icon

Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?

misinka26
7. jan 2014

Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂

miren86
4. jún 2016

baby ona si asi naozaj mysli, ze je jedina na svete co dojci 😀 a samozrejme jedina co sportuje a zdravo sa stravuje a vlastne si mysli, ze je jedina na svete 😀 😀 😀 a my jej mame zavidiet....

evittam
4. jún 2016

@moni244 😀 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@miren86 jasne, uz som zelena zavistou, vyhodila som vsetky klobasy a uz tu funim na steperi 😀

evittam
4. jún 2016

@miren86 No čo narobíš - dostalo sa hovno na policu a už si myslí, že je z neho torta...... 😀 😀 😀 A takých tu je......

moni244
4. jún 2016

@evittam no ale fakt taketo stretavam, ked sme na navsteve na dedine

miren86
4. jún 2016

@moni244
@evittam kocky zase ma to tu zacina bavit 😀 😀 😀

evittam
4. jún 2016

@moni244 Ešte, že ja to už nepotrebujem - síce sa tiež zdravo stravujem a cvičím a športujem, dokonca sa starám o 2 deti a väčšinou 5 týždňov sama - no NENORMÁLNE - a vôbec sa tým chváliť nemusím....Ale ak mám chuť tak si tiež tu klobásu dám - mňam,mňam - chute si mi zbytočne narobila... 😀

evittam
4. jún 2016

@miren86 Mi hovor - mám chvíľu siestu - po športovom doobedí aj s deťmi, tak sa tiež dobre bavím. 😉

evittam
4. jún 2016

@moni244 Veď ja ti verím - tiež pár takých kde-tu stretnem.....Nedajbože daj napríklad dieťaťu obyčajnú piškótu alebo rožok - stačia mi tie pohľady..... 😀

miren86
4. jún 2016

@evittam ved jasne, vsetko so zdravym rozumom 🙂 nic vynimocne nerobi, aby takto pisala ako pise 😀 preto sa smejem 😀 a ona si chuda mysli, aka je vynimocna 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@miren86
@evittam jeme normalne, vieme sa bavit 😀 tiez sme boli vcera sportovat, dnes uvidime,hlasia burky, tak uvidim, ci sa dostaneme von a este ma caka cistacia nocna v praci, ble

evittam
4. jún 2016

@miren86 No a ako bonus každej tu nadáva do chuder a lazaní....no čo už - ventil asi niekde vypustiť musí - keď už to tým športom nevie......

tina2014konik
4. jún 2016

@horana 1. nemam traumy 2. zeny ktore kojit nechu nepresvedcis!!! PREMYSLAJ !! 🙂))))

miren86
4. jún 2016

@evittam moj maly mi vynahradza cele fitness centrum, svaly mam uz ako Stalone 😀 vazi 15 kilov a my nemame vytah, ani nasi...nehovoriac, ze je hyperaktivny, neposedi ani minutu, takze cely cas vonku za nim beham 🙂 ale baby to sa nerata, musis lapit vo fitku a mat osobneho trenera a jest len travu a aj to len udusenu 😀 😀 😀 a pane boze len nieeee ziadny cukor 😀 😀 ( ale to aj na nej vidno, kocka asi nevie, ze cukor vyzivuje aj mozgove bunky)

gostricka
4. jún 2016

@tina2014konik to je pravda, že ženy ktoré nechcu nikto nepresvedčí... ale zasa na druhej strane by si mohli uvedomiť, že pokým nestratia mlieko a môžu kojiť... a nekoja... tak svojím dieťatká ubližujú 😖

moni244
4. jún 2016

@gostricka ublizuju? Vazne?

miren86
4. jún 2016

@gostricka takze sme zase doma, takze tie co davaju UM detom vedome ublizuju, dakujem, hned sa citim lepsie 🙂

miren86
4. jún 2016

@moni244 no vazne, co sa tak blbo pytas 😀 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@miren86 som myslela, ze uz tu nic ubohe neprecitam a zase dalsia prekvapila 😀

gostricka
4. jún 2016

@moni244 určite... materské mlieko nikto/nič nenahradí... o tom som presvedčená 😉

miren86
4. jún 2016

@moni244 ja uz som v koncoch, tak ona nie je len jedna, uz je tu dalsia 😀 😀

moni244
4. jún 2016

@gostricka ale pisat, ze ublizuju?

moni244
4. jún 2016

@miren86 😀 neboj, pridu este dalsie

miren86
4. jún 2016

@gostricka ja som presvedcena ze Michael Jackson stale zije 😀 😀 😀

evittam
4. jún 2016

@gostricka Áno máš pravdu, ale ak to nejde tak to nejde . To si uvedom - ty len čakáš dieťa - kde máš zaručené, že budeš môcť dojčiť a budeš mať to mlieko? Tak hneď neodsudzuj ženy, ktoré dojčiť nemohli.

gostricka
4. jún 2016

@moni244 keď môžu kojiť a nekoja... tak?? im pomahaju že nekoja? 😀

moni244
4. jún 2016

@gostricka no nic, mna tu uz fakt ziadne dojciace fanaticku nicim neprekvapia

miren86
4. jún 2016

@evittam ona skor pisala, o tych co sa rozhodli nedojcit aj ked mohli, ale co ju boha po tom!!! uz mi to lezie na nervy, co sa stale montuju do inych zien a potom sem napise este stupiditu, ze ked nedojci tak ublizuje??? ja toto nedokazem pochopit, co koho po tom co si zena robi vo svojom sukromi...

gostricka
4. jún 2016

@evittam asi sme sa nepochopili 🙂 skús si prečítať môj príspevok ešte raz... písala som, že ženy ktoré MÔŽU kojiť a nekoja... tak moc dobre dieťatku nerobia ked kupia mlieko v obchode... nemyslela som tie maminy, ktoré nemôžu kojiť z rôznych dôvodov.. treba lepšie čítať 😉

evittam
4. jún 2016

@moni244 No vidíš a to o dojčení ešte ani nič nevie - teda okrem toho čo si stihla prečítať, ale už presne vie čo a ako...... 😉