icon

Trhlina na bradavke po dojčení

larissa123
4. aug 2023

Dobrý deň prajem už vyše mesiac má trápi trhlina na bradavke po dojčení. Dcéra má 2 roky a stále ju kojim.. snažím sa jej nedávať mlieko cez deň len iba v noci .Cez deň sa mi to pekne zatiahne ale ako náhle jej dám mlieko trhlina sa naspet otvorí.. skúšala som všetko ale nič nepomáha začínam si mysieť že sa to nezahoji. Kojim v strašných bolestiach.. prosím kto ma niekto stým skúsenosť nech mi napíše do komentárov vďaka.

Strana
z2
livuska124
4. aug 2023

@anavixy ja som to mala 10 násobne horšie ako autorka a multimam náplaste boli spása. Ani mastička od gynekológa (či od koznej dr....už nepamätám) mi nezabrala....

anavixy
4. aug 2023

@livuska124 multi mam su skvele na normalne ragady, ja ich odporucam vzdy, ale toto mi pripada tak ze by si to zasluzilo ster… aspon z fotky

livuska124
4. aug 2023

@anavixy je to možné, možno aj mne by sa trafil dr.do liečby, keby mi niekto ten ster zobral ....ale to iba od stola hádali 🤦

larissa123
autor
4. aug 2023

@livuska124 chcem sa spýtať dala som si tie.naplaste ale nejako ma ti začalo ešte horšie páliť a začala som ti mat hneď červené ako to tebe prebiehalo?

larissa123
autor
4. aug 2023

@livuska124 mne zobrali ster a nemala som tam žiadnu infekciu a keď mi to niekedy hnisa no horor fakt 🤦‍♀️

livuska124
4. aug 2023

@larissa123 mňa to pálilo takú mikrosekundu a hneď na to neskutočný pocit úľavy

anavixy
4. aug 2023

@larissa123 ked tam nemas infekciu nemoze ti to hnisat.. takze ak ti to hnisa, musi tam byt infekcia.

larissa123
autor
4. aug 2023

@anavixy ja neviem lebo mne doktor povedal ze nemám infekciu no ja som už zúfalá fakt

miimss
4. aug 2023

@larissa123 po každom dojčení si poumyvaj bradavku s antibakteriálnym mydlom. Vždy ak budeš mať čas tak zalej vrecúško čaju s repikom lekárskym ale len aby bol mokrý... Trochu vychlad a priloz si to vrecúško na tú trhlinu aspoň na 20 min. Po zvyšok dňa natieraj s kokosovým olejom. A do podprsenky si nalep slipovu vložku s aniovym pásikom. Pôsobí antibakteriálne. Ak je to možné aspoň jeden deň z prsníka nedojci a mlieko si len osaj buď ručne ale o s odsávačku. Prajem skoré uzdravenie.

janage
4. aug 2023

@miimss len ak by to bola kvasinka, antibakteriálna liečba by to mohla ešte zhoršiť.

@larissa123 kedy brali ten ster? Ziadaj zopakovať, že sa to nelepší.

larissa123
autor
4. aug 2023

@janage určite skúsim ak sa to.nezlepsi ďakujem za radu

miimss
4. aug 2023

@janage ak by bola kvasinkova tak aj dieťa v ústach by malo už problém.

janage
4. aug 2023

@miimss nemusí nutne. Je to už 2rocne dieťa. Papa určite aj iné veci. Umývajú zúbky. Nie je to dojča.
Ja som brala lieky čo ako vedľajší účinok bola pleseň v puse. Dalo sa tomu vyhnúť ak po užití lieku, som si umyla zuby alebo vyplácaná ústa. Išlo o veľmi častý jav, upozornil má aj lekár. Nedostala som kvasinku, dodržiavala pokyny

janage
4. aug 2023

@larissa123 pokiaľ nie si alergik ten propolis je aj na niektoré druhy kvasiniek, baktérií.ale ak sa to nezlepší do 48h určite lekár.
Pripadne sa spýtaj v lekárni na unigel. Ja som mala po pôrode trhlinu na konečníku a to bola neskutočná úľava aj sa to oveľa lepšie hojilo. Nič nestipalo nedráždilo. Nič iné nepomohlo. Mala som capiky, je aj gél len neviem ci môže na bradavky.

tamitamitami
4. aug 2023

@larissa123 Ja keď som mala niaku ranku pri dojčení hneď som si dávala cicatridina sprej, super úľava hneď a aj dobre hojil. Vždy pred dojčením som si ale prsník umyla.

novapopradcanka
4. aug 2023

@larissa123-skuste na ragadu lanolin mast z lekarne,nemusi sa ani oplachovat,ale ja by som aj tak oplachla pred dojcenim. Skutocne je cas malu pomaly odstavit,ked Vam takto bradavku rozhryzla.Uz ma prsnik skutocne len na ukludnenie, mozno zaspavanie.Cim dalej to bude zlozitejsie s odstavovanim-tiez som kojila obe dcerky cez 2 roky.Dake mlieko zacne pit,nebojte sa,mozno z krasbej novej flasky so slamkou,noveho poharika ...Drzim palce.

larissa123
autor
4. aug 2023

@novapopradcanka ďakujem za radu tu masť som už skúsila a nepomohla 🙂🙂🙂🙂🙂

kika123kika
14. jan 2025

@larissa123 dobry den narazila som na tuto konverzaciu mam ten isty problem praskliny ako ste mali vy. Uz som skusila vsetko a nepomaha cez den nekojim ale v noci sa casto budi a musim aspon raz dat aj druhy cicik a to je teda zaberak tak to boli :/ u koznej som este nebola ale mozno skusim. Cez den sa to celkom fajn zceli a ked sa osprchujem alebo dam malemu cicik sa to roztvori. Pomohlo vam nieco? Dakujem

Strana
z2