Rozhodnutie: Vytrhnúť osmičku u zubára alebo na chirurgii?
Ahojte, písala som tu posledné dni o osmičke, budem musieť ju dať vytrhnúť len mám na vyber, môžem ísť buď ku zubárovi ktorý tieto zuby zrejme vie vytrhnúť alebo na zubnú chirurgiu. Zub je normálne von, nieje ho treba vyberať zpod ďasná. Zajtra sa chcem objednať alebo absolútne neviem kde mám ísť. A ak ste boli niekto trhať koľko ste cca platili, nech viem na čo sa pripraviť. Ďakujem. Strašne ale strašne sa bojím 😭
@slavka1957 Poprad, dr. Katial, volaj a že ťa bolí, vypýtal si výmenný od svojej robí s poisťovňami. V LM je co viem aj dr Martin ale nepoznám tých lekárov co sú tam a neviem ci s poisťovňami robia.
@slavka1957 a nie je to tak ze osmička automaticky von. Von idú keď robia problémy a tie robia pretože naše čeľuste už nie sú usposobene na toľko zubov. Mladšie generácie už napríklad ani nemajú všetky 4 niekto nemá dokonca žiadnu. Tým ze jeme varenú stravu netreba nám toľko zubov na hryzenie ako keď sa jedla surová. Teraz tie osmičky rastu kadejaké lebo nemajú miesto a spôsobujú aj iné problémy ako napríklad ze tlačia na ostatne zuby a podobne
@ronie338 bola som ešte pri jednom zubárovi tak mám prísť dnes a asi mi otvorí zub vedľa, za neho ta osmička ešte nieje na vytrhnutie 😳
@slavka1957 a so zubom vedla mas problem? Alebo preco otvarat zub vedla, co tym mysli?
@gabrielamodrykonik na RTG čo si ešte robil našiel tam niečo na koreni, tiež je to mŕtvy zub. Takže sme sa dohodli že otvorí ten a nanovo urobí kanáliky a uvidíme či bolesť prejde. Ak nie tak potom von osmička 😔😔je mi strašne lebo ma strašne tlači čas na rozhodnutie , kebyže nejdú sviatky tak si proste nechal ten zub tak a uvidím ako sa to vyvrbi a takto mám už len týždeň na rozhodnutie 😔 zub mi vyberie on ak sa tak rozhodnem takže o starosť aspon s tým menej ale inak ďalšie rozmýšľanie čo mám urobiť
@slavka1957 ja by som spravila ako navrhol.
@gabrielamodrykonik vedľa zub je ošetrený a uvidí sa, okolo tej osmičky ma boli ďasno dookola také je to cele divne, už sim unavená z tohto všetkého 😔
@slavka1957 okolo tej osmicky, alebo okolo toho zuba vedla? Ak je to aj zo zadu kolo tej osmicky zapalene, tak je v prvom rade problem v osmicke a tu treba dat prec. Ja by som si dala spravit ten zub vedla ak ani ten neni uplne v poriadku a tu osmicku by som si dala vytrhnut. Neviem nad cim stale spekulujete. Staci sa len konecne rozhodnut. Vythnutie trva aj so zasitim max 5 minut. A potom ak vam nasadia vsetky lieky, antibiotika od zapalu, kortikoidy od opuchu a aulin od bolesti, tak by ste nemala mat ziadne komplikacie.
@slavka1957 mne sa zapalila osmicka prvy krat pocas tehotenstva, neriesila som nic, druhy krat o polroka znova a doktorka povedala, nech si ich dam urcite vytrhnut, aj ked RTG bol v poriadku, robili dasna sarapatu z nich a uz som to nechcela znova zazit. Obvolala som v LM niekolko klinik, bud pockat 3 mesiace alebo si zaplatit minimalne 250€ za jeden zub. Mamina mi odporucila kliniku Omega dental v RK, zavolala som tam, objednali ma do dvoch tyzdnov, klinika nadherna, pristup uzasny, zakrok uplne bezbolestny, vsetci vysmiati a zaroven empaticky. Vytiahla som si dva spodne naraz a urcite pojdem aj na vrchne. Za dva naraz som platila 250€, nie je to lacna zalezitost, ale urcite nelutujem. Mam pokoj do konca zivota. Neodkladajte to. Snad sa vam polepsi co najskor a budete moct plnohodnotne zit. Zuby nie su sranda.
