icon

Vytvára dojčenie silnejšie puto s dieťaťom?

12. dec 2024

Ahojte, Vytvara sa cez dojcenie silnejsi vztah s dietatkom? Mozno je to len zhoda nahod, mozno len moje zlyhanie, ktore chcem skryt za dojcenie. Mam troch synov, ktorych lubim rovnako. Prveho synceka som dojcila 1,5roka, pocas neho som zazivala krasne chvile, ked sa mi pozeral do oci, usmieval sa, hladkal ma, drzali sme sa za ruku. celkovo mam pocit, ze je na mna velmi naviazany, pride sa pomojkat, pohladka ma, povie ze ma lubi.
Druhy syncek dojceny nebol, nerad sa pusinkuje, nerad sa dotyka, radsej je s ocinom nez so mnou. Mne celkovo pri nom velmi chybalo, ze ho nemozem dojcit, mojkat, zazivat s nim tie chvile ako s prvym synom. Odkedy chodi, tak predomnou uteka radsej k ockovi. (Haha, mozno riesim blbosti a o chvilu mi kazdy zo synov okasle moje mojkanie, ale teraz kym su mali, tak anotrapi ma to).
A treti syncek je opat dojceny a velmi mi pripomina prveho. Tiez je taky mojkos. Chlapci maju, 8, 6 a 2roky. Moze to byt aj dojcenim? Alebo su jednoducho kazdy ina osobnost? Viem, ze coskoro aj tak budu lipnut skor na ocovi, ale zo zvedavosti ma zaujima tato moja nicim nepodlozema teoria o dojceni😀
Dakujem za vase rady.

really8
12. dec 2024

Myslim ze je to taka klasika ze prostredne dieta ne uplne uplne ine. Ja som nekojila a nemyslim ze mame horsi vztah ako ma kamaratka co kojila 2r. Niektore deti sa rady tulia ine nie. Vela aj odkukaju napr ako sa k sebe sprava ocko s mamicka.

andrea_82
12. dec 2024

Nedojcila som ani jedneho syna. Starsi bol mojkac, nikdy mi neutekal za otcom, mamin pupcek. Mladsi ma rok a pol a uz teraz sa prituli len ked je chory a najradsej by bol cely den s tatom v kotolni. Takze podla mna to dojcenim nebude.

lalala94
12. dec 2024

Prvú dcéru som horko-ťažko dojčila dva týždne, druhú asi dva mesiace a mojkajú sa so mnou obe rovnako. Každá má rada svoj priestor, ale keď chcú, tak sa rady túlia a objímajú. To je povaha, nie je to o dojčení. Sú deti, ktoré sú kontaktnejšie a sú také, ktoré to až tak nepotrebujú. Nemám dojem, že by som mala s deťmi horšiu vzťahovú väzbu ako ženy, ktoré dojčili dlhodobo.

autor
12. dec 2024

@lalala94 Nechcela som sa nikoho dotknut, nezhadzujem vsetko len na dojcenie. Len ma zaujimalo ci to je mozne aj tym, ze je prostredny syn menej kontaktny. Ale s ocinom sa mojka rad. Len so mnou nie

oceanahory
12. dec 2024

Je to jednoznacne povahou. Mna mama podla jej slov dojcila skoro 3 roky, napriek tomu som nikdy nebola kontaktne dieta a vlastne ani teraz ako dospela nie som ten typ.

dennissa16
12. dec 2024

Nie,nie je to možné. Nemôže za to nedojcenie, buď v klude. Sú rôzne povahy, preto sú ini.

lucia13022023
12. dec 2024

Nie, kojenie nevytvára lepší vzťah medzi matkou a dieťaťom. A nech si hovorí kto chce co chce.
Je to povahou. Moje dieťa dojčene nebolo a je kontaktné. Ja som dojčena bola a nie som kontaktná. Sestrine deti obe nedojcene, syn kontaktny, dcéra nie. Sesternicine deti dcéra dojčena a kontaktná, syn nedocjeny a nekontaktny. A môžem pokračovať. Je to o povahe. Dojčenie je ma veľa výhod, ale zas nepripisujme mu všetko.

pribinak
12. dec 2024

Myslím že to je len v tvojej hlave.

Prostredný syn je sandvicove dieťa. Proste ani najstarší ani najmladší. Ide inou cestou ako ti dvaja

nika23t
12. dec 2024

Ja som nekojila dlho, len pár mesiacov,.najmladšiu len 2 týždne. A práve ona je najväčší mojkac. Aj keď som nedojcila, aj keď som dávala cez fľašu, mala som ich pritulene na rukách. Toto podľa mňa absolútne nezaváži v tomto. Dôležité su úplne iné faktory.

