1,5 ročné dieťa a telka
Maminky kolko vam vydrzi pozerat vase 1,5 rocne dieta telku? Moj spievankovo cele, potom este masu a medveda,musim krotit, kolko povolujete v tychto necasoch? Rano pozerame spiecnkovo Hodinku, ideme niekam prec, alebi si kreslime,slebo zsmestnvam pri nejakych malickych cinnostiach.. Nechcem aby mi stale pozeral . A vecer okolo 18... Zase spievankovo napr.zas 3... Masu 2 casti max.a ideme do postele pozerat knizky a potom hajat.. Kolko prosim povolujete
@mawka no, neviem kolko rocne deti mas, ale moj tri a pol rocny, ci moja dvoj rocna si asi tazko predstavia co je to kaz a vrtanie 😀 tak pouzivam nieco fantazijnejsie - zubozruta, ktory zerie zuby a nahaname ho kefkou.. je to pre nich predstavitelnejsie..
inak u nas sa spravy nepozeraju vobec - uplne mi staci internet, dost hroznych informacii zo sveta tu vidim na to aby sa mi zle spalo 😎
@jana_eyre ti vravim, som ina a aj moje deti. maly ma 12, s vilou zubnickou ma odfajcil. ale tak on nikdy ani ako 3 rocny neveril fantastickym veciam, on velmi nad vsetkym rozmyslal. jeho sa nedalo osalit ani s vianocami a predstav si pri takom dietati mladsieho surodenca, tam prave vdaka nemu nebola tiez sanca na rozpravkove bytosti. vsetko vzdy musi okomentovat a podlozit faktami. rovnako to bolo v pripade jezisa, ked ako 4 rocny zavalil, ze ale ked raz niekto umrie, tak je mrtvy a neozije a hotovo. vies co, casto si zelam mat normalne, bezne deti. s tymito je to makacka a hlavne vymyslat kulehy da zabrat. ich proste neosalim. malu este ciastocne, maleho vobec. vsetko musia mat podlozene faktami. niekedy som z nich unavena ako kon. 😅
@mawka moje su zas extremne fantazijne, najma starsi - ten ma aj imaginarneho kamosa kobosa 😀 a fakt je pravda, ze je to potom lahsie ich nejako osalit - taketo vymyslance mi casto ulahcuje vela cinnosti.. takze verim, ze to musi byt narocne ked musis vsetko vysvetlit realisticky..
@jana_eyre no to si pis. tiez som ako decko mala rada fakty, ale tiez som mala imaginarnych kamosov a rozpravala som sa s plysakmi a babikami, proste standardne prezivanie detstva. tito dvaja, to je nieco. maly povie ze preco by sa mal rozpravat s vecami, ked veci nerozpravaju 😀 na slak trafenie. rozumies, aj vianoce, vsetko pekne, vonave, carovne, atmoska a on zapoti, ze aj tak to vsetci dospeli. nema sancu rozdat nejaky dedo mraz darceky tolkym ludom a stihnut to aj s posunom casu za jeden vecer. a ze sa vsadi, ze chudobne deti nedostanu nic. tvrdy realista. preto aj tie dokumenty. neviem po kom je 😀 😀 sak aj spravy, on to komentuje, rozobera a stale a preco a preco a preco. niekedy si zelam mat ovladac a stlacit tlacidlo Pause... kks.
@pamag1805 ja mam 1,5 rocnu a 3 rocnu a u nas jeto rozne, niekedy cely den nic a inokedy aj 2-3 hodinky.
No ja mam asi stastie a nase baby vobec niesu na telku. Vydrza pozerat tak 10-15 min a jednu to omrzi a zacne sa s niecim hrat a prida sa aj druha a tak telku vypinam, pripadne ju este nejaku chvilu uz iba pocuvaju pri hre.
Ale baby velmi nebavia rozpravky, max krtka alebo vcielku maju si pozru. Ja im hlavne pustam pesnicky cez youtube - Jarosa, fihu, smejka a tanculienku a plno podobnych sa da najst. A oni sice to pozeraju ale aj sa pri tom riadne vytancuju, tak to ma podla mna aj uzitok.
@jana_eyre ja si ani nemyslím, že dieťa vo veku 18mesiacov telku pozerať má, ja si za svojím názorom stojím, iba som napísala, že som nikoho neoznačila ako zlú matku, v ďalšom príspevku som dodala, že ak je mamina presvedčená o tom, že robí dobre, nech tak robí aj naďalej, tak či tak pochybujem o tom, že by zmenila svoj postoj na základe príspevkov na MK, keď jej to vyhovuje.
@mawka mala som v triede chlapca s enormným záujmom o dejiny, v škôlke sme riešili Trójsku vojnu, faraónov a neviem čo ešte a rodičia sa mi priznali, že obaja mali z dejepisu vždy trojku z milosti, aby im nepokazili vysvedčenie 😎 dedí sa tuším až zo siedmeho kolena....
A k téme - nie som rodič, ktorý nemá doma TV, ale takých rodičov obdivujem, musia vyvinúť oveľa viac úsilia deti zabaviť, ako ostatní, oveľa viac s deťmi komunikujú, vyrábajú všelijaké hračky a pomôcky, jednu takú maminu so synčekom dlhodobo sledujem a obdivujem. A nechápem, ako to všetko stíha, asi opäť tým, že nezabíja čas pri TV ( a možno ani na MK 😀 )
@timea7 po mne to nema, ja som dejiny nemusela, zacala som sa az pri nom zaujimat. vlastne o take veci, ktore ma predtym nezaujimali, takze mam teraz siroky zaber. nuz aspon si trenujem hlavu, mozno ma tak skoro nechyti demencia 😀 😀 lebo ta v nasej rodine je rozsierena, alzheimer a podobne.. 😅
@timea7 praveze si pamatas, co bolo pred 50 rokmi, ale nepamatas si, kam si prave chcela ist, ked stojis na chodbe 😀
inak k tej telke a oblbovaniu, tak nasa babca ma aj demenciu, ale odkedy si kupili velku telku a nasteloval sa im slager a este jakasi telka a sedia pri tom a len toto pozeraju, tak to ide s nou k horsiemu. proste ja babinu milujem, ale ocividne z toho osprostieva. kym na to nepozeravala cely den, tak sa ako tak drzala. teraz cele zle. myslim si, ze pozeranie dokola nejakeho tuc tuc bezvyznamneho moze mat neblahe nasledky. ci na deti, ci na dospelych.

My ako rodicia nepozerame telku vobec. nikdy. mna ten odpad, co tam je, jednoducho nebavi. takze ju ani nezapiname. maly si obcas pozrie rozpravku na tablete, na co ma prave chut a nie dokola tie iste veci, co su v telke (kedysi obcas pozeral jim jam, ale dokola to iste to je, uz ho to nebavi). obcas si na tablete pozrie rozpravku, pismenka, cisla, tvary, nejake naucne veci