Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?
Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂
@kvietocek92 zjavne 😜 keď som si prečítala tvoj trápny príspevok(a aj naň odpíšem).asi viš kto som(predpokladám že napíšeš že to čo som napísala ti stačí lebo iná blbosť ťa nenapadne)celý mk je len o flustrovaných ženách čo jedna do druhej p.čujú.napíšem niekomu niečo a odveci iná ženská začne do mňa rípať😁ale aj do iných...nemám na mysli len túto diskusiu.ja to čítam manželovi občas mame či tatovi a sú tiež v šoku čo sú tu za "ženy".mám pocit že 99% žien len čaká kto čo napíše aby hneď sa mohli vrhnúť a začať kydať😁každá je tu múdra pediatrička spychologička top mama atď.ale ak má niekto inú skúsenosť či názor tak je to najhoršia bytosť a treba ju "ukameňovať"(nemyslím tým len seba😜)nepíš mi už.dík
@miren86 ona ma casu dost na decko- venuej sa zdravej vyzive a poradenstvu- preklad predavam nieco typu herbalife a venujem sa bankovnictvu- preklad robim poistky 😀 😀
@bjeremiasova 🙈🙈🙈🙈 a este vacsie ako som si myslela 😂😂 P.S. uz nepis ... Dik
@kvietocek92 opička 😁 sa na tebe sulame s muzom..typoval tiez ze odpises😁aj ze nieco podobne...iq hupavieho konika...resp modreho konika....niet divu ... Staci tvoja profilovka a ako sa tu spravas k zenam 😁 no co uz ... Kazdy sme inak vyvhovany... Som tela? 😁👍 lol ... Nech som ale aspon sa na teba nepodobam.(neodpisem ti lebo si neni zjavne v poriadku) ps manzel ti odkazuje ze si kludne j.bni aj 5 piv 😁👍
@bjeremiasova no tvoj prejav je krasny, to bude mat dieta nadherny priklad, ako sa chovat a co hovorit
@tina2014konik ale niektore vylozene nechcu a myslim ze zakladatelka myslela na ne
@moni244 moj prejav sa ta netyka😜a pred detmi sa nenadava..moje dieta je slusne a kazdy chvali ako je pekne vychovana... Nesud prosim ta ked nic o mne nevies...nepochopim jednu vec...nepisala som ti nic tak na co mi pises a provokujes? Si presne prikladom toho co som sem pisala.😌no co uz...mas pocit ze som ti (tebe konkretne) sem nieco pisala aby si na mna takto reagovala? Zamysli sa...a uz mi nepis...je to zbytocna diskusia
@bjeremiasova main god 😂😂😂😂 vy ste asi cela rodina drbnuta.. no nic .. 😂😂 aj taky ludia musia byt 😉😉 ze ako sa ja sprav k zenam? Mas kratku pamat.. ty si ich tu nazvala sprostymi kravami a teraz sa tu hras na spasitelku 😂 tiez by si mala navstivit odbornu pomoc .. schyza jak vysita a uz mi NEPIIIIIS!!!!!! Opica 😜
@bjeremiasova ja nediskutujem, ja sa len pozastavujem nad primitivnim vyjadrovanim. Neverim, ze kto nadava na nete, nenadava aj pred detmi
@moni244 a ja neverim ze ak ta niekto poprosi ze nepis aj tak odpises😀nenadavam 😁 ver si comu chces.pekny vecer
@bjeremiasova a mimochodom ked nechces aby ti zeny pisali tak naco sa pridavas do diskusie a este aj nadavas.. je logicke ze ti zeny napisu. Ci logika nic nehovori?? Ze sa pytam .. jasne ze nie 😂😂😂
@kvietocek92 😀😁
@moni244 skoda sa bavit s takym clovek ved to je sprostvo od kosti 😂 pridava prispevky do diskusii a potom je pohorsena ked niekto napise ... 😂😂
@kvietocek92 vsimam, no aj na takych musi slnko svietit
@kvietocek92 ja nadavam😀a to co si pisala babenke ze jej mama mala prehltnut a jej tatko si mal dat gumu 😀... Fakt sorry ale si zvratena..moja rodina je nastastie od teba v poriadku😀iny kraj iny mrav .... Ale sa cudujem ze ta to este bavi😜schyza? Opytat sa zaroven odpovedat....?😁fuha dufam ze ta v zivote nestretnem😁
