icon

Vnúča nie je kojené

16. jan 2022

Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?

lenkavalova
17. jan 2022

@viestta našla som si teraz nejaké diskusie o mamile. To oni vážne radia vyhodiť muža z postele?🤣

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

Nekoji, stale nekoji ... co je s nou? 😝

viestta
Odpoveď bola odstránená
lenkavalova
17. jan 2022

@viestta 🤣🤣🤣 presne tak. Muža zo spálne preč. Šak načo. Ani druhé dieťa ti netreba. Hlavne že budeš mať v posteli do 18 dieťa a dávať mu cicku 🤣

lenkavalova
17. jan 2022

@viestta fakt sekta.
Vďakabohu za moju mamu a svokru ktoré na mna nikdy netlačili. Aj keď syna som kojila iba 2mesiace a dcéru 10. A vďakabohu za laktacnu v nemocnici v Michalovciach. Skvelá empatická zena 👍

sima1415
17. jan 2022

Ja stále nechápem tomu prečo je to najlepšie... Dcéra bola kojená 5 týždňov aj s UM a za tri roky bola dvakrát chorá čo potrebovala lieku , malý má 4 mesiace je plne kojený a už 3x mal lieky a raz sme boli v nemocnici tak mi potom vysvetlite čo je na tom také zázračne že si chcete zničiť vzťah s dcérou. Mne matka tiež dávala takéto "rady" a dopadlo to tak že vnučku videla pred rokom a vnuka nikdy a to býva 20minut od nás ;) zamyslite sa či vám to za to stojí

viestta
Odpoveď bola odstránená
ailiba
17. jan 2022

@viestta 😅 to snáď nie... Mam viac kamarátok co jedno dieťa dojcili a druhe nie a všetky mi svorne povedali, že v konečnom dôsledku nevidia rozdiel v zdravotnom stave. Každý máme istú predispoziciu a konstituciu... Aj matka aj dieťa. Kamoška chcela veľmi dojčiť, lebo ma manžel silnú alergiu... Paradoxne syn, ktorého dojcila ma tie isté problémy a dcéra, ktorú nedojcila je zdravá, ako repa... Nuž, život je nevyspytateľný. Hlavná je pohoda, kľud a treba si užiť to, čo máme (ak je to pre ženu dojčenie, tak smelo do toho).

h2
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl 😂😂😂 ...je mi biééédne!

viestta
Odpoveď bola odstránená
ailiba
17. jan 2022

@viestta úplne súhlasím... A to isté platí aj o matke.

autor
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl skôr čo s vami 🤭🤭💔

bubik6x
17. jan 2022

@a nezamysleli ste sa čo s vami?

bubik6x
17. jan 2022

Fakt nechcem rýpať ale že po toľkých odpovediach ste si to ešte neuvedomila 🤦

0silvia0
17. jan 2022

tu si niekto robi prdel, ze vobec na to reagujete🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
17. jan 2022

@autorka Napadlo ti niekedy, že zo strany tvojej dcéry to nie je lenivosť, ale súcit s vlastným dieťatkom? Že jednoducho nezvláda tú predstavu, že by jej bábätko malo byť hladné, len preto, že sa jej laktácia nespustila v dostatočnom množstve? Nesplnila tvoje očakávanie, tak jej treba dať nálepku lenivá matka? Máš ju rada bezpodmienečne, alebo len za odmenu, keď robí to, čo ty chceš?

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

Mila babicka, so mnou je vsetko v najlepsom poriadku, ja som kojila dlhsie ako vy, ale nastastie mi nepreplo ako niektorym kojofilkam🙂

zuzuliatko18
17. jan 2022

Myslim, ze kazda zena, ktora robila, co vladala, aby rozbehla dojcenie, taketo temy berie s velkym smutkom. Musis dojcit, je to to najlepsie. A kolko je ten idealny cas skusat vsetky finty? Ja mam doma predcasniatko, ako cerstvy novorodenec bol tak vycerpany z pitia z flasky, z ktorej mu mlieko tieklo bez prace,ze uz vnemocnici som mala zakazane kojit. Odsavala som.kolko islo, ale mlieka bolo stale menej, brala som vsetky doplnky, co mi kto poradil, skusala co SA dalo. Ale ked som prestala stresovat s kojenim, maly pil ako divy a zacal riadne priberat a dobiehat, co v brusku nestihol. Takze hoci som smutna, ze sa mi kojit nepodarilo, som stastna, ze.mam spokojne a zdrave dietatko. A velke stastie, ze mama aj svokra ma povzbudzovali a nemali zbytocne poznamky na Tuto citlivu temu. To je podla mna to najviac, co blizki mohli pre ma urobit.

nikdenikto
17. jan 2022

Dúfam, že Vaša dcéra narazí na toto fórum, spojí si to s Vašou osobou a poriadne Vás vysmeje lebo ste tu veľmi nepochodila a názory na tému vidíte sama. Chceli ste tu dcéru vykresliť akk lenivku a podobne ale zo seba ste urobili p....ako to bolo spomenuté 😂

autor
18. jan 2022

@nikdenikto nespravila som zo seba pi.u pretože tu sa jasnw ukázalo aké sú dnešné mamičky lenivé 🤢

ollynka
18. jan 2022

mám pocit, že si tu niekto robí reklamu na svoj kšeftík a navádza na uvedenú stránku,....babička by po 11-tich stranách asi už pochopila.

