icon

Vnúča nie je kojené

16. jan 2022

Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?

Strana
z14
viestta
Odpoveď bola odstránená
marisoul
19. jan 2022

Ako nehnevajte sa na mňa, jediná, ktorá tu nič nepochopila ste vy. A nie preto, že by vám to nedochádzalo, ale preto, že jednoducho nechcete. Vy úžasná, do 3,5 roka dojčiaca matka, ktorá si so svojím dieťaťom vytvorila vďaka všemohúcemu prsniku a mlieku také puto, že na to svoje dieťa a jeho potreby zvysoka seriete. Gratulujem. Hlavne, že bolo dojčené. Gratulujem znova.

autor
19. jan 2022

@viestta nechapem ako si niekto môže myslieť že by som kojila vnúča. Nie taka nie som. Ale jasné treba do extrému všetko. Lebo vy neznesiete iný názor

viestta
Odpoveď bola odstránená
bubik6x
19. jan 2022

@viestta ak pozerám na to čo tu ona nacvičuje a je tu okolo 400 príspevkov, ktoré sa nezhodujú s tým čo chce počuť a celý čas vidí len to jedno svoje a nepustí sa toho tak si myslím že aj je 🤦 jednoducho si myslím že u nej doma je to tak že ona je sekera, všetci pod brutálnou papučou a neznesie prehru v akejkoľvek podobe, len mi je ľúto tej jej dcéry, ak by niekto takto do mňa hucal celý čas tak ho vo dverách otočím aj s 1.majom

viestta
Odpoveď bola odstránená
bubik6x
19. jan 2022

A ty áno? Nezdá sa mi a mimochodom ak si taka múdra a vieš čo všetko je najlepšie mala by si vedieť zakl. o dojčení a mater. mlieku, pretože každá žena ktorá dojčí, ak dieťa prikladá a má ona dostatok vit. v tele tak je aj v mlieku, ale babička všetko vie lebo dcére dala pribalove letáky, len si ich sama zabudla prečítať a podľa mňa by si zašla aj do takých extrémov

oskvarka
19. jan 2022

Ak chce "ísť Montessori " a nosiť dieťa neverím že nechce kojiť. Je to veľmi intímna vec podľa mňa aby to mala riešiť s druhými ľuďmi .tie super hormóny po pôrode nie sú len super prospešné môžu spôsobiť aj galibu a depresie ... O to viac ak potrápi kojenie človek sa s tým väčšinou snaží popasovať sám a môže naozaj prilievať ešte olej do ohňa ak je v tomto mladá matka nerešpektovaná. Nič neznamená že prepúšťania správa hovorí že mlieko sa rozbieha...to píšu každému...a tie prvé dni aj tak je to ešte neustálej tie hladiny hormónov takže je všetko v procese a nevie sa ako to dopadne... Ja si myslím že alfa a omega je spokojná a vyrovnaná matka čo každé bábätko potrebuje to je najdôležitejšie... Odsúdenie vlastnej mami ktorú určite neprispeje.😔.

bubik6x
19. jan 2022

@viestta presne príklad moja svokra, ako som už spomínala vynadala mi do ku....lebo som nechcela dať dcére igelit na hlavu keď sa jej zlupovalo temenicko ako to ona robila pred xy rokmi so svojimi deťmi, priateľ jej sám povedal že sa má zbaliť ( mala byť u nás asi týždeň a stalo sa to hneď na druhý deň) a neprišla k nám pokiaľ si neuvedomila že to my sme rodičia a ona sa do toho nemá čo starať, ak chcem radu tak sa opýtam ale ak vidím, že to daná osoba nechce tak určite posledná vec ktorú by som urobila je tlačiť na ňu 🤦

mijunik
Autor odpoveď zmazal
mijunik
19. jan 2022

Tiež som si kedysi myslela, že kojiť môže každá žena, len treba mať zvládnutú techniku. No potom mi sesternica hovorila, že nekojí, lebo má málo mliečnych žliaz alebo nedobre vyvinuté (už si nepamätám). Že za celý deň bolo snáď za lyžičku mlieka. A že jej to na UZV zistili, jednoducho kojiť nemala ako. Čiže naozaj - nie každá žena môže kojiť. Nemá to nič s lenivosťou. A ak aj vyslovene NECHCE kojiť - je to výlučne jej vec. Ty to riešiš, ako keby šlo o trestný čin! Do klietky hanby by si Tvoju dcéru náhodou zavrieť nechcela?

samanta44
19. jan 2022

Nestaraj sa ! Potom sa necuduj keď prestane k vám chodiť a nebude to dvíhať telefón

oblecenie99
19. jan 2022

Babicka! Ja teraz čítam, že si písala, čo ma dcéra v prepúšťacej správe.. Vieš, čo mám ja? Ze dieťa je PLNE dojčene 😅 Keď to nevidím na vlastné oči, nikdy neuverím. Hádaj, koľko sekúnd bol môj syn vôbec prisaty, nie ze dojceny, ale ze ci sa vôbec prisal.. 😉 Čiže do tej správy dali co chceli a štatistiku nemocnice sme takto zlepšili aj my.

