Večerné kojenie 15 mesačného

marika2211
22. feb 2021

Ahojte, potrebujem od vás radu. Maleho pomaly odstavujem (má rok aj 3m) od kojenia prestali sme cez deň, len vecer ho uspavam na prsníku. Chcem sa opýtať či je to správne a či sa postupne odnauči sám, alebo mám pritvrdiť a skončiť aj s večerným kojenim. Plus keď ho uspavam na obed bez prsníka je to masaker, bez plaču to nejde.

pribinak
22. feb 2021

@marika2211 kľudne si to uspávanie na prsníku nechaj. Je to ok. Ešte je maličký

marika2211
autor
22. feb 2021

@pribinak Len vecer často ešte pýta, je to pre mna unavujuce. Myslite ak postupne stratím mlieko, tak prestane si prsník vyžadovať sám?

makakova
22. feb 2021

@marika2211 dokym budes kojit mlieko nestratis. Ked sa ti uz nechce kojit tak to nerob. Bude chudák sice plakat ale zvykne si.. Podla mna je malý ešte, potiahla by som ešte .. najma ak mu idú zúbky kojenie je najlepší liek na upokojenie. Ale určite mlieko nestratís.ja som kojila do 2 rokov a este dlho po. Som mlieko mala... 🙃

makakova
22. feb 2021

A teda moja rada ešte.. malú som tiež kojila uz len na spanie a v noci... Potom som pomalý začala dávať v noci fľašku s vodou, namiesto kojenia.ked si zvykla kojila som iba na dobru noc.. a jedneho dna som skúsila dať fľašu s vodou aj pred uložením do postieľky a úplne v pohode to vzala. Odvtedy nekojim. Ale mala som v plane vydržať do 2 rokov ked som ak videla ze uz menej vypije ze uz len tak fakt zo zvyku. Tak som usúdila ze už netreba...

pribinak
22. feb 2021

@marika2211 nemyslím si, že stratíš mlieko ak vynechas denne dojčenie. Ja nepoznám tvojho chlapčeka, ale byt na tvojim mieste si to večerné aj nočné dojčenie nechám.

titla
22. feb 2021

@marika2211 Podla mna mlieko nestratis, skor sa znizi produkcia, kedze bude mensi dopyt. Ked to u vas funguje, ze mliecko je uz len na uspavanie a pre Teba to nie je zataz, tak neodstavuj uplne.
U nas ciastocne osdtavenie nefungovalo, ja som malemu nedala prso zo dna na den v 13m. Ale on mal zo mna celonocny bufet, inak ako s prsom v puse nespal, to som uz nedavala. Cez den mal mliecko len na uspavanie, uz asi 3 mesiace, ale praveze zacinal pytat aj cez den. Uz pekne papal normalnu stravu, takze som sa rozhodla skoncit. Prve noci bol masaker, po tyzdni mi prespal celu noc. Aj uspavanie bolo spociatku narocne, ale teraz (ma 19m) si k nemu len lahnem do postele a cca po 30min uz spi.

marika2211
autor
22. feb 2021

@makakova ahoj, rozmýšľam aj ja s tou fľašou, len sa bojím l, že sa mi naučí ju pýtať aj v noci. Akú fľašu ste jej dávali s cumlom alebo sosacikom?

marika2211
autor
22. feb 2021

@titla môžem vedieť ako ste ho uspavala? Lebo ja som zúfalá nič nechce, ani na rukách ani nič bráni sa riadne a plače až moc.

makakova
22. feb 2021

@marika2211 no to je fakt ze moja mala si aj v noci vypýta,ale ako kedy, niekedy len raz a inokedy vôbec celú noc. Asi to je individuálne, alebo das flasku ku nemu a napije sa kedy chce. So sosacikom ,malej som nikdy cumlove nedávala 🙂

selest
22. feb 2021

Ja som takto uspavala, nieco po 1 roku bol uz len na vecernom kojeni. Presne v roku a pol sa sam odstavil a zo dna na den nechcel. Ja by som pockala..

alexka89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexka89
22. feb 2021

no neni to skoro ....zacni uz teraz ked si to dieta este nevie zapametat udalosti....ja som mala s tym problem uz ma to vytacalo mal po 2 roku a furt chcel cickat ...potom to nejako obmedzil a ja som sa mu zacala vyhybat tak ze ho aj muz isiel vecer uspat nebola som pri nich tak sa odnaucil ...mal asi o rok viac ako vas ked prestal a bol to uz masaker😨

titla
22. feb 2021

@marika2211 Lahla som si s nim do postele a spociatku to teda boli boje. Uspavanie trvalo tak 1,5 hodiny. Utekal mi z postele, salil sa tam, zlostil..
Ale snazila som sa zostat kludna, niekedy som mu.spievala, recitovala, tvarila sa, ze spim, rozne. Trvalo to asi 3 mesiace, kym sme sa dostali do stadia, ze si spolu lahneme do postele, maly sa prituli, zmoli mi ucho a zaspi. Dnes na obed zaspal do 5 min, vecer som ho uspavala 45 min...

marika2211
autor
23. feb 2021

@selest a ak môžem vedieť ako ste dieťa uspavala cez deň? Už týždeň ho uspavam na rukách a nic iné nezaberá a to z veľkým protestom a revom, že nechce spat.

selest
23. feb 2021

@marika2211 mne uz cez den velmi nespal prave preto ze som ho kolkokrat s revom uspavala 2 hodiny poobede a potom dalsie 3 hodiny sme s muzom uspavali vecer..a potom sme zistili ze pol dna len uspavame. Prestal spat poobede iba ked ozaj chcel. Lahla som si on behal okolo mna a ak si ku mne nelahol a nezaspal do 20 minut tak nespal poobede. Pustala som take zvonkohry to ho unavilo niekedy.
Ale spal aj tak tak raz tyzdenne poobede. Teraz uz mi poobede nespava vobec. Ma 2.5 roka. Ale zas lepsie zaspi vecer a spi celu noc. Uspavanie vecer je tiez na nervy lebo na rukach by aj zaspal ale nik ho uz nevladze nosit a inak skace a beha a reve kym zaspi. Kebyze chce tak ho radsej kojim aj do 5 rokov len nech zaspi vecer ako predtym na prse😂

marika2211
autor
23. feb 2021

@makakova a flašku s vodou Vám zo začiatku odmietala ? Lebo ponúkam mu flašku a nič nechce len nervy a plač.

makakova
23. feb 2021

@marika2211 nie fľašku s vodou mavala pocas dňa keďže cez den uz som nekojila. A vôbec neodmietla ju, moja mala je ale trošku závislak na vode, aj k jedlu pyta vodu furt 😀 mozno naozaj počkajte, každé dieťatko je iné, mozno nieje pripravený. Ja chápem ak vas to nebavi a ste unavená, veľa krát som bola aj ja ale počkala som na ti chvíľu kedy som videla ze je pripravena. Keby mi plače a dožaduje sa mlieka,este by som pokračovala. Skúste mu ponúknuť fľašku a ak by plakal by som povedala ze ,,najskôr dáme vodu a potom mlieko,,.. aby si nejak zvykol na vodu a zase vedel ze o mlieko neprichádza. A tak postupne az nakoniec by som mu ponúkla iba vodu a dala spať. Neviem poradiť inak 🙄

marika2211
autor
23. feb 2021

@makakova ďakujem veľmi pekne za každú radu 🙏🏼