Uschovanie colostra pred pôrodom: Tipy a rady
Ahojte, laktačná mi poradila začať stimulovať prsníky už pred pôrodom, buď ručne, masáž alebo klasický s odsavackou. Ak by vyšlo pár kvapiek colostra odobrať ich a dať do chladničky a a následne do mrazničky. Mám 4 dní pred pôrodom. Dnes som skúsila prvý krát a pár kvapiek vyšlo, tak som hneď nabehla do lekárne a pýtala si skúmavku na colostrum. Dali mi klasickú skúmavku (plastovu) čo je aj na moc, to je v pohode?? Alebo čo si mám kúpiť? Resp ako to uschovať, koľko v chladničke a kedy dať do mrazničky? Za každú radu ďakujem ❤️🍀
Toto je šialenstvo. Prosím tá, ty si narazila na nejakú fanaticku a nie poradkyňu
Najlepsie do tzv. inzuliniek, to su tenucke striekacky s akymi sa aplikuje inzulin. ALE zber kolostra pred porodom je fajn ked mas planovanu sekciu, ked mas gdm a dieta bude potrebovat extra energiu, ale nie ak na to nie je realny dovod. Ak mas fyziologicke tehotenstvo a neocakavas odlucenie od babatka, tak sa absolutne netrap vytlacanim ci nebodaj odsavanim kolostra (to naozaj staci len vytlacat rucne) a radsej sa snaz mat dieta co najskor pri sebe, a snaz sa aby si ho dokazala spravne prilozit a potom prikladat, prikladat… a teda mm v chladnicke 24h, potom do mraznicky. A teda keby predsa, tak toho kolostra staci par ml, tam nejde ani tak o mnozstvo (cerstvo narodene dieta by malo dostat tak 5ml) ale o to co kolostrum obsahuje, hoci aj v malych davkach. A idealne vysate z prsnika 😊 a este tip na zaver, najdi si po porode radsej laktacnu konzultantku (nie poradkynu) z institutu pre podporu dojcenia, usetris si kopec nezmyslov… 🍀
mozem sa spytat a na co to robis? ja som teda mala viac deti ale nikdy som takto nechaosila. odstrekovat si mlieko pred porodom 😲 to je riadny zahul...
Ja som zbierala colostrum do striekacky, 2 ml a hned xmrazila.
Mala som gestacnu cukrovku a tam je to odporucam, lebo novorodenec moze, syn Mal, mat po pohode hypoglycemia. Riesit sa to prave tym kolostrom. Vzdy lepsie, ako sladka voda.
A to načo? Mne vyslovene moja gyn na poradni povedala, že v žiadnom prípade neodstriekavať. Ak aj bude tiecť, dať prsnú vložku, ale nijako tomu "nepomáhať".
@oslo1 áno presne kvôli tomuto to rádia laktačne, ďakujem za normálnu odpoveď. Dávala si prosím teda do mrazničky a potom rozmrazila a dala malému už v pôrodnici??
@anavixy ďakujem za normálnu odpoveď ❤️
Ano, manzel priniesil, mala som to normalne oznacene a odlozene v mraznicke.
@oslo1 Ešte raz ďakujem za odpoveď a radu ❤️🍀

Uprimne, ja celkom nerozumiem týmto poradkyňam. Véd rozmýšľaj sedliackym rozumom. To chceš koľko kvapiek zakaždým mrazit? 10?