a napisala som, ze samozrejme, nasej dcerke, tak neviem, co rieesis zase blboviny... ale nejdem stracat cas s takymi, ako si ty, co ozaj sedi nonstop na riti a nic ine nerobi.... ideme s malou na bicak, pohni sa radsej aj ty z tadialto a povenuj sa dietatu a manzelovi, lebo asi ozaj mozes byt vdacna, ze je stale pri tebe, papiky 🙂

moni244
4. jún 2016

@klaudy444 ja len usudzujem na zaklade toho ako ty a tebe podobne len prskate okolo seba 😉 mozno keby si sa normalne najedla, by si sa vedela aj slusnejsie spravat, alebo aj nie, kedze to mas v sebe 😉 no ty si urcite z nejakeho obrovskeho mesta, vsakze? Alebo sa riadis heslom "podla seba sudim teba" a prestahovala si sa z kravina do okresneho mestecka?

klaudy444
4. jún 2016

@evittam urcite nie vsetky, iba tie, co maju nenormalne nazory na kojenie a celkovo na zivot...papa

evittam
4. jún 2016

@klaudy444 Ty sa fakt tak strašne nudíš, že tu každého len urážaš a vyjadruješ sa presne ako tá "lazníčka"?! Proste to tu nespamuj a choď si vybíjať svoju zlú energiu niekam inam.
Poprosím @admin o ban. Ďakujem.

klaudy444
4. jún 2016

@moni244 mas pravdu, byvam v peknej obci, blizko mesta... no ak tebe zdrava strava udierala na mozog, tvoj problem...chod si dat klobasku, sadni za PC a vypisuj, ja s rodinkou ideme trosku sportovat,ahoj

miren86
4. jún 2016

@klaudy444 ty si presny prototip zeny, ktora len vyskakuje, ze ako koji a ze sa musi kojit a mysli si, ze to je to najpodstatnejsie, ale to, ze nema cas na vlastne decko, to uz je v poho, hlavne, ze je kojene....nehovor mi, ze pri tom vsetkom co si vymenovala ti ostava cas na dceru a aj ked, tak minimalny...

klaudy444
4. jún 2016

@evittam s tebou nemam o com, tak mi prosim ta nevypisuj a svoj nazor si mozem povedat/ napisat kde chcem a kedy chcem....

moni244
4. jún 2016

@klaudy444 presne reagujes ako vcera jedna v inej diskusii, stale len slaninku, keks a podobne, mas chute co? A nemozes si dat, joj, ta zdrava strava je na prt, vsakze?

evittam
4. jún 2016

@klaudy444 Ešte, že si tu a prišla si nás poučiť o tom najsprávnejšom a najlepšom názore na dojčenie a život....A my sme len tie chúďatká "lazníčky", ktoré tu na teba čakali....Ach jáááááj dievča, sa spamätaj..... 😉

evittam
4. jún 2016

@klaudy444 Presne tak isto ako aj ja 😀

moni244
4. jún 2016

@klaudy444 a co sa tyka byvania, vyjadrujes sa presne tak, ako som si myslela, panicka z dediny, co sa hra na hviezdu

evittam
4. jún 2016

@moni244 Už len nech žiariť začne... 😉 😀 😀 😀 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@evittam asi tak 😀 doma neziari, tak sa snazi ziarit tu 😀 joj, takykto dedinskych paniciek som uz stretla, spoznas ich lahko, na dedine jedine nastajlovane, steklivky, tapeta a tvaria sa ako hviezdy