Je túra na Poludnicu v Liptove náročná?
Čaute, kto ste boli už na Poludnici v Liptove? Píšu že je to náročná túra, tak chcem vedieť reálne pohľady a skúsenosti, či je to ozaj taký zaberák? ísť či neísť?
Keď ste nikdy v živote nikde na túre neboli..jedine vtedy by to bola náročná tura 😅🙈
tak je to do kopca, občas aj riadny stupak, záleží od človeka a kondičky
Tak prechadzka to urcite nie je. Treba byt pripraveny na fakt poriadnu turu, je tam pomerne velke prevysenie, takze vlastne ides vkuse do kopca, niektore useky co si pamatam, boli dost neprijemne, ale zase nic nezvladnutelne. Proste klasicka turistika na Slovensku, hore, hore, hore a potom dole.. 😅 Ziadna oddychovka 😀
Mam to prebehnute par krat na pretekoch, celkom strme hore aj dole, ale vyhlad hore stoji zato 🙂. A zoberte si rolnicku..
Neviem, ja som taký stred s tou kondičkou, nie úplne zle, ale zas ani nie som nejaká turistka, ako alternatívu máme Demänovskú horu, lenže z tej Poludnice sú fakt pekné výhľady tak neviem či sa pustiť do toho
Určite choďte Poludnicu, môj syn vyšiel v pohode, keď mal 12 a to nie je turista.
Na Poludnicu sa dá ísť z troch rôznych miest- Iľanovo- tam sú dokonca dve cesty, potom zo Závažnej Poruby a z Liptovského Jána. Zvládnuť sa to dá, ale je to proste do kopca.. A je rozdiel, či teraz po snehu , alebo už na jar/v lete. Demänovská hora jej tak polovica z Poludnice, ale výhľady sú tiež pekné.
Tak na každý vrch treba šliapať do kopca. Ja som to zvládla ako 7 ročná takze netreba sa báť. Pamätám si že je tam jeden úsek taký strmší ale uplna pohoda.
Ja som bola minulý rok, tiež kondička taký stred, ale dalo sa. Oveľa horšie to bolo pre mňa dole...neskutočne ma boleli chodidlá.
@ibrunova a ktorú cestu odporúčate?
@cackaa presne do dola zase mňa vždy bolia kolená
@3petka tak áno, ale sú menej náročné a viac náročné kopce
Ja odporúčam z Jána hore po zelenej cez Kúpeľ, a potom dolu modrou do Iľanova. Krásny je úsek od Kúpeľa hore po zelenej, sú tam také jaskyne. Alebo ak sa chcete vrátiť na to isté miesto, tak nazad z Poludnice žltou značkou na Rakytovicu a dole po zelenej do Jána.
a ešte raz, to teraz v zime chcete ísť?
@ibrunova áno a ďakujem presne touto cestou sme aj chceli ísť
Hlavne si treba brať zimnú výbavu, lebo je tam ľadovo.
@ibrunova radšej zima ako dážď 😀
Ja chodím na túry, ale v zime ma to neláka, mám pocit, že by som sa tam prizabila kdesi 😂
5 rocna dcéra to snami dala,, náročná podľa toho asi ako je dieťa zvyknuté chodiť,,, sú aj horšie túry
Tak podľa mna poludnica patrí medzi tie menej náročné.
Tiez som bola a parada! Neviem posudit narocnost, som vasniva turistka, ale bez kondicky asi dost narocne kvoli stupaniu, ale teren v pohode. Naspat som isla okolo takych skal, velmi pekne to bolo, urcite sa este vratim.

Ahoj, my sme boli pred 5 rokmi a je to náročná túra kde treba šliapať do kopca. Ale nemyslím si ze je taka, že sa nedá zvládnuť. Ten výhľad stojí za to 👌