Vnúča nie je kojené
Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?
Vies si predstavit ako sa musi citit? Chce kojit a nejde to a este aj vlastna matka ju ponizuje a huci do nej. Ty si si svoje dieta vychovala a ju nechaj,nech si vychova svoje. Poznam kopu deti,ktore neboli kojene a su zdrave,ziadne katastroficke scenare okolia sa nenaplnili a tesia sa vybornej imunite,zdraviu a dozili sa aj dospelosti pri plnom zdravy. Namiesto rypania ju podpor a nechaj na pokoji.
@viestta Neboj, neprejdem si tým, čo ty. Môj manžel nenakluše nikdy po UM. Hej, pôrod je ťažký, zotavovanie trvá aj pol roka, u niekoho až po roku je možný sex, ako to bolí, ale to tebe asi nič nehovorí, dlhé mesiace bojovať s neprisávajúcim sa dieťaťom, to asi už vôbec nevieš, o čom točím, nevyspala som sa, odkedy mám deti, sme na ne dvaja, skončili sme v nemocnici po očkovaní, ktoré tiež narušilo dojčenie, ale želám aj ja tebe, aby si si tým nemusela prejsť. Vieš, že toto je pomerne bežné a deje sa to väčšine po pôrode? Skôr všetko bezbolestné a bezproblémové je výnimka.
@rmm ja si myslim ze ty si zaloxila tuto temu pod anonymom..a ked ne tak ty budes taka ista ako autorka..chuda tvoja dcera alebo nevesta
@rmm to, že ty si si vybrala trápiť sa, neznamená, že to musia robiť aj iné ženy 🤷🏻♀️
@henka123123 Hej, všetky témy o dojčení zakladám ja. Odhalila si ma. Mám koník plus funkciu za 5 € mesačne, že si môžem na striedačku reagovať ako anonym, ale aj pod svojím nickom.
@prvosienka88 Áno, rozhodla som sa mať deti. :D A hento všetko je súčasť. Teba pôrod nebolel? S dojčaťom si sa tip-top vyspala? Toto nebola sťažnosť, ale niektoré tu písali o strašnom pekle, ktoré zažili, tak ja im na to, že ako 99 %. Keby dám UM, asi by mi decko skapalo, lebo bolo alergické na BKM. Aha, veď si môžem priplatiť za špeci mlieko. Zabudla som.
Hneď druhé v poradí som písala všeobecný príspevok o dojčení a jeho výhodách smerovaný autorke. Nič o svojej dokonalosti, až vy ste ma začali označovať a otravovať, vy ste ma vyzvali k reakcii a obhajobe. Ste vážne šialené. Končím tu s vami.
@rmm mať dieťa neznamená trpieť. Ja nehovorím, že sa žena nemá obetovať. Ani som nepovedala, že ma nebolelo pôrod, samozrejme, že som sa nevyspala a xy ďalších vecí. Ale na druhej strane, ak sa mám popri tom všetkom ešte aj trápiť s kojením, ktoré nešlo a bola som z toho psychicky na dne, tak už nikdy viac. Moje dieťa je tiež alergické na BKM a predstav si, to špeciálne mlieko mu každé 4 dni kupujem. Ale ak je problém, za to mlieko si priplatiť, ver mi, že jedna návšteva gastroenterológa by ti pri tejto diagnóze pomohla, keďže sa to špeci mlieko dá aj predpísať 😉
@viestta Boze moj, tu sa este stale koji?😀
@dskjhfdlkdjhl nekonecny pribeh

@henka123123 Babka by uz snad mohla byt ukojena, 7 stran😀
Vy ste riadne slepice teda. Ma pravdu, chce jej dobre. Samozrejme, ved je jej matka, chce nejaká matka zle svojmu dieťaťu?
@akbara77 tak isto ako jej dcera da svojmu dietatu um a neneha ho hladne ked jej to nejde...je to jej rozhodnutie a nikoho do toho nic ani jej matku
Ja ti len napíšem čo som tu na MK čítala a vtedy mi rozum stál. Mladá mamička chcela strašne kojiť dieťa, až tak, že jej nedala piť umelé mliečko, lebo aby sa nenaučilo. Potom odfotila svoje dieťa celé červené od hodinového plaču od hladu,...a to sa s ním vtedy trápila myslím celý mesiac lebo jej nešlo mlieko. DIEŤA TREBA NAKŔMIŤ!!! A keď nejde prirodzené mliečko, treba dať umelé. vtedy som si pomyslela, že nech jej nedajú mesiac jesť, a potom nech sa odfotí, aká bude ona červená od revu,...Nenapísala si, či má tvoja dcéra plné prsníky mlieka a dieťatko sa nechce prisať, tam by snáď ešte pomohla nejaká pomoc zo zdravotníctva, nejaké tie poradkyne, ale keď mlieko netečie, tak neviem či pomôže laktačná poradkyňa, ...na UM je vychovaných x detí, ktoré osobne poznám a sú silné a zdravé. Neviem, čo ti vadí umelé mlieko. Keď niečo nejde tak to nejde.
@terkaaa248 100 lajkov za totálne vulgárne pomenovanie autorky? To má veľkú výpovednú hodnotu.