klip0
18. jan 2022

Keď si myslíš že ľahšie je trepnut fľašu tak fakt nevies co vravíš. Kým sa nám darilo kojit, bolo oveľa jednoduchšie vyhrnúť tričko a dať prsník ako teraz niekoľko krát za noc vstať, spraviť mlieko, nakŕmiť, dať odgrgnut, uspať, ísť vysterilizovat fľašu a na chvíľu si ľahnúť a o chvíľu znova toto celé. Ani nevieš ako rada by som kojila a nedá sa. A keď by mi niekto stále posielal články ako je kojenie najlepšie tak neviem...
A fakt pozor na to, že jej môžeš týmto veľmi ublížiť. To ti nevadí ?

nykkushka
18. jan 2022

@autorka prepac, ja nezvyknem urážať starších ľudí, mam voči ním rešpekt, pretože už majú čo to odžite, ale ty si neskutočne hlúpa žena,netolerantna. A vďaka takýmto ako si ty a tebe podobné sú dnešné ženy nie LENIVÉ ale deprimovane z toho, keď nedojčia a majú nábeh na poporodnu depresiu (ta za tvojej éry bola tiež len sa o nej nehovorilo, poprípade sa to bralo ako normálne).
Neskutočne ma vedia nasrať takéto individuá, nie aby si sa tešila z dcéry, vnúčaťa, ty budeš zo seba robit 🐄
Veď zavolaj laktacnu z tej slávnej mamily k vám a uvidíš aké odborníčky sú to, ak ani toto tebou nepohne, tak si bezcitna a byť tvojou dcérou, ukončím všetky kontakty s tebou

althinka
18. jan 2022

Ja len dúfam, že je toto "nuda a krátenie si chvíle" ... lebo mať takú obmedzenú a hlúpu mamu, asi s ňou fakt preruším kontakty. Jednou vecou je snaha pomôcť, podeliť sa o skúsenosti a chápem aj iný generačný pohľad ... ale napriek snahe ostať zdvorilá, len konštatujem, že tak obmedzený, arogantný a egocentrický prístup som už dávno nevidela. Aj mne vie mamka "hučať" nezmyselné rady, ale chápe, že sa rozhodnem sama a sú veci, kde zasahovať nemôže. Nazývať bolesť a neúspešný boj lenivosťou je tak ďaleko cez hranicu ľudskosti a slušnosti, až sa čudujem, že takých ľudí ráno neovracia zrkadlo, keď doň pozrú. Matky roka ... a ak to zakladateľka myslí vážne .. dúfam, že ak raz bude napr nevládna (aj keď prajem veľa zdravia) ... nebude po nej jej dcéra hulákať, že je len lenivá, tak nech si leží vo vlastných hovnách .. pozor na to, ako myslíme a správame sa ... často sa nám naše postoje a správanie vrátia v dvojnásobnej miere späť ..

janezz
18. jan 2022

@klip0 úplne to isté u nás. Papá každé 2 hodiny, ak si niekto myslí, že by nebolo pre mňa jednoduchšie vytiahnuť cicka nech si potiahne koľko chce, ale vstať ohriať vodu a namiešať mlieko, tak nevie o čom to je.

janezz
18. jan 2022

Obidve moje deti vyrástli na UM. Nemôžem kojiť zo zdravotných dôvodov. Koľko som sa naplakala a trápila kvôli tomu, to nevie nikto ani môj muž. A keby prišla moja mama a toto začne, tak sme spolu skončili. Svokra mala pokusy o podobné témy, ale našťastie môj muž ju stopol hneď na začiatku. Lebo keď sa chce, tak sa dá. Jasné 🤦‍♀️

marisoul
18. jan 2022

Čo na toto povedať. Ja normálne pozerám. A prestavam sa čudovať mladším generáciám, že nemajú rešpekt k starším a pomaly k ničomu, lebo ako tak vidím, nemal ich to kto naučiť.

mamelka
18. jan 2022

Pane bože 😂 ako fakt? Moja mama nás nekojila a určite jej tiež nebudem teraz posielať články,ze aké bolo potrebné nas kojit. Ja kojim a budem sa snažiť co najdlhšie. Nie každá sme na kojenie ale to nikoho nerobí zlou matkou🤦‍♀️ ty si si svoju povinnosť výchovy splnila a nechaj svoju dcéru vychovávať svoje dieťa. Toto by mi inak liezlo na nervy a to je jedno ci by to bola mama ci svokra. Keď vidíš,že dcéra nema cestu k tomu aby kojila tak ju nechaj tak, je to jej dieťa, tebe porodila vnučku a nie ďalšie dieťa 😉😉 takto dcéru len stratíš. Podľa mňa chyba aj z tvojej strany respektovanie