icon

Som týždeň po pôrode a nemám mlieko

lara0000
3. dec 2012

Ahojte mamicky potrebujem poradit som tyzden po porode a stale nemam mliecko.co mam robit dakujem

Strana
z2
alysea
19. okt 2014

Ja odporucam prikladat babo casto...,treba dat ked si pyta.Treba stimulovat prsia odsavanim.Dcerku som nemala 12 dni po porode ale kazde 3 hodiny den noc som si odsavala mliecko (bolo to nesmierne narocne,bola som ubolena a vycerpana) samozrejme prve dni som tahala viac menej na prazdno...ale rozbehlo sa to.Osvedcili sa mi homeopatika ricinus communis 5Ch a agnus castus 5Ch a vkuse som pila caj pre dojciace matky s obsahom jastrabiny. Urcite skus oslovit nejaku laktacnu poradkynu.A ked vsetko vyskusas a nepojde to,hod sa do kludu a siahni po umelom mliecku.Nie vzdy sa zial kojit podari.Hovorim z vlastnej skusenosti,kvoli tomu,ze mi v nemocnici ako prvorodicke nevenovali dostatok pozornosti syna som kojila a dokrmovala a trapila sa 3 mesiace potom sa definitivne odmietol prisat.Potom som po zlej skusenosti venovala vela casu studovaniu co pomoze a ako na to...lebo nech si hovori kto chce co chce kojenie je veda a vobec nie taka jednoducha ako sa zda...a teraz som sa spoliehala sama na seba,nepocuvala rady v style na co si odsavam ked este nemam...a dcerku este stale kojim.Prajem vela stastia,verim,ze ked Ta to trapi urobis vsetko preto aby si mohla kojit ale ked to nepojde opakujem ziadne depky...babo potrebuje maminku a nie utrapenu a vynervovanu kopku nervov.Drzkaj sa

luba41
19. okt 2014

@litvikova kontaktuj laktačnú, tá Ti vysvetlí ako to funguje, ukludní Ťa..aby si nestresovala zbytočne. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... a ak máš čas, čítaj si stránku Mamila..nalavo dole sú články práve pre Teba ..

siska53
19. okt 2014

@litvikova vsetky deti po porode schudnu...nas napr.nepustili domov na 5.den,ale az na 6.,lebo mala schytila taku koliku,ze nechcela nic jest,nasilu do nej pchali um a mne tvrdili,ze nemam mlieko..potom zistili,ze to je kolika,ze ja mam mlieka dost (odsavala som si a nosila im do mliecnej banky pre potreby deticiek,ktorych mamam sa este mliecko nerozbehlo). Cize mala viac ako pol dna poriadne netahala. Na dalsi den sa to upravilo,ale ja sama som si ju prikladala a casto,nie kazde 3hodiny,lebo to je malo,hoci ona tolko vydrzala,resp. Som ju aj nechala a sebe sup odsavacku na stimulaciu..ono tou odsavackou maloktora vela odsaje,predsa,pocet stahov odsavacky je slaby oproti pocru stahov ustociek babatka,no aj to je lepsie,ako nic..

No a co ta zltacka? Tu nema? Lebo vtedy su deti spavejsie...

junova
19. okt 2014

@bimba01 Ja som to riesila tak, že najskôr som prilozila a potom som dokrmila um. A potom som mala toľko mlieka, že som mala stále pretecene tričko. Keď dieťa chudne, treba prikrmovat, ale keď priberá aj keď si len pár krát cucne určite má mliečka dosť.

bimba01
19. okt 2014

ja mam dcerku. podarilo sa mi ju dojcit 5 mesiacov, ale aj som dokrmovala UM. teraz cakam babatko a strasne by som chcela, aby sa mi podarilo kojit. ako sa na to pripravit pred porodom? mam ploche bradavky. ked sa mala narodila, boli cele popraskane a krvave, postupne sa z nich stali stupliky. ako by som mohla docielit, aby som mala stupliky pripravene uz dopredu? )

zk3
19. okt 2014

@litvikova @bimba01 kocky,prikladajte babatka a prikladajte a prikladajte.mozno sa vam zda,ze spapa malo,ale take male deticky maju maly zaludok,asi ako ceresnova kostka 🙂 oni viac naraz spapat ani nevedia.preto ich treba casto prikladat.ja som svoju dcerku mala prve cca 3 mes skoro stale na prsniku.samozrejme,sledovat hmotnost dietatka,ak len chudne,treba to riesit.odporucam na podporu laktacie(a teda potom nemusite um 🙂) jest tabletky senovku grecku a benedikt lekarsky.ja som ich obidvoje jedla 3x denne po 3 tabletky.caje su slabe,nema zmysel ich pit.ked sa laktacia upravila,postupne som zmensovala davky.a pite vela vody+oddych+spanok.musite byt psychicky v pohode 🙂 pozrite aj www.mamila.sk -stranka o dojceni,rady,kontakt na laktacne poradkyne.a aj na mk je skupinka dojcenie.drzim palce !kojenie je to najlepsie co mozte svojmu dietatku dat 🙂 a,este by som zvazila nosit dieta-v satke,ergonomickom nosici,tak mozte mat dietatko pri sebe stale a dojcit ho

