Rutina pre babatko od Giny Ford a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte mamicky,
Mam 3 mesačného chlapčeka a od 8 týžnov skúšame rutinu od Giny Ford. Ale nijako sa nevieme dostať na presne časy. Naučilo to maleho sice prespať noc bez papkania, už od 10 týždna spíme od 19.00 zobudíme ho napapať o 22:30 a potom spí až do rána. Problém mame ale ten že začal vstávať okolo 6:oo - 6.3o ráno a cela rutina je popletená. On už do siedmej nezaspí,síce neplače ale už nespi a tým pádom ide spať už okolo 8.00. Aké sú vaše skúsenosti s touto rutinou?
@emily84 ahoj baby ak sa ametate ja som tu bola niekedy v januari alebo zaciatom februara, ziadala som prelozit rezim. Dnes moja dcerka naplno funguje podla rezimu podla G.Fjord co sa tyka spinkania a bdenia. Akurat mame este aj treti spanok medzi 16--17.00, lebo ho este potrebuje aj ked si ho stale skracuje a niekedy vynecha jednoducho nezaspi, ale to je malokedy. Velmi to odporucam kazdemu co ma akykolvek problem s babatinkom. teraz je cas prikrmovania a teda rada by som zacala este raz a spravne podla G F je niekde zase spisana tabulecka alebo nie? iba to co je tu na stranke? kasicky mame za sebou uz od 4.mesiaca a skusali sme aj zemiacik, potom zemiacik s mrkvou a nakoniec aj s cuketou....
Prijemny vecer prajem,
chcem sa opytat resp. radu ako nastavit rezim u placliveho 3 mes. chlapceka? kazdy den je iny. Co je stale je nosenie na rukach. Pri hrackach vydrzi cca 10 min. a nasleduje plac a cicikanie na rukach. Je to moje prvorodeniatko 🙂 chcem mu dat rezim, aby mal pocit istoty atd., ale neviem ako. V kociku place, hovoria mi nech ho necham, nech si poplace, ale ten plac je hystericky to nevydrzim ...
ahojte, prosim poradte mi. čo sa tyka režimu spanku tak je to u nas celkom fajn. problem je s jedenim. dakedy vydrži nejesť 4-5 hodin, dakedy pyta už po 2 hodinach. je plne kojena ma 3 mesiace. nechcem ju stresovať a nedať jej papať ked je hladna, ale neviem ako tie intervaly predlžiť. mam pocit že sa u nas skracuju a pyta jesť stale častejšie. pritom mlieka mam určite dosť, lebo pribera podla doktorky nadmerne. dakujem
@64152204 ved to je dojčenie na požiadanie..dať kedy zažiada..Ty takisto piješ, ješ kedy chceš, určite nie v pravidelných intervaloch..a pre dieťa je prsník, dojčenie - upokojovanie aj iných potrieb / uspávanie, uistovanie že si pri nej, ukludnenie apod/ nie len hladu smädu..takže ak chceš dojčiť, nerieš intervaly, nikde nie je napísané, že sa majú vekom skracovať..takisto nočné budenie- budú obdobia, ked sa bude budiť častejšie ako novorodenec..žiadne, že v roku musí prespať celú noc..
Ahoj baby, tak prosim vas o radu... mam problem s mojim 6mesačným krpčekom, nakoľko je to moje prvé dieťa naučila som ho spať na rukach... ked bol maly celkom sa to dalo ale teraz ked ma 9kg je to o hubu,...je kojeni.. ked bol maly prespal takmer celu noc...teraz sa bude od 3-10x za noc... podla toho aka je noc... niekedy ho len vezmem a a po minute polozim a spi... niekedy ho musim uspavat...a niekedy sa prebudi a je hore... chcela by som ho naucit spat sameho..len co mi radila jedna pani ze ho mam nechat vyplakat ze vecer okupat napapat dat do postielky a nech place.. no len toto jednak nedokazem... a jednak vecer po kupani mi zaspava na prsniku..takze tam by problem nebol.. len v noci je to horsie... uz sa mi stalo ze sa prebudil..dala som ho k sebe pohladkala a zaspal...ale to sa stalo len parkrat.. vacsinou si vyzaduje aby som ho vzala na ruky... cez den mi spi vacisnou v kociku...dam ho do kocika a doma pekne uspim... to uspavanie na rukach sa týka hlavne noci... aj tym ze sa casto budi v noci... nebudi sa vsak na hlad... lebo napr do 12tej sa zobudi 3x a neziada prsnik...vezmem ho na ruky a spi dalej... zacinam uz vsak byt zufala.. elbo je aj dost tazky...dokonca spi s nami v manzelskej.. lebo davala som ho do postielky a budil sa omnoho viac.. a ked som bola u dr na poradni tak mi povedala ze on chce citit mamu ze si ho mam skusit dat spat k sebe.. tak ho mam pri sebe.. len aj tak sa budi..sice menej ako ked spat sam..ale budi... a hlavne vyzaduje uspavanie na rukach.. da sa s tym nieco robit? dakujem za rady
@marinka70 múdra rada od doktorky, počúvaj ju..nechala by si dieťa vyrevať? ved dieťa plače preto, že niečo potrebuje..neplače len tak..a prečo by mal noc prespať? lebo kamarátka povedala že jej dieťa prespí? nikto neprespí celú noc- ani dieťa, ani dospelý..budia sa dojčené aj nedojčené deti..niektoré matky vstavajú n-krát noci a podávajú cumle, niektoré dávajú n-krát flašu, niektoré nosia deti a uspávajú na rukách, hopsajú na loptách..budia sa aj dospelí-idú na WC, napiť sa, pretočia sa na druhú stranu a pod..malé deti sa budia a potrebujú na uspanie mamu..Ty dojčíš- máš výhodu-spite spolu, poležiačky daj prsník, nemusíš vstávať a dieťa spí dalej..nepotrebuješ žiadne dvíhanie..a nie je pravda, že čím staršie dieťa tým menej budení...o mesiac to budenie zase iné, o další zase iné..

@evamarcel co mne pomohlo, abu mala spala trosku dlhsie v noci, bolo, ze som jej dala pred spanim odsate mlieko z oboch prsnikov (takze som ju troska nastopala 🙂 ) a vtedy vydrzala spat aj 5 -6 hodin. Vecer je toho mliecka menej a preto chce papat castejsie.