icon

Vnúča nie je kojené

16. jan 2022

Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?

oli18
17. jan 2022

Ty sa toto pýtaš? Veď hneď prvá diskutujúca, ktorá už svoj príspevok zmazala, ťa pomenovala p... a ďalších 120 s ňou súhlasilo, lebo jej dali palec hore.

autor
17. jan 2022

@h2 a nie? Nevedela som si spomenúť resp nájsť správne slovo, tak sa hlboko ospravedlňujem, že matky radšej dajú fľašku akoby sa mali snažiť. Ine je keď žena nemôže kojit zo zdravotných dôvodov

marisoul
17. jan 2022

Aj keby tak čo? Prvoradá je láskyplná starostlivosť rodičov, nie to, ake mlieko dieťa pije.

h2
17. jan 2022

A odkiaľ vieš, že Tvoja dcéra nemôže zo zdravotných dôvodov? Som hlboko presvedčená, že absolútna väčšina žien chce dojčiť. Považujú za svoje osobné zlyhanie, keď to nedokážu. Mnohé sa snažia maximálne. Snažia sa až za hranicu vlastných možností. Vieš si vôbec predstaviť, ako sa takéto ženy cítia, ako sa MY cítime, keď čítame, čo tu Ty a Tebe podobné píšu?! Vieš čo, ja som za normálnych okolností pohoďáčka, srandistka, snažím sa vo všetkom vidieť to dobré. Vieš, ako sa pri tejto téme cítim? Som vytočená dobiela a mám chuť niečo rozbiť. Úplne vážne! Pre tú do neba volajúcu nespravodlivosť! 😠😡👿

lubkavargova1
17. jan 2022

Citam to tu...a nie, ze chudak dcera..ja normalne lutujem zata...ten sa ma..

marisoul
17. jan 2022

Este jedna vec. Áno, všetky matky čo nedojcia svoje deti su zle a otrasne matky, lemry lenive. Fuj. (Hruby sarkazmus)
Citite sa teraz lepšie? Stupla tymto vasa hodnota, keď ste tie ostatné zhodili a odsúdili?
To ako pristupujete k týmto ženám a hlavne dcere viac hovorí o vás ako o nich.

oli18
17. jan 2022

@h2 nebudem sa vyjadrovať k autorke, zrejme nevie, ako to na MK chodí. A dám je tu ako šafranu. Nielenže dámy sa takto nevyjadrujú, ale ani ženy, ani matky. Je to veľký primitivizmus, že pod rúškom anonymity sa tu používajú vulgarizmy jedná voči druhej. Nemám slov. Suterén.

eva112014
17. jan 2022

Pani Autorka, vy ste chceli dcére ukázať príspevky z MK, ako ženy koja svoje deti? Inak si neviem predstaviť, že prečo zakladáte tu tému:” vnúča nie je kojené!” Nie je kojené, ale je zdravé ako aj Vaša dcéra. Dokonca, môžete aj vy bábätko nakŕmiť z fľašky. Prístup dcéry nezmeníte a je to zbytočné na vyvolávanie konfliktov medzi Vami.

Riešite aj výboj kĺbikov u vnúčatka? Ortopedické nohavičky tiež? To je rovnako dôležité.

h2
17. jan 2022

@oli18 Ja na príspevky s vulgarizmami nereagujem, dokonca ich občas nahlásim, aby ich admini zmazali. Ja nemôžem za to, že niekto autorke napísal niečo vulgárne. Tak nehádžme všetky, ktoré s ňou bytostne nesúhlasia do jedného vreca s tými, ktoré na jej adresu použili vulgarizmy.

kittykat22
17. jan 2022

Ziadne medzi Vami neexistuje, co sa tyka kojenia. Kojenie je vyhradne medzi dietatom a matkou a vy ste v tomto rozhodnuti tretie koleso u voza. Ste babicka a rozhodnutie kojit/nekojit ide mimo vas. A ako pisete, ze nemate ine problemy - to dcera vzdy skace ako tlieskate? Pretoze vy ste zjavne protivna sebestredna megera ktora rozkazuje a terorizuje pokial nie je po jej. Viz tato tema. Vas mat v rodine, no potes koste.

viestta
Odpoveď bola odstránená
heymissg
17. jan 2022

Moje deti som kojila 2,5 mesiaca, potom nešlo. Deti sú v pohode. Váš prístup je pre dcéru zranujúci. Takto si koledujete o zlý vzťah s dcérou a s vnúčaťom. Jej dieťa, jej život

ailiba
17. jan 2022

Bez urážky, ale nie je pohodlnejšie strčiť prso do pusy, ako vstať, ísť zohriať vodu a zarobiť mliečko? Kdekoľvek ideš, musíš myslieť na to, či nás sterilizované fľaše, mlieko... Atď. Určite nikto nekojil kvôli lenivosti. Ale nakoniec je to jedno... Každý má právo na vlastné rozhodnutie (aj keď bohužiaľ vzdy to nie je len o osobnom rozhodnutí).

viestta
Odpoveď bola odstránená
lenkavalova
17. jan 2022

@rmm normálne ma zaujima prečo tvoj muž nikdy nenakluse pre UM? Aj keby dieťa bolo hladné?

h2
17. jan 2022

@viestta Hovoríš mi z duše! 👍

viestta
Odpoveď bola odstránená
ailiba
17. jan 2022

@viestta ale ja nechápem, čo sa stále rieši. Nechcem, nekojim. Chcem a ide to, kojím. Chcem a nejde to, nekojim... Hotovo, načo sa traumatizovat... A co ešte horšie, traumatizovat druhých? . Véd to nie je koniec sveta.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ailiba
17. jan 2022

@viestta to by bolo super, keby to takto dopadlo👍

petulda333
17. jan 2022

Lenive? Syn bol na um a dceru som konila. Nemyslim,ze zeny kt davaju um su lenive. Vzdy je pohodlnejsie vytiahnut prso a dat dieta,nez vstat z postele a ist robit mlieko. Xy krat som sa pritom prebrala a nemohla uz zaspat

viestta
Odpoveď bola odstránená
26sara
17. jan 2022

Radím vám nechajte rozhodnutie na svojej dcére. Ja som sa tak trápila s kojenim, pretože som strašne chcela lebo spoločnosť to očakávala , lebo matka ktorá nekoji je zlá matka. Laktačná Non stop, vazenie plienok, nonstop prikladanie, odsávanie, jedenie a pitie všetkého možného na tvorbu mlieka, boj o každu kvapku mlieka.
Stres a vysilenie tela si po pol roku vybralo svoju daň, v podobe zdravotných problémov o ktorých radšej pomlcim. Spokojne nebolo ani dieťa ani ja....a nie je to pravda že každá žena môže a dokáže kojit.
Takže keď jej to nejde je úplne super že to nesili a dá umelé mliečko ....a vy ju máte v tom podporiť pokiaľ je to o tom že to proste nejde. ..

eva112014
17. jan 2022

@viestta Tak od tohto sa práveže bojím. Autorkina dcéra bude kritizovaná, lebo nekojila. A to bude do budúcna psycho pre tú dcéru.
I keď zmenu vidím na tej 10 strane už, kde píše, že iné je, keď žena nemôže kojiť zo zdravotných dôvodov.
Čiže autorka akceptuje UŽ aj zdravotné dôvody.
Ešte 10 strán treba popísať. 😅

eva112014
17. jan 2022

@viestta Ono sa to začína kojením, potom prečo ešte nesedí, nechodí, nerozpráva. Nevenuješ sa mu, lebo ty si už vtedy a vtedy vedela to a hento …. A prídu poučné články 🤨

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
17. jan 2022

290 komentárov o tom, ako je vaša dcéra lenivá hnusná, zlá krkavčia mater, lebo nedojči🤦🏼‍♀️🤷‍♀️. Ježišu Kriste, ďakujem za moju matku /svokru, že toto nechali čisto na mne.
@autorka to, že vy ste si idealizovali, že materstvo je dokonalé len vtedy, keď žena dojčí je váš problém. Vaša dcéra sa rozhodla (ani má na to dovody, aj kedpre vás su nezmyselnea je lenivá) a s tým nič nenarobite. Smutné, že ste schopná povedať vlastnej dcére, že najlepšie čo môže dieťatku dať je MM. Dnešné UM mlieka sú už tak navrhnuté, aby dokázali nahradiť MM, inak by všetky deti, ktoré ho dostávajú boli malnutrične 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️. NAJLEPŠIE, čo môže matka dieťaťu dať je láska, domov pocit bezpečia, vzdelanie, úcta a REŠPEKT [ten vám asi chýba, keďže vás irituje nedojčiaca dcéra]. Nechajte ju byť matkou, takou akou chce byť ona, myslím že najlepšie vie čo treba.
A mňa vždy prekvapí, aké dokážu byť ženy voči iným ženám tvrdé, keď sa jedno dojčenie 🙁. Neskutočne smutné, že na seba útočite len preto, že žena nedojčila (je úplne jedno prečo , či nemohla alebo sama od seba nechcela).

bubik6x
17. jan 2022

@marisoul hanbíme sa za seba.....

bubik6x
17. jan 2022

@viestta ona čaká že jej na to prikývneme áno máš pravdu a ona si dupne a musí to tak byť, presne ako moja svokra, stredobod pozornosti, čo ja som všetko zvládala, vy ste všetci lenivý, ja každý deň upratujem, áno dráha pani svokra za sebou tých 20m2 to je 15 minut kde vám tam nikto popri Tom nebehá ani neplače je veľa takýchto typov ľudí na svete čo druhým len znepríjemňujú život a deptaju ich ale na seba sa pozrieť aký je ten človek zakomplexovaný a nevidí nič iné len svoju pravdu tak to už nie