Zastavenie laktácie
Dievcata, od soboty nekojim, beriem tabletky na zastavenie laktacie. Kedze mi z nich bolo zle znížili mi davku na pol tablekty. Lenze prsia mam tvrde, v kuse plne mlieka. Ked mi stvrdnu rozmasirujem a odstriekam trosku ale za hodinu je bolest spat ... Prejde to dakedy 🫣 a vlastne co sa stane s mliekom v prsiach? Ono sa vstrebe ci ho musim postupne odsavat kym sa neprestane tvorit?
mne pomohol Ricinus
Salviovy, matovy caj, ricinus communis, odstriekavat do ulavy, studene obklady. Chce to cas. Ked beries lieky, uz viac urobit nevies. Mlieko sa moze tvorit este niekolko mesiacov, ale len malicko.
Vela salvioveho caju, to dost pomoze
Dakujem dievcata 🙂
@pmajkap dobrý deň chcem sa spýtať prestala som kojit synčeka a mam len jeden prsník v ktorom je viac mlieka ale už nekojim mám niečo s tým robiť alebo to nechať len tak a sa mlieko vytratí ďakujem za odpoveď
@olinkofabik ak ti to nesposobuje problemy v podobe hrciek, upchatych mliekovodov, bolest, tak nie je potrebne s tym robit nic, mlieko sa postupne strati
Tak v tom pripade odsavat do ulavy, studeny obklad po odsavani, salviovy a matovy caj.
@anavixy ďakujem pekne za odpoveď

Skús salviovy čaj. Tiež pomáha na zastavenie laktácie 2-3 šálky za deň