icon

Dajú sa niekde kúpiť živé kapre?

simonka123234
20. dec 2022

Prosím vás dajú sa niekde kúpiť kapre živé kupovali sme každý rok pri Kauflande ale nič teraz

Strana
z2
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
21. dec 2022

@bilberryday ja? nechápem čo to má spoločné s témou ale dosť široké.

ibrunova
21. dec 2022

@simonka123234 pred žiadnym obchodom som nevidela veru.. Skús v Demänovej, tam, kde sú tie rybníky.

beatrixx1525
21. dec 2022

@kvetinka75 a tí ľudia trpia z dôvodu že ich niekto nasilu drží v kadi, potok ich nechá skoro zadusiť a potom im roztrieska hlavu valčekom? Alebo tým ľuďom strkajú druhí ľudia do zadku petardy a zapália lebo je to sranda? (Zažila som prípady keď toto ľudia robili mačkám). Alebo sa vo veľkom v niektorých krajinách chovajú ľudia na mäso a potom jedia? Prosím ťa prestaň tu trieskať o utrpení ľudí a o tom že je to nefér a nikto sa ľudí nezastane... Zvieratá sa za seba postaviť nevedia a je len dobré ak sa rozvíja v spoločnosti povedomie a empatia

simca06022011
21. dec 2022

Pred tescom a inymi urcite (hod do google), neviem ci si ho ziveho ale odnesies domov. Legislativu v tomto smere nesledujem, su staty kde je to uz zakazane, aj ked ti zivu rybu vylovia, zabiju ti ju namieste.
A je to proste ciste trapenie. V tej chlorovanej panelakovej vode mu musi byt dobre. Cestou v igelitke domov detto. Pred rokmi sme takto dostali 3 zivych kaprov (nie araz) a vo vani neprezili ani noc... teraz v dome, mame studnicnu vodu a jeseter pred 7 rokmi tam veselo clapotal hadam 4 dni... ani zabijat sa nam ho nechcelo, popravde som ho potom ani nejedela, az mi bolo do placu ked som ho vyprazala. Mala som po vianociach :D A to fakt mame kopu zvierat a zabijacky kazdy rok...

simca06022011
21. dec 2022

@rillwen inak k zvyku, to ze kapor plaval pred vianocami vo vani, ma presne suvis s tym co pises, taky kapor vyloveny v jazere a kade tade potrebuje byt v cistej vode nejaky cas...

simca06022011
21. dec 2022

@simca06022011 aha tak sa opúravujem a ospravedlnujem ani pred tescom nie

https://hashtag.zoznam.sk/tesco-konci-s-predajo...

yvanielka
21. dec 2022

@yoo_saerom Keď si tak uvedomelá prečo nie si vegánka?

kvetinka75
21. dec 2022

@beatrixx1525 veľa ľudí trpí zásluhou iných ľudí. Nemusia im strkať petardy do zadku ako si to napísala. Asi nevieš aké utrpenie prežívajú niektorí ľudia a nikto si ich nezastane. A čo sa týka mäsa, vždy bolo v jedálničku u ľudí a aj to tak zostane. Kto chce byť vegetarián, nech je, ale nech druhému nevnucujú svoje názory. A to, ako sa kto chová ku zvieratám je o človeku a nie o tom, či sa bude zviera chovať alebo chov zakážem.

kvetinka75
21. dec 2022

@beatrixx1525 myslím, že každého osobná vec kde a akú rybu si kúpi. Autorka sa pýtala na iné. Neviem prečo majú niektoré ženy tendenciu komentovať niečo, na čo sa druhý nepýta a ani ho to nezaujíma

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
21. dec 2022

@bilberryday ja nepodporujem zlobu. A venujem sa zálubám dosť. Predstav si. skoro každý deň nakupujem dôchodcom, ktorí sú sami, nemajú nikoho a nevládzu. To že chce niekto živého kapra je zloba? Preboha, už sa spamätajte. Zviera človek povýšil nad človeka. A tak aj dopadneme. Ľudia vás už nezaujímajú.

rozaliah
Autor odpoveď zmazal
annm81
21. dec 2022

@nikto2234 Rozhodne ho nepotrebujeme v takej miere, ako ho konzumujeme dnes. Inak ja mäso ľúbim- chutí mi, ale ak je možnosť vyberať si mäso zo zdroja, kde zviera žilo nejaký normálny život, tak ho absolútne preferujem. Ide to do peňazí, tak sme obmedzili množstvo a zistili sme, že ho každý deň fakt nepotrebujeme. A vlastne dúfam, že sa dočkám doby, keď sa bude mäso pestovať - bez toho, aby to malo mozog a cítilo bolesť. Tiež nerozumiem, prečo dnes ešte niekto silou mocou potrebuje mať kapra vo vani (už odhliadnuc od toho, že sa dá poľahky kúpiť ryba, ktorá aj nejako chutí).

beatrixx1525
21. dec 2022

@kvetinka75 ja som sa neprišla hádať a neprišla som ani poradiť. Prišla som vyjadriť svoj názor na vec tak, ako na to mám právo, rovnako ako má ktokoľvek právo na môj názor reagovať. Len som chcela aby si vedela že s tebou nesúhlasím ale hádať sa tu ďalej nemienim.

kvetinka75
21. dec 2022

@beatrixx1525 vyjadriť svoj názor? a k čomu keď autorka sa pýtala na niečo úplne iné. Toto už je rýpanie, ak niekto stoj čo stoj potrebuje za každú cenu povedať svoj názor na niečo, čo sa druhý ani nepýtal

simonka123234
autor
21. dec 2022

@kvetinka75 no aj taký ľudia musia byť

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
tanyan
21. dec 2022

Vo Zvolene pred Metrom, ale dnes doviezli posledné a predávajú len kým sa minie. V BB pred veľkým Tescoma manžel videl tiež.

diamondsspaces
22. dec 2022

@yoo_saerom uplna pravda , zvieratá ktoré papáme žijú v hrozných podmienkach , majú smutný depresívny život , keď sme smutní a depresivni mi ľudia , v mozgu sa nám vyplauju kadejaké hormóny a zvieratám Sa to deje tiež, všetko sa to prenáša do mäsa a mi sme potom tiež z neho depresivni ,smutní , nezaberajú nám antibiotiká lebo sme ich papali v mäse. Mäso papám ale iba od farmárov , síce je drahé ale že fakt drahé ale aspoň viem a vidím čo žerú a ako žijú . Nuž ale ľudia bez peňazí si kúpia poľsky odpad

yvanielka
22. dec 2022

@yoo_saerom Tak ale mlieko a mliečne vieš vyradiť a nahradiť hneď... Ja nie som vegán, ale máme ho doma
@diamondsspaces ale ješ mäso a tým pádom tiež podporuješ celý ten priemysel

Strana
z2