@katulienkax
@silviazlat
@edien
@mamamasama
@zdenka11081983
Vy všetky sa môžete hanbiť za svoje vyjadrenia na adresu o generáciu staršej autorky, ktorá tu položila slušnú otázku. Váš slovník je hodný drevorubača. To svedčí o vás, z akého prostredia ste vyšli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. V náväznosti na inú včerajšiu tému ma napadá, prečo si mladých nevážia starí.
Ano, materské mlieko je pre bábo najlepšie, no dcérou to ani nepohne, pokiaľ ona sama nechce.
Tiež si myslím,že veľké percento žien to vzdá kvoli tomu,že sú lenivé, neschopné a rozmaznané. Väčšinou si treba dojčenie vybojovať, tie prvé mesiace sú najťažšie. A to máloktorá zvládne. Viem,o čom hovorím, prešla som si aj zlým prisavanim, aj zápalom prsníkov s vysokými horúčkami, ale robila som všetko preto, aby som to nevzdala a fakt som mala namále. Zavolala som si aj laktacnu. Oveľa ľahšie je drbnut babu fľašu ako boľavé bradavky.
Navrhni dcére, nech zavolá laktačnu. Ale skôr si myslím,že ona je už presvedčena o nedojceni, teda ňou už nepohne nič.
Držím palce!
@dskjhfdlkdjhl nebojte, ukojit sa asi potrebujete vy ;)
@ankare gratulujem ti, tvoje vyjadrenie o neschopnosti, lenivosti a rozmaznanosti určite veľmi pomohlo niekomu, kto si ho prečítal a trápi sa kvôli tomu, že nekojí. Najľahšie je rozprávať o niečom o čom vieme veľké....
No, takze babka este nespi😉 Mohla by aspon napisat, ci sa uz zamyslela nad tym, ze sa aspon posnazi respektovat svoje vlastne dieta.
Dievčence, ale veď tu vôbec nejde o to, kto má pravdu v téme dojčenie. Tu ide o to, či je autorka témy schopná rešpektovať rozhodnutie svojej dcéry, aj keď sa jej nepáči a zachovať si s ňou dobrý vzťah aj napriek tomu, že podľa jej názoru dcéra v dojčení zlyhala.
Na tvojom mieste by som dcéru podporila,určite to pre ňu nieje jednoduché. V pôrodnici som mnou bola žena, ktora sestričkam povedala, že dojčiť nebude. Chodili sa všetci pýtať, zisťovať ,primárka novorodeneckeho,pôrodník atď vyšlo z nej, že priateľ jej povedal,že z dojčenia sú " vyťahané prsia" a on nič také doma nechce. Áno,keby bola tvoja dcéra tento prípad, chápala by som tvoje rozhorčenie,že uprednostnila chlapa a nie dieťa . Ale úprimne mi je ľúto všetkých matiek, ktoré chceli a nedalo sa. Ja sama som obe dcéry dojčila cez dva roky a som presvedčená že najmä vďaka tomu že som som nepodľahla " šikane " okolia a článkov a vselijakych spolkov,ktoré najlepšie vedia, ako sa má dojčiť. Laktačná poradkyňa v pôrodnici ma do takej polohy "nastelovala" že som nemohla po sekcii
ani dýchať, nieto dojcit. Fotky ,ako dojcim, by kľudne mohli dať do príručiek s popisom, ako sa dojcit nemá 😃napriek tomu moje deti hladné nikdy neboli. V pôrodnici som bola neraz svedkom, ako boli ženy deptane hlúpymi poznámkami , máte maličké prsia,také a onaké bradavky atď ,donesieme Nutrilon ? A odchádzali z pôrodnice rovno s tým, že dojčiť nebudu. Stoj pri svojej dcére , nech sa deje čo sa deje , potrebuje práve teraz pomoc a pochopenie a nie tvoje odsudzovanie.
Ja mam bradavku jednu vpadnutu dnu, po týždni mi praskla jazva dostala som sa do nemocníce na tri týždne dostala trojo antibiotík. A nakoniec mi povedali ze pre moje prsia kojiť nemôžem a mne sa mlieko netvorilo. Mozno ma iny problém prečo nekoji. Každá mama chce kojiť a snaží sa ale niekedy to nejde. Aj keď kojene vase vnúča nebude bude zdravé a šťastné ako to kojene
@ankare tak ja som bola 2x leniva a vies co.. som tehu a viem ,ze budem opat leniva 😁😉a chciet si " vybojovat" dojcenie ? To je nejaky zivotny ciel? Moje deti boli na um,imunita klasicka,obaja sportovci , chodia hudobnu,jedna vytvarnu, znamky zatial za 1 dna a syn je akoze extrem drzy,tak to pripisujem tomu nedojceniu,uvidim, ake to este bude mat na nich nasledky 😁🙄

Pani zlata keby takto moja mama na mna naliehala a deptala ma tak jej maximalne poslem pohladnicu na vianoce.Dnes vam vadi mlieko, zajtra to budu plienky a co bude dalej? Zmierte sa s tym ze matkou novorodeniatka nie ste vy ale vasa dcera a ona rozhodne o vsetkom. Nechajte ju uzit si materstvo a netlacte na nu.Viete jedna vec je poradit a druha robit na dceru natlak.Vase vnuca prezije aj ked bude odchovane na umelom mlieku