Strava popri dojčení
Ahojte, tak mám to za sebou.. Mám krásneho a hlavne zdravého synčeka.. Teraz by som vás ale chcela poprosit ako je to zo stravovaním pri kojení.. čo smiem čo nie.. A s vodou to isté čo piť a čo račej nepiť ďakujem krásne za odpovede 🤍
@moncicna ja mam 3mesacnu aktualne a jem vsetko, nic neobmedzujem, nic jej nevadi. pri starsej som nemohla ani strukoviny, ani cerstve pecivo, ani cokoladu, ani citrusy, ani huby, ani papriku- zo vsetkeho ju strasne nafukovalo. takze skus aj ty jest vsetko a uvidis, ako bude babatko reagovat. a pila som a aj pijem vsetko okrem alkoholu a kavy.
Ja mám 10m bábo, zatiaľ nejem strukoviny (ale veľmi som ich nejedla ani predtým 🙈) a kyslú kapustu. Opatrná som pri cudzokrajnom ovocí, veľmi sa mi vysypala po tom, čo som zjedla ananás.
@ankare s tou mamilou opatrne, mna pred mamilou vystrihala pediatricka aj primarka pediatrie este v porodnici. na stranke maju uvedenych kvantum bludov. napr. ze odsade materske mlieko vydrzi cely den pri izbovej teplote; viacero dni v chladnicke, ze ak ma dieta 4mesiace a prestane sa dojcit, netreba uz dietatu flasu a umele mlieko a staci tuha strava, atd. radsej citat relevantne pediatricke clanky ako mamilu a radit sa s pediatrom.
@matkahelka s tou chladnickou to sú celosvetove odporúčania, pri 4°C vraj az týždeň, ale teda neodsavam tak som neskúšala.
@moncicna treba si uvedomiť, že jedlo ide do žalúdka, potom do krvi a z tej sa tvorí mlieko. Určite alergeny sa dokážu preniesť, takže môžeš sledovať co robí a a co nerobí zle, ale cielene vopred sa obmedzovať nemusíš. Ono aj deti na UM sa občas zrazu vysypu, začnú len tak plakat a pod,
Vsetko s mierou, aj tekutiny aj jedlo... Dieta nema ako nafukovat z fazule, ktoru ty zjes, akurat jedine tak teba moze. Niektore deti su od mala citlivejsie na jedlo, ine menej. Kludne postupne skusaj a sleduj na babu. U nas našťastie nebol problem s nicim.
Tu je tiez zaujímavý článok
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=499...
@domak2 celosvetove odporucania? mozes mi prosim hodit link na take odporucanie? pretoze mne aj primarka neonatologie, aj pediatrie, aj pediatricka vraveli to, co je dostupne bezne na nete - pri izbovej teplote 4hod.v chladnicke 24hod.
@matkahelka https://www.nhs.uk/conditions/baby/breastfeedin...
Žijem v UK a toto som nasla a plus aj cdc, podľa mňa čím kratšie tým lepšie, ale asi to nebude zdravotne zavadne

@moncicna gratulujem!
Ja som vždy jedla všetko, na čo som mala chuť. A keď som mala pocit,že niečo malému škodí, obmedzila som to.
S kapustou opatrnejsie, strukovinami,...
Na pitie je najlepšia voda neperliva.
A, samozrejme, žiadny alkohol, cigarety.
Keď si s niečím nebudeš dať rady ohľadom dojčenia, navstiv stránku Mamila.sk, tam sa dozvies všetko.
Držím palce!