@skatloka ja som mala tiez presne ten isty problem, pravidelne sa mi zapalovalo dasno okolo osmicky, aj ked zub bol ok. Je to z toho, ze vzadu pri tej osmicke sa drzi viac bakterii, horsie sa umyva a bakterie sa mozu dostat medzi zub a dasno. O to horsie, ak dasno este trochu prekryva zub. Ja som sa odhodlavala xy rokov si to dat vytrhnut, ale az potom, co som mala isty zdravotny problem, tak som sa konecne na to odhodlala, lebo sa mi to kludne mohlo stat aj z tych castych zapalov dasna. Najvacsia sranda je, ze dnes si uz na to ani nespomieniem, cela extrakcia aj so satim trvala 5 minut a kolko rokov som sa pred tym kvoli tomu trapila. Zbytocne spekulovat, tu osmicku treba dat von.
@gabrielamodrykonik ja som bola 2 mesiace po porode, takze som si povedala, ze bolest uz vacsia asi nebude 😂 a nebola absolutne ziadna, tiez som bola v soku, ako rychlo to islo 😊 urcite netreba odkladat, moja zubarka mi sama povedala, ze ked jej vysli, hned si dala vsetky vytiahnut a ma pokoj, aj ked jej nerobili sarapatu zatial
@gabrielamodrykonik súhlasím aj ja som pri nej bola nedávno odporúčam
@gabrielamodrykonik ja viem, mate úplnú pravdu len ka sa tak strašne bojím plus sa mám rozhodnúť akokeby sama a to ke pre mňa to najťažšie, kebyže mi zubár povie musí von bohužiaľ tak sa s tým zmierim ale mám si ja povedať 😔 ten zub čo mi pán doktor robil je vcelku ok akurát mám ranku nás ďasnom ktorá dosť boli ale ta tlmená bolesť ostala zozadu tej osmicky aj keď si jazykom prejdem a na poklep boli ale nie nejak strašne. Som úplne ale že úplne zle nastavená, som vyčerpaná z dňoch robot a táto psychika so zubom mi maximálne pridáva, ja viem je to “len zub” len viete keď ich ma človek malo je mi ľúto každého. Neviem ako naberiem tu odvahu ale musím mám vás len do piatku 😔
@skatloka mne by ju ťahal normálny zubár čiže bez šitia, je mi do odpadnutia keď si to len predstavím 😔a to mo trhali už 7 zubov, pri niektorých už ani injekcia nezabrala. Bojím sa veľmi a mám sa rozhodnúť sama a to je pre mňa to najťažšie 😔 psychicky som úplne ale úplne na dne a popritom si uvedomujem že sú omnoho ťažšie veci aj choroby. Zuby sa dajú stále nahradiť i keď podľa veľkosti peňaženky ale dajú ale aj tak ma to úplne položilo 😭
@slavka1957 strach je samozrejme prirodzeny, vsetci sa bojime 😊 vas doktor neviem ako robi, ale tu kliniku v RK vam urcite odporucam, hned ako som vysla z vytahu som vedela, ze som na spravnom mieste. Zubarka si niekolkokrat preverila, ci mam zub spravne umrtveny 😊
@skatloka len led oni nechali rozhodnutie na mňa :( a to mi robí najväčšie stavy lebo ja by som ho chcela samozrejme zachrániť aj zubár si nebol istý trhanim ale boli ma, nie zas že sa skrabem po stenách ale citim ho celý deň, aj ďasno je boľavé okolo neho z jednej časti a je citlivý keď si jazykom prejdem, zub je už inak mŕtvy s že je na ňom kaz sle že ten by som nemala cítiť keď je zub mŕtvy.

@silvia1996 to je dosť ďaleko pre mňa 😔 kebyže ma neboli tak obetujem aj cestovanie. Najhoršie je že som sama doma a všade sa presúvam po svojich