icon

Prvá menštruácia od pôrodu

majusska202
1. jún 2018

Ahojte idem si k vám po radu som prvorodicka teda bola som už to mám za sebou. Od pôrodu stále kojím keď mal malý pol roka som dostala prvú menštruáciu. Prebehla ako predtým. No prešiel mesiac a druha sa neobjavila už. S manželom by som chceli druhé no viacmenej to nechávame tak ze kedy sa podarí vtedy budeme mať. Momentálne je to 13 dní co mi to mešká po 10 dňoch som si robila test no nič sa na ňom neukázalo. Čítala som na par stránkach že keď kojím tak ju nemusím mať no bolo mi povedala ze ju budem mat pravidelne. Tak sama neviem mate niekto skúsenosť prosím? K Dr sa mi momentálne nedá ísť lebo študujem externé a mam skúšky

mirien22
1. jún 2018

Ja som mala po prvom pôrode jednu, keď mal maly 7 mesiacov a druha už neprišla, lebo som otehotnela. Testy ukazovali oveľa slabšie čiarky ako pri prvom tehotenstve, ale ukázali. Najistejsie by bolo skočiť ku doktorke, alebo skúsiť test z ranného mocu. Teraz po druhom pôrode som dostala raz a druha došla na deň presne.

majusska202
autor
1. jún 2018

Ja som si už dvakrát ráno robila a nič :(

mirien22
1. jún 2018

@majusska202 tak asi na vyvolávačku ísť, nie je to bežné, ale mohli to hormóny nejako oddialiť, ak ešte kojis

zeytin
1. jún 2018

Prvý cyklus vraj býva väčšinou anovulačný. Ja som otehotnela s druhou dcérkou presne 7 mesiacov po pôrode. Tretie tehotenstvo bolo 6 mesiacov po pôrode... Neboj, ak aj náhodou nie si tehu, čoskoro sa podarí. Veľmi Vám fandím, ja mám tiež rozdiel 16 mesiacov medzi dievčatami, je to to najlepšie rozhodnutie, ktoré sme urobili 🙂

kotatko201
1. jún 2018

Mne pri drujom test vobec nevychadzal... hodila som do kosa... sranda je ze po dvoch dnoch ked som sla kos vysypat tak na tom pasiku boli dve ciarky len teda ta druha bola o dost slabsia...

karmela
1. jún 2018

@majusska202 keď kojis je to normálne,ja som kojila dva mesiace ms mi prišla hneď po šestonedelí a potom ešte raz a dva mesiace nič.Tiez som robila tehu test a nič.Si myslím že sa to upraví až keď prestaneš kojiť a za nejaký čas.😊

baccio
1. jún 2018

Ahoj podľa mňa je to ok...mne prišla pri synovi prvá 8mesiacov po pôrode a druhá až keď mal 16 mesiacov a potom už nie lebo som hneď otehotnela 🙂

pininka
2. jún 2018

Pri kojeni to este moze haprovat hore dolu, ale zas ked si mala uz jeden menzes teoreticky si uz mohla aj otehotniet. Pockaj este par dni a zasa si zrob test.

lenkacik
2. jún 2018

Ja som kojila dlho ale moja menstruacia nola hned po 600 nedeli😊 dalsiu som nedostala a potom uz som dostala a uz to bolo pravidelne a to som sa tesila ze hadam nebudem mat dlhsie ked kojim

sasesoe
2. jún 2018

@majusska202 prve cykly po porode po zacati mozu byt extremne nepravidelne a dlhe. Je to normalne. Ja som napr mala druhu az po skoro 60tich dnoch a tretiu tiez dost neskoro. Potom sa to znormalnilo a bolo to pravidelnejsie ako pred porodom. Len teraz ked si uz mala prvu tak uz neplati ze kojenie je "ochrana" pred tehu a prave teraz vzhladom k nepredpovedatelnej dlzke cykla sa lahko neplanovane otehotnie.

majusska202
autor
9. jún 2018

Dievčatá tak znova došla... :( už pomaly končí no bola hrozna nikdy som takúto nemala

domina131
5. sep 2018

Baby prosim ako je to pred prichodom prvej MS po porode? Kojim este dost casto syncek ma uz 8m posledny tyzden dva ma dost casto boli hlava a mavam bolesti v podbrusku ako pred prichodom MS a stale nic uz druhy tyzden. Citim aj vlhko tam dole ako pocas ovu ale pred prvou MS po porode vraj ovu nie je krcok mam tuhy uzavrety lahko nahmatatelny a bazalnu 36.8 dufam ze to nemoze byt aj tehu 😬. Vdaka za rady pripadne skisenosti!