mamamasama
20. jan 2022

mila autorka... takisto sme Montesori... nosim maleho od narodenia a coskoro bude mat 2 roky... nosim ako vasa dcera a viete preco? Lebo som nemohla kojit a tym si chcem vynahradit tu blizkost, ktoru zavidim dojciacim mamickam. V mojom pripade som zazila nieco ine ako vasa dcera s vami. Este pred porodom sme s mamkou chodili po obchodoch a kupovali vybavicku a moja maminka mi silou mocou vnucovala kadejake flasky, sterilizatori a ohrievace flias a neviem co este. A viete co som jej povedala? Ze ja to nebudem potrebovat, lebo budem kojiť. Po porode sme plakali so syncekom 3 mesiace. On plakal od hladu a ja od vycerpania. Vystriedali sa u nas 3 laktacne. O Mamile uz v zivote nechcem pocut. Investovala som cca 500€ do suplementov na podporu dojčenia. Benedikt, senovka, caje, prasky, tycinky, pila som litre melty, rascovej polievky, vyvarov, jedla a jedla len aby sa mliecko tvorilo, no netvorilo sa. Do dnesneho dna lutujem, ze som synceka nechala takto trapit. Odkedy sme presli na UM tak sa z neho stalo to najspokojnejsie babatko na svete. Ja mam vdaka Bohu mamku, ktora mi nikdy do nicoho ohladom mojho syna nezasahovala. Chcela som kojit? Pomahala mi ako sa len dalo. Presla som na UM, opat som mala len a len podporu. Vasa dcera trpi podla mna dost aj bez toho, aby ste ju tu roznasala po internete ako lenivu matku. Hanbim sa za zeny ako ste vy.

ollynka
20. jan 2022

@mamamasama pokiaľ je to niekto s mamily, ktorý si tu chcel robiť reklamu, tak tieto príspevky asi nepotešia,.....a možno aj áno,..aj zlá reklama je reklama,...keby som mala znovu malinké dieťa, tak si tú ich stránku otvorím, aj keď len zo zvedavosti,...

vofka
26. feb 2022

Ja mam v prepustacej sprave, ze dieta odchadza plne kojene, pricom som hned vypytala mlieko a flasu, pretoze som bola rozhodnuta nekojit. Ale papier znesie v sprave. Toto keby mne urobi moja mama, v zivote na nu uz nepozriem

vofka
26. feb 2022

@oblecenie99 presne, aj moja dcerka odchadzala plne kojena podla správy, pricom som od zaciatku pytala mlieko, kojit som nechcela. Ale papier znesie. Potom sa psychopatky z mamily ohanaju tym, ze KOLKO deti sa koji v nemocniciach a potom doma uz nie, ze kde je problem, co sa doma stane. NIC! len doma uz nikto neklame ako v prepustacej sprave 🙈

minka201
2. jan 2024

Ja viem, že stará téma, ale @autorka, ak si ešte tu:
"Dcéra má prvé dieťa, ktoré má mesiac. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčaťa."
Prosím pekne, ako sa vychováva mesačné bábätko, ktoré buď papá alebo spí? 🤦‍♀️
Taaakže, milý troll, ako sa má tvoje imaginárne vnúča? Ci si už zabudla, čo si pred rokom vymyslela?

klip0
2. jan 2024

@minka201 a ešte že väčšinou ju rešpektujem. Čiže za ten mesiac stihlo byť okrem tohto ešte niečo v čom si babka išla svoje..no ďakujem pekne toto robí vlastná mama dcére po pôrode kedy jej má byť oporou vo všetkom

autor
2. jan 2024

@minka201 myslela som to v tom zmysle že napr som nekecela akt kočík kúpiť atď. Ale máme sa dobre neboj sa 😁 dcéra síce nekojila ale tak čo uz

viestta
2. jan 2024

Autorka, vidis, prezila si ty, dieta aj tvoja dcera. Tolky cirkus a v konecnom dosledku sa nic nestalo, okrem toho, ze si si tu ponadavala na vlasne dieta. Od matky celkom nemile...

lienka_anulienka
2. jan 2024

Ja kojim a úprimne Mamila je sekta 😀 také kraviny ako píšu tam...mňa vždy len vytocia. A na vašim mieste sa do takýchto veci fakt nestaram. Je na každej žene ci chce alebo nechce kojiť.

klip0
2. jan 2024

Veď samozrejme že si nekwcala aký kočík kúpiť, veď to nieje tvoja vec 🙃
Z odstupom času vnímaš toto tvoje znepríjemňovanie života dcére v ťažkom a náročnom poporodnom období ako chybu alebo stále nie ?

minka201
2. jan 2024

@autorka Takže výchova bábätka = kúpenie kočíka pre bábätko? Tak ty si ozaj stále robíš srandu 😀

autor
2. jan 2024

@lienka_anulienka tak človek sa učí na vlastných chybách

h2
2. jan 2024

Autorka, na vlastných chybách sa učí len blbec. Múdry človek sa učí na chybách druhých.

katarinka89
2. jan 2024

Ty niesi matka- ty si svokra .....

barbie2023
2. jan 2024

@janai1 👏👏👏👏 to si vystihla

pauli222
2. jan 2024

Ja chcem dôkaz, že kojila do 3,5roka..podľa mňa bola lenivá a nedokázala hneď na ulici vonku nakojit, jej dcéra trpela bez výživy, až prišli domov, hrôza.. hanbi sa baba jedna zlá, preto tvoja dcéra nekojí, robila si to slabo..koľko litrov mlieka to bolo za 3 5r, aké bolo husté, aké malo nutričné hodnoty, podľa mňa slabé a tak si to dcéra pamätá, lebo 3,5r dieťa, si už veľa pamätá..si tomu celému navine..takto to v skutočnosti je..

Strana
z14