tramtada31
12. dec 2024

Podľa mna to tým nie je, je to vrodenou povahou. Prvé dieťa dojčené. Nacecalo sa a utekalo sa tulit k otcovi (proste od par mesiacov nadpozemske puto k tatinovi), všeobecne nemalo Rado bozky a prejavy lasky odo mna (hladkanie, stiskanie) kojene 14 mesiacov. Mojkave začalo byt ku mne tak od 4 rokov, kedy som nasla sposob, čo je dietatu ako dotyk prijemne (škrabanie chrbatiku nechtami). Druhé dieťa dojčené 2 roky, v tom čase bolo tulive, teraz až tak nie je, aj keď pri privítani má postiska, dá pusu. Nejaké hladkanie nemá rad, to ho šteklí, aj škrabanie chrbatiku nula bodov, ani tulit sa nechce. Ale zase slovne vyjadruje ku mne náklonnosť (ale to zas môže byt naucene, lebo ja mu každý deň vyjadrujem city).

mamutka
12. dec 2024

Vidíš, s otcom sa mojká a ten ho nedojčil vôbec. Je to povaha dieťaťa. Ja som oboch dojčila dlho a jeden nebol nikdy mojkací a tata bol preňho od mala poloboh a druhý je mojkáč odkedy vyšiel z maternice, až v pôrodnici nevedeli, či ma nemajú aj poľutovať, lebo bude stále na mne prikvačený 😅

ahhola
12. dec 2024

Moja kamaratka s jedinackou, dnes 40.rocnou tiez boli takato zohrana dvojka. Kojila ju do 2 rokov a mali jedna druhu na prvom mieste. Potom sa nieco pokazilo, myslim, ze uz zacala vymahat vnuca, lebo ona uz druhe nemohla mat. Mlada urobila vsetko pre to, aby do 30.tky babo nebolo, lebo vsak kariera, potapanie v Australii, prejst Chile, mozno aj bolo, dalo sa prec. Dalsie desatrocie len cakala na zazrak, ale ten sa nekonal... Keby vedela, ze cez dceru vyhynie, kojila by ju kratsie? 😅to je zivot, niekedy sa dobro vrati, ale zvacsa nie. A mozno ta prekvapi zrovna ten stredny tatinkar.

svetlonos
12. dec 2024

Prosim ta netráp sa teóriou dojčenia a lepšieho vztahu mama dieta! CO maju povedať zeny s amputaciou prs? Maju za to horší vztah s detmi? Blbosť ako mraky! Véd pri drzani flasky sa tiez môžu pozerať na seba.
Je to o povahe. Ako operka som bola v rodine, kde dievčatko bolo kojene tak možno mesiac/dva, vztah maju s mamou dodnes výnimočný ! Axto od malička, bola kontaktná mojkač aj bez kojenia. Bola mi ako dcera, mala vtedy 5 rokov a tulila sa rada.
Takže neries blbosti a daj spravodlivo každému dietatu co potrebuje. Jeden m9jkanie a druhyczase mozno nahanacku alebo to co uprednostňuje.
Fakt sa tým netráp. Kojila som obe deti, obaja sú mojkaci ale druhy trosku menej. On je taky gólový blesk skor. Pomojka sa ked on chce, a keď chcem ja tak skoro som šaškovanim.
Si dobra mama, neboj nič! Oni to v tej kojomafii radi zvelicuju podaktorí veľmi!
Tým netvrdím, že kojenie nič také nespôsobuje a tu blizkost môže skor vyvolať. Ale dôležitý je celý vztah a všetko okolo, nie len prijímanie potravy. A teda za mna je fľaša a um omnoho náročnejšie ako kojenie, asi tak.

maryetta
12. dec 2024

Nenamysaj si hluposti. Dojcim vsetky svoje 4 deti ale.... prvorodeny je presne ako pises. Dalsich opisovat nebudem ale nie. Dojcenie neznamena neviem aky "bonusovy" vztah kvoli dojceniu. Moze sa mozno zdat ale skor si myslim ze je to samotna povaha dietata.

autor
12. dec 2024

Dakujem, tak ste ma ukludnili. Mne je dodnes luto, ze sa mi nepodarilo dojcit aj prostredneho. Ale nerobim z toho nejaku vedu, niekomu sa podari dojcit, niekomu nie. Kolkokrat som si zanadavala, ze nikde nemozem ist lebo mi visia na ciciku. Prostredny bol iny, on ani neplakal, ani sme nevedeli, ze ho mame. Manzel s nim kolkokrat ostal sam, lebo nemusel visiet na cicke pol dna.
Ale prostredny mi vzdy nieco pekne nakresli aj mi povie, ze som najlepsia mamina, ale nechce sa pusinkovat, mojkat…ani ked starsi s najmladsim pridu ku mne, tak on len pozera. Ale asi je taky tatikov, on s nim radsej nieco majstruje, nez s mamou pecie kolace😀

simona92101
12. dec 2024

Mam 3 deti, a kazde je uuuplne ine.prvu som dojcila chvilku,a mame krasny vztah,neustale si chodi pre pomojkanie.
Prostrednu som dojcila cca 3 mesiace,kym prisli zdr.problemy a kvoli velkym komplikaciam sme museli dojcenie ukoncit a prejst na specialnu umelu vyzivu..dcera ale nie je vobec kontaktna,nema rada stiskanie,sama si len obcas pride pre pohladenie.najmladsi nebol dojceny,a je najvacsi mojkac