Trojmesačný odmieta prsník
Žienky, mám taký problém s mojím malým... Má 3 mesiace, zatiaľ kojíme. Posledné dni však odmieta prsník. Potiahne a keď pocíti, že ide mlieko pustí, dá si palček do pusiny a je spokojný. Včera sa normálne ani nenapapal. Už mám strach. Mal aj úplne zelenú stolicu. Viete mi poradiť? Ďakujem
@marissenka toto som už aj ja skúšala, ale keď zacíti mlieko, vypluje...
@veriiii v tom clanku vysvetluju, ze je nezmysel to takto delit, lebo zlozenie mlieka sa neustale meni, aj pocas dna, noci, aj pocas samotneho jedneho kojenia a celkovo pocas celeho obdobia kojenia. Materske mlieko stale obsahuje konkretne zlozky, len ich mnozstvo sa stale meni a nezavisi to od toho, ci dieta prave zacalo pit, alebo pije dlhsie. Ake mlieko teda pije dieta, ked sa prisaje po 10tich minutach od posledneho kojenia? Predne, ci zadne? Teda co hovoria midwifes na toto? Slovenske laktacne poradkyne mlieko takto nerozdeluju a tiez odmietaju pojem "slabe mlieko". Co je to "imbalancia" predneho/zadneho?
@alikaa prepac, moja prva otazka-ty si odsavala mlieko?
imbalancia je nepomer predneho a zadneho..najvcastejsie sa tento termin vyskytuje, ked zena tvori prilis vela predneho mlieka...
Ja som svoje problemy riesla s anglickymi laktacnymi,ze mi to oni tak vysvetlili, mne to zapadalo ..neviem, ake mlieko dieta pije po 10 minutach od posledneho kojenia, to je taka otazka-predovstekym neviem ako dlho trvalo predchadzajuce kojenie..bolo mi povedane,ze alfaomega je spravne prilozenie-v tom sa snad zhodneme?, dieta sa to musi naucit..ked je dieta nespravne prilozene, namaha sa a tym, prijme len malo mlieka-bolo mi povedane, ze prijme s najvacsou pravdepodobnostou len predne mlieko-teda to prve..a ze to ho zasyti len na chvilu..a ze z toho sa nepribera...takze je dost mozne, ze tu je ciastocna odpoved k otazke -- 10 minut od posledneho kojenia..ale to zasa nie je univerzalne, deti mozu sat kratko pre smad , dlhsie pre hlad..bolo mi povedane, ze ak je dieta dobre prilozene, casom ziska tento spravny navyk sa samo prisat asat efektivne..a ze uz 3 tyzdnove babo ked sa spravne a dobre nakoji vie vydrzat 2-3 hodiny, ak teda pilo predchadzajuce krmenie na zahnanie hadu,nie smadu..to,ze sa odmieta pojem slabe mlieko, to viem..len mi sedi vysvetlenie predne zadne mlieko na to co mamicky nazyvaju slabe mlieko..ja som dlhu dobu odsavala mlieko,neviem ci si odsavala aj ty-ale jasne som videla, ze tieklo najprv vodove mlieko -to tieklo iba kratko, a malo a potom biele..na toto mi odpovedala laktacna,ze to vodove je to foremilk..a mliecne hindmilk..
@veriiii a tie anglicke laktacne aj mamickam vysvetluju, ze babatko sa na prsnik nemusi chciet prisat len preto ze je hladne alebo smadne? A tym padom nejde o to, ze ma babatko vydrzat nakojene aj 3 hodiny, ale sa ma dojcit na poziadanie, cize ak napr. idu zubky alebo je chore, alebo sa neciti vo svojej kozi, alebo sa udrie, tak kludne aj kazdych 10 minut. Ano, odsavala som si uz vela krat mlieko, nikdy som nevidela taky rozdiel ako opisujes ty. Odsavam starsiemu synovi od narodenia druheho dietata kazdy den pre posilnenie imunity, cize uz pomaly 15 mesiacov niekolko krat denne (potom to nazbierane vypije ako vecerne mliecko pred spanim).
A teda podla tych anglickych laktacnych poradkyn, ako dlho tecie to predne mlieko? Lebo napr. moja mala od narodenia pije maximalne 5 minut, prve mesiace priberala nadstandardne. Ale prve tyzdne sa kojila aj kazdych 20-30 minut, neskor cca kazdu hodinu 3-5 minut. Takze podla tych anglickych laktacnych poradkyn ako dlho pila moja mala predne mlieko a ako dlho pila zadne mlieko, ked do cca 6-7 mesiacov priberala nadstandardne?

@eva1122 moja toto tiez robila v asi v rovnakom veku...na chvilku sa prisala a potom nechcela...ked som jej dala dudel tak ten cumlala...bol to boj,ale nedala som sa ...zakazdym,ked pustila prso som jej strcila dudel,a ked zacala sat tak vymenila za prso...nevzdavaj to... 😉