icon

Uschovanie colostra pred pôrodom: Tipy a rady

3. apr 2024

Ahojte, laktačná mi poradila začať stimulovať prsníky už pred pôrodom, buď ručne, masáž alebo klasický s odsavackou. Ak by vyšlo pár kvapiek colostra odobrať ich a dať do chladničky a a následne do mrazničky. Mám 4 dní pred pôrodom. Dnes som skúsila prvý krát a pár kvapiek vyšlo, tak som hneď nabehla do lekárne a pýtala si skúmavku na colostrum. Dali mi klasickú skúmavku (plastovu) čo je aj na moc, to je v pohode?? Alebo čo si mám kúpiť? Resp ako to uschovať, koľko v chladničke a kedy dať do mrazničky? Za každú radu ďakujem ❤️🍀

hipuska
3. apr 2024

Uprimne, ja celkom nerozumiem týmto poradkyňam. Véd rozmýšľaj sedliackym rozumom. To chceš koľko kvapiek zakaždým mrazit? 10?

pribinak
3. apr 2024

Toto je šialenstvo. Prosím tá, ty si narazila na nejakú fanaticku a nie poradkyňu

anavixy
3. apr 2024

Najlepsie do tzv. inzuliniek, to su tenucke striekacky s akymi sa aplikuje inzulin. ALE zber kolostra pred porodom je fajn ked mas planovanu sekciu, ked mas gdm a dieta bude potrebovat extra energiu, ale nie ak na to nie je realny dovod. Ak mas fyziologicke tehotenstvo a neocakavas odlucenie od babatka, tak sa absolutne netrap vytlacanim ci nebodaj odsavanim kolostra (to naozaj staci len vytlacat rucne) a radsej sa snaz mat dieta co najskor pri sebe, a snaz sa aby si ho dokazala spravne prilozit a potom prikladat, prikladat… a teda mm v chladnicke 24h, potom do mraznicky. A teda keby predsa, tak toho kolostra staci par ml, tam nejde ani tak o mnozstvo (cerstvo narodene dieta by malo dostat tak 5ml) ale o to co kolostrum obsahuje, hoci aj v malych davkach. A idealne vysate z prsnika 😊 a este tip na zaver, najdi si po porode radsej laktacnu konzultantku (nie poradkynu) z institutu pre podporu dojcenia, usetris si kopec nezmyslov… 🍀

kacena4
3. apr 2024

mozem sa spytat a na co to robis? ja som teda mala viac deti ale nikdy som takto nechaosila. odstrekovat si mlieko pred porodom 😲 to je riadny zahul...

oslo1
3. apr 2024

Ja som zbierala colostrum do striekacky, 2 ml a hned xmrazila.
Mala som gestacnu cukrovku a tam je to odporucam, lebo novorodenec moze, syn Mal, mat po pohode hypoglycemia. Riesit sa to prave tym kolostrom. Vzdy lepsie, ako sladka voda.

mima1608
3. apr 2024

A to načo? Mne vyslovene moja gyn na poradni povedala, že v žiadnom prípade neodstriekavať. Ak aj bude tiecť, dať prsnú vložku, ale nijako tomu "nepomáhať".

autor
3. apr 2024

@oslo1 áno presne kvôli tomuto to rádia laktačne, ďakujem za normálnu odpoveď. Dávala si prosím teda do mrazničky a potom rozmrazila a dala malému už v pôrodnici??

autor
3. apr 2024

@anavixy ďakujem za normálnu odpoveď ❤️

oslo1
3. apr 2024

Ano, manzel priniesil, mala som to normalne oznacene a odlozene v mraznicke.

autor
3. apr 2024

@oslo1 Ešte raz ďakujem za odpoveď a radu ❤️🍀