Ako sa pripraviť na život na Liptove?
Ahojte.. Zakladám tému, keďže by som sa rada dozvedela viac o tejto úžasnej oblasti.. S priateľom sme sa rozhodli, že sa presťahujeme na Liptov.. Prvotný ošiaľ opadol, a teraz na mňa doliehajú dosť obavy 😂 Od nášho domova je tento kraj vzdialený cca 400km..Rozhodnutie meniť určite nechcem, zamilovala som si tam asi všetko až po vzduch.. Len sa chcem nejak pripraviť.. lekárska starostlivosť, v zime sneh, v lete medvede, doprava a tak.. Keďže máme malé dieťa, musím brať ohľad najprv naňho 😊 Sťahovať sa plánujeme do Liptovského Hrádku (zatiaľ..) , kým teda nenájdeme náš vysnívaný domček 😊 Komentáre typu jak sme zošaleli beriem 😂🙈 Ale aj tak ma zaujíma, aký je život na Liptove? 😊
@atinkazv aj mna by zaujimalo, v com konkretne ste si nezvykli? A odkial ste sa prestahovali?
Ahoj,v klude napis.prestahovali sme sa do lm pred 4r z ineho kraja,len tak,lebo sa nam tu pacilo..vtedy mala dcerka 1r.mame dom na dedine /5km do centra lm),teraz staviame priamo v LM.mne jedine chyba strazenie malej,ked fakt potrebujem zo skolky ju vybrat napr a nemam tu nikoho...
My sme sa s manželom presťahovali (obaja z iného kraja) do Liptovskeho Mikuláša už tomu bude 7 rokov a sme veľmi spokojni ! Pokojne a pomerne malé mesto s veľa možnosťami a prírodou … Liptovsky Hradok sa však, ako aj v komentároch vyššie nepáči ani mne, je to take malé mestečko, kde takmer nič nič je 😅 s vela tmavými obyvateľmi a fabrikami …
Ahoj, ja bývam v Liptovskom Hrádku, mám 2 malé deti. Tiež nie som odtiaľto, ale žijem tu už cez 10 rokov. Býva sa tu dobre, spojenie do LM je tiež fajn. Je to také menšie mestečko, žiadny ruch veľkomesta. Ak budeš chcieť, môžem ti to tu niekedy poukazovať.
Ahoj. Tak ako? Presťahovali ste sa? Ja som sa s manželom a dcerou prestahovala do Liptovskeho Mikuláša-časť. Liptovska Ondrašová. Byvame tu len 5 týždňov zatiaľ ale nestazujeme si. Som zvedavá aká bude zima.
Neviem kde ste to žili, že 400 km do liptovskeho hradku, lebo z liptovskeho hradku na všetky strany slovenska je asi menej ako 400 km :D
Každopádne sa priprav na to, že v liptovskom hradku (a na celom liptove a spiši) je večná tma, čiže veľa cigánov, asocialov, alkačov a tak. Veľa šťastia. Liptovský hrádok je super voľba v rámci liptova, bol som tam pozrieť jeden dom, ale potom sme ho nekúpili. Okolité dedinky - zavažna poruba, okolične a pod. sú tiež super. Ale všade je tma. S tým musíš rátať, keď tam ideš...
@thirstymonk čo to trepeš, preboha? Porovnávať Liptov so Spišom v počte tmavého obyvateľstva? To si bol asi dom pozerať niekde úplne inde. Liptovský Hrádok je vôbec nie "super voľba" v rámci Liptova. Nič tam nie je, je to "dedina", nie sú tam už ani banky ani normálne obchody, autobusové spojenie úplne zlé. A ani dedinky Okoličné (to ani nie je dedina ale mestská čas LM) a Závažná Poruba nie sú pri Liptovskom Hrádku. Dávaš úplne zlé a zavádzajúce informácie.
@anonym_16be34 a co ty byvas v LH, ked ti tak lezi v zaludku? 😂
"Normalne obchody" - cize nakupne moznosti v ramci Liptova su jedine v Mikulasi, okolite dediny maju jedine Jednotu, LH ma aspon LIDL.Autobusy aj osobne vlasky, co idu smer Poprad - Zilina a aj okolite dediny, v LH stoja. Maju tam lekarske stredisko, je tam MS, ZS, Gympel, stredne skoly, takze az taky hrozny vyber na byvanie tam nie.

My bývame v Rk, nesťažujeme sa, Liptov je super... Mame radi aj LM. Verím, že budete spokojni