@bjeremiasova ty asi nerozumies slovensky ze nemas uz pisat vsak? Ta zena si to zasluzila skus pozriet aj jej prispevky 😉😉 je podobne tupa ako ty .. 😂 isto si budete rozumiet skus jej napisat 😂 a ak ta nahodou neucili opytat sa a zaroven odpovedat sa nazyva recnicka otazka.. skus si o tom nieco nastudovat prv kym tu zacnes nieco pisat 😂 dakujem nemam zaujem sa s tebou stretavat 😉😉
@moni244 @kvietocek92 nuz damy vidim ze ste sa nasli😜tak sa nadalej bavkajte osocujte ma aj inych ked vam to robi radost...no mna vynechajte uz. Trapne otrepane nadavky na moju osobu ma uz prestali bavit...😌barskto marsco napise mele sa dokola to iste...😌smutne ze take individua existuju...ale vsak to je vzajomne 😁
@bjeremiasova ty ma este oznacujes? Si fakt trapna
@bjeremiasova .. no moja ale keby si nepridavala prispevky do diskusii a neurazala zeny tak by ta nikto neosocoval takze je to tvoja chyba ze osocujes a nechces byt osocovana .. 😉
@kvietocek92 spamataj sa ..poprosila som ta ako prva aby si ma prestala otravovat.😌aj keby bola akakolvek blba ty si tak ci tak nechutna.to na tom nic nezmeni...panenka maria.druha vec pises na moju rodinu ze je drbnuta akoze sorry ked uz nemas cim utocit utocis na moju rodinu😁ja som okrem teba na nikoho ineho v tvojom okoli nikoho neurazala.ale tak svedci to o niecom.okrem urazok a utokov nic ineho nevies ...smutne.musis byt dobre nadne ak ta pisanie cez net takto bavi.ale tak ty si mjdra dostanes sa z toho 😜
@papricka33 ale s tymi nic neurobis.. take damy tuto diskusiu ani necitaju...tym to ani nevyhovoris...
@bjeremiasova no keby si mi neposielala odkazy od tvojho muza tak by som o tvojej rodine nepisala nic 😂😂😂😂 inak riadne trapne 😂 urazas a utocis aj ty a mimochodom zacala si prva .. prvym prispevkom a baaac hned nadavka v nom .. takze pssst .. nehraj sa tu teraz ako ti je ublizovane.. ked nechces aby ta sudili nesud ani ty.. (ani ty mne nie si po chuti 😂😂😉😉)
@mojkamojka 😀 😀 😀 tak to potom chapem 😀 😀 😀
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa začína vyvíjať nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Je plná urážok, výčitiek, útočení na osobu....... MK je stránka pre mamičky. Ide o verejnú stránku, a preto sa do diskusie môže zapojiť hociktorá z Vás. Je dôležité, aby ste dokázali prijať názor aj druhej mamičky a nepresadzovať si len svoj. Je x mamičiek, ktoré sú za kojenie, je x mamičiek - proti kojeniu. Každá z Vás sa snaží robiť pre svoje dieťa to najlepšie. Poprosím Vás, aby ste sa k diskusii "Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?" vyjadrovali presne. Každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”
Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu - aj keď nesúhlasíte s názormi iných. Verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne
Ak sa bude diskusia uberať nesprávnym smerom, budem nútená ju uzamknúť.
Ďakujem za porozumenie
Adminka fóra
@miren86 no predstav si, ze mi ostava cas aj na dcerku a manzela aj na kopu dalsich veci, ktorym sa venujeme spolu... vies aj na Slovensku sa najdu sikovne a vsestranne zeny.... nesud kazdu podla seba 🙂 a radsej prehodnot svoj zivot, lebo podla vsetkeho je na nic....len tolko, papa
@kvietocek92 no ako citam tvoje prispevky, tak aj najposlednejsi rom na v hlave viac, ako ty 😀

@klaudy444 trafena hus zagagala 😂 ale neboj stat nadrziava len ciganom..