siska53
19. okt 2014

@bimba01 a ako vies,ze sa netvori,nespusta?
Babatko na zaciatku nepotrebuje vela mliecka. Vraj na zaciatok tolko,kolko ma dbi krat desat. Cize jej 4dnovemu staci na 1davku 40ml. Ale zas..su babatka,ktore vypiju menej a po dakych 20-30minutach si pytaju zas..nas syn bol z tych na zaciatku..tazke on zas bol na ciciku kazdych 20min...len zaplakal,siel tam..a bolo mi divne,ze dcerka spi aj 3-4hodiny..tak som odsavala a ju aj budila,aby sla tahat..dakedybsi len cucla..ono aj zltacka robi svoje..

zk3
19. okt 2014

@alysea super 🙂 my sme mali problem s tym cajom s obsahom jastrabiny,dcerka z toho mala vyrazky.

alysea
19. okt 2014

@zk3 tak jasne kazdy je individualny.mne napriklad nerobila dobre senovka lebo ona zmeni chut mliecka.Treba jedine poskusat.Vzdy som aj potraviny testovala stylom pokus omyl...inak to nejde 😉

luba41
19. okt 2014

@bimba01 skontaktuj sa s laktačnou poradkynou už pred porodom.. tá Ti vysvetlí ako postupovať..ploché bradavky nie sú problémom, len treba popracovať na prisatí bábätka..nesprávnym prisatím si spôsobíš rozkúsané popraskané bradavky, zbytočnú bolesť, znižuje sa ti tvorba mlieka atd.. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉

litvikova
19. okt 2014

Mamicky mam problem moj chlapcek ma 4 dni este sme atale v nemocke.prespi aj 4 hod a vicica tak 20 ml.mlieka viac nie ked ho potom zobudim na dokrmenie tak nechce potom mi da sestricka mlieko umele a to vypije 40ml.ma zltacku moze to byt aj tym?nechcem mu davat to umele ale bojim sa ze potom bude chudnut ...aj schudol ale u pribral doktorka mi povoe ze asi mu to staci no ja mam strach rozmislam ci neprejdem na umele poradte mi aj ked ho prikladam nechce sa uchitit ale je pokojny a spavi len mam obavi

siska53
19. okt 2014

@litvikova ved sme ti uz o tom pisali..aj som sa ta pytala,ci nema zltacku..lebo vtedy su tie deti spave..
Aj som.ti pisala,ako to bolo u nas...
Hlavne si ty odsavaj mlieko,pokusaj sa o to,ked maly je spavejsi,aby sa ti rozbehlo.. Oni este ani nevladzu tolko tahat,zvlast pri tej zltacke.. O mlieko prist nemusis a po navrate domov skobtaktuj laktacnu,ked ti nevedia ppradit a pomoct v porodnici..

siska53
19. okt 2014

@litvikova pozri si. resp.si precitaj,co som pisala bimbe.
Drzim paste..na zaciatku je to vacsinou tazke,nevies,co je spravne,zvlast ked si prvorodicka..to je normalne.

luba41
19. okt 2014

@litvikova tak nedovol aby mu dávali umelé..najlepšie na žltačku je veľa veľa priladať a dojčiť..takže stále prikladaj, striedaj prsníky aj viackrát počas dojčenia.. a stláčaj si ich ak zaspáva..a 20ml je akurát... myslím, že dokrm nepotrebuje /zbytočne mu tým roťahuje žalúdok-z flaše mu natečie rýchlo/..a detičky na začiatku schudnú, takže to je normálne..a fľaša vám môže krásne pokaziť pristie a máte problém..

litvikova
20. okt 2014

Dakujem dnesna noc bola fajn o 23 vypil umele 40ml.a potom kazde dve hod.bol na cicikoch to povytahoval takych 10-15ml. Uz mi aj vygrcol takze mame dost uz mu nedam to umele

siska53
20. okt 2014

@litvikova supeeer!!!! Len tak dalej a uvidis, ked budes prikladat a maly pevniet,bude to lepsie.
Len nezabudaj na rastove spurty okolo 3.a6.m.,kedy sa moze prejavit prechodne nedostatok mliecka. Tam tiez,len caste prikladanie,vela nosenia najlepsie telo na telo. Drzim paste a pi vela tekutin!

litvikova
21. okt 2014

Mamicky myslite si ze staci 5 dnovemu babetku jeden prsnik?moj chlapcek tak papa kazde 3-4hod .vydrzi a teraz naposledy aj po odrgnuti mi vygrcol mliecko je to v poriadku znamena to,ze sa prejedol ,je kludny ...

luba41
21. okt 2014

@litvikova ponúkni aj druhý.. ak odmietne a začal priberať, tak je to v poriadku..už nie je spavý? hlavne treba veľa kontaktu s maličkým, spinkanie spolu, nosenie..ak ste už doma, zavolaj si prípadne laktačnú a poradí Ti nielen ohladom dojčenia, ale vysvetlí, ukludní..prípadne poradí čoho sa vyvarovať, aby si si dojčenie nejakým neprimeraným zásahom nepokazila.. 😉

siska53
21. okt 2014

@litvikova ja som druhy skusala dat len v pripade,ze z prveho uz nechceli a boli nervozni,este hladali mlieko. I ak nie. Ked sa odvratili a boli spokojni,druhy som ani neponukala.

asocial
21. okt 2014

@litvikova moje dieta, ked bolo take male, tiez pilo len z jedneho..na striedacku..raz z jedneho..raz z druheho....🙂..vsetko v poraidku

litvikova
22. okt 2014

Mamicky ked prejdem z mlika na umele aku davku by mal vypit nutrilonu?ma 7 dni a 3,4 kg

luba41
22. okt 2014

@litvikova a už uvažuješ o umelom mlieku? už si všetko skúsila? aj laktačnú poradkynu z Mamila stránky? škoda tak skoro s tým skončiť..bude to chýbať aj dieťaťu, aj tebe..dojčenie nie je len jedenie, to je aj ukludnovanie, aj uspávanie.. materské mlieko má nenahraditelnú funkciu-ak je dieťa choré, výrazne skracuje priebeh ochorenia.. 😒

siska53
22. okt 2014

@litvikova a preco mu chces dat umele?? Ved si ho podla toho,co si pisala,uz uspesne dojcila..aj sme ti pisali,co robit,aby sa ti to spustilo.. Kontaktuje radsej laktacnu v pripade problemov..naco vyhadzovat peniaze za umele mlieko?

litvikova
23. okt 2014

@siska53 uz musim odsavat tolko mam mliecka tak som spokojna ziadna umelina)dakujem za radi to umele som mu dala ked sa nemohol prisat ...ale u je to ok ked sa nedari dam mu z flasky odsate materske mlieko

adawada
23. okt 2014
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

ani ja som nemala. zrazu sa objavilo na 10. den. Ale treba furt prikladat babo na prsnik a masirovat bradavky. potom ho bolo tolko ze sme nevedeli co s nim. vsetko v byte bolo od mieka.

luba41
23. okt 2014

@litvikova flašou nedávaj, pokaziš si prisatie a môžete mať problémy /zníži sa tvorba mlieka, následne začne bábo odmietať prsník a pod./..len prikladaj.. ak máte problem s prisatím /a nechceš tú laktačnú poradkynu/, tak si prečítaj aspon niečo o správnom prisatí, čo ho môže pokaziť, ako sa toho vyvarovať..aj mať veľa mlieka je problém..
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...

litvikova
7. nov 2014

Ake mate skusenosti z flaskami na koliku?

litvikova
7. nov 2014

Poradte mi dobru flasku na koliku mam flasky od Mam ale mali mi strasne hlta a potom ma bolenie

chestity
30. sep 2018

@janulabb presne ako hovoris. Ja som nemala mlieko ani pri jednom z mojich 2 deti. A panBozko mi je svedkom ze som neskutocne chcela kojit... Robila som, co som mohla.... Senovka, homeo, pila som Matysaka = cistu hroznovu stavu(nie vino 🙂 ) kedysi to mavali v litrovkach v Tescu - to trosililinku pomohlo, ale nic prevratne.. Aj som prikladala kazdu pol h a nic. Lenze potom uz aj malemu babu dopne v hlavicke, ze ked proste nejde z prsa nikdy nic moc tak proste mi zacali odmietat ist na prsnik... 2 laktacne, noci prebdene s hadickami prilepenymi na prsu a pod... taki sme boli potom uz unaveni/e ze sme to vzdali. Takze tie famy, ze je to LEN v hlave.... Po pravde do dnes je mi do placu ked si na to spomeniem. Takze tolko k mojmu kojeniu. Kazdej mamine prajem nech sa jej to podari!!! Uprimne drzim palce a v dobrom zavidim 🙂 Sona

